Quantcast
ORIGINALS

5 σχολικοί εφιάλτες που αντιμετωπίζουν οι γονείς κάθε Σεπτέμβριο

Δεν χρειάζεται να έχεις παιδιά για να καταλάβεις το «δράμα» των γονέων


Ελευθέριος Γώγος · 8 Σεπτεμβρίου 2017
Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

 Αν είσαι γονιός και ετοιμάζεσαι για το σχολείο του παιδιού σου, το “Wake me up when September ends” των Green Day σίγουρα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σου φθινοπωρινά ακούσματα. Για σένα ο Σεπτέμβριος δεν αποτελεί την νοητή συνέχεια του Αυγούστου, αλλά είναι ένας μήνας έντονου πονοκεφαλιάσματος καθώς ξεκινάει η κοινή «περιπέτεια» που μοιράζονται όλοι οι γονείς με τα τέκνα τους και ονομάζεται «το σχολείο».

Ακολουθούν οι 5 μεγαλύτερες προσχολικές σκοτούρες που έχει να αντιμετωπίσει ο κάθε γονιός τον Σεπτέμβρη τις που δεν χρειάζεται να έχεις παιδιά για να τις νιώσεις.

1. Θα υπάρχει σχολείο καταρχάς;

 

Το νούμερο ένα άγχος του κάθε γονιού που το αγγελούδι του θα πάει στο σχολείο είναι αν υπάρχει το σχολείο και δεν ζει και αυτό έναν εκτεταμένο Αύγουστο. Κάθε χρόνο εδώ και πολλές δεκαετίες, όλα γίνονται λίγο την τελευταία στιγμή, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι το σχολείο θα έχει εγκαίρως προμηθευτεί με βιβλία και θα έχει δασκάλους.

2. Τι είναι το unpacking στο youtube;

 

Χάσμα γενεών. Όπως όλοι ξέρουμε το σχολείο είναι είναι μια σπουδαία πηγή γνώσης. Γνώσης όχι μόνο μαθητικής αλλά και γενικού ενδιαφέροντος. Τα λατρεμένα σας τέκνα θα απογαλακτιστούν, θα μάθουν νέα κόλπα στο fidget spinner και φυσικά θα χρησιμοποιούν τις πιο χοτ ατάκες της εποχής τους. Είναι λογικό η γενιά των -αντα- να μη μπορεί να κατανοήσει την γλώσσα των πιτσιρικάδω και ώρες ώρες να νιώθετε σαν τους γονείς μας όταν προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν τις ατάκες μας από τις φάρσες του Φουσέκη. Aλλά αγαπητοί γονείς μη σκάτε γιατί YOLO.

3. Λέω να αλλάξω ομάδα


«Επαφές με αλλόθρησκους» aka οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Έχετε φροντίσει από τις πρώτες ήμερες του τέκνου σας, να το μεγαλώσετε με τις σωστές αρχές, νανουρίζοντας το με τα συνθήματα της αγαπημένης σας ομάδας και αναλύοντας του από βρεφική ηλικία τα συστήματα που θα φέρουν το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Φανταστείτε λοιπόν νa γυρίσει μια αποφράδα μέρα από το σχολείο και να σας πει ότι άλλαξε ομάδα λόγω του νέου κολλητού και πλέον «ασπάζεται » τις αρχές της αντίπαλης-μισητής σας ομάδας. Μη σας τύχει.

4. Όταν δεν θυμάσαι κανένα όνομα


Τοο much information problem. Η πρώτη μέρα στο σχολείο για το παιδί σας είναι μια μέρα γνωριμίας με τους νέους τους συμμαθητές και για catchup με τους παλιούς. Για εσάς όμως η παρουσία σας στο σχολείο συνοδεύεται από την υποχρέωση να θυμάστε τα ονόματα γονιών και φίλων του παιδιού σας, παλαιών και νέων. Λίγο η ηλικία, λίγο το καλοκαιράκι,  αυτό το task φαντάζει λίγο απίθανο να εκτελεστεί.

Η λύση  είναι να χρησιμοποιείτε στην επικοινωνία μαζί τους κυρίως νεύματα και ουδέτερες εκφράσεις και όποτε είναι δυνατόν να ρωτάτε το παιδί σας να σας ενημερώσει με τρόπο τα ονόματα τους, ελπίζοντας βέβαια να μη σας τρολάρει το ίδιο σας το σπλάχνο και γίνετε ρόμπα.

5. Σχολικά ψώνια

 

Ο πέμπτος και ο κυριότερος λόγος σχολικού άγχους για τους γονείς θα λέγαμε ότι είναι η αγορά των σχολικών προϊόντων. Ένα άγχος που έχει να κάνει με το χάσιμο χρόνου, με τις τιμές των προϊόντων άλλα και για το κατά πόσο θα αρέσουν αυτά στα μαθητούδια τους, τους σκληρότερους fashion κριτές του σχολικού pret a porte.

Όμως με τις απίστευτες προσφορές των Public και την απίθανη ποικιλία σχολικών ειδών, αυτό το πρόβλημα δεν θα πρέπει να σας απασχολεί πλέον.

Στα Public, οι επισκέπτες μπορούν να εξοπλιστούν πλήρως με όλα όσα χρειάζονται για τη νέα σχολική χρονιά, μέσα από μια τεράστια ποικιλία επώνυμων και ποιοτικών σχολικών ειδών στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Κασετίνες και τσάντες σε πρωτότυπα σχέδια για κάθε ηλικία και στυλ, λεξικά και σχολικά βοηθήματα για όλες τις τάξεις, βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών, επώνυμα είδη γραφικής ύλης, αλλά και προϊόντα τεχνολογίας, όπως laptops, tablets, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, αναλώσιμα, κ.ά σε ένα προορισμό, τα Public.

Πιο συγκεκριμένα, τα Public ξεκινούν μαζί σας μια δημιουργική χρονιά με τη μεγαλύτερη γκάμα σε:

– Σχολικές τσάντεςσακίδια και τσάντες-τρόλεϊ για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό, σε πρωτότυπα σχέδια με διάσημους ήρωες, όπως Barbie, Cars, Χελωνονιντζάκια, Avengers, Frozen, hello kitty, Mickey & Minnie, Minions, Spiderman. Trolls, Πέπα, Starwars, Lego, Emoji, Shopkins, σε τιμές που ξεκινούν από €4,99, αλλά και τσάντες για μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας για πιο urban εμφανίσεις

– Χιλιάδες Βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, κινέζικα)

Σχολικά βοηθήματα όλων των τάξεων και κατευθύνσεων. Μόνον στα Public θα βρείτε όλα ανεξαιρέτως τα βοηθήματα όλων των έγκριτων εκδοτών, όπως Σαββάλας, Πατάκης, Ελληνοεκδοτική, Μεταίχμιο, Μπάρλας, Μαλλιάρης, Παπαδόπουλος και πολλών ακόμα!

– Σχολικά βιβλία, έτοιμα σε πακέτο ανά τάξη και ντυμένα με προστατευτικό κάλυμμα. Οι μαθητές κάθε τάξης μαζί με κάθε πακέτο παίρνουν δώρο και ένα αξεσουάρ Public

Λεξικά ξένων και άλλων γλωσσών γενικής χρήσης αλλά και ορολογίας

– Επώνυμα είδη γραφικής ύλης για κάθε τάξη και όλα τα απαραίτητα είδη οργάνωσης γραφείου, σε μοναδικές τιμές που ξεκινούν από €0,05

– Μεγάλη ποικιλία σε ποιοτικά τετράδια: πολύχρωμα, με διάφορα σχέδια, σπιράλ, όλα τα ειδικά τετράδια αλλά και κλασικά μπλε τετράδια από €0,25

Κασετίνες, φαγητοδοχεία και παγούρια για μοναδικές εμφανίσεις στην τάξη και όχι μόνο!

Laptopsdesktops, tablets, usb sticks & εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, αξεσουάρ, εκτυπωτές, αναλώσιμα και άλλα προϊόντα τεχνολογίας

– Και φυσικά για να εκφράσουν τα παιδιά τη δημιουργικότητά τους και όχι μόνον, στα Public θα βρείτε το χαρτί Α4 που χρειάζεστε για όλο το χρόνο!

Παράλληλα, όλα τα επώνυμα Brands στο χώρο της σχολικής τσάντας και backpack σας περιμένουν: Russel Athletic, Parkland, City, Lycsac, J-World, No Fear, Maui, Lego, Kipling, Santoro, Cool Bee και συνολικά περισσότερα από 500 διαφορετικά σχέδια από περισσότερα από 15 διαφορετικά brands!!!

Best of internet