Quantcast
ORIGINALS

5 απολύτως απαραίτητα γκατζετ που μπορείς να προμηθευτείς σε ένα ελληνικό πανηγύρι

Οι μάχιμοι ρεπόρτερ του Luben ανακαλύπτουν τα ευλογημένα προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι


Γιάννης Χατόλας · 8 Αυγούστου 2017

Η Αγία Παρασκευή είναι η πολιούχος Αγία της Χαλκίδας. Προς τιμήν της και για να για να εξευμενίσουμε την ακατάπαυστη οργή της ενάντια στους Χαλκιδέους, κάθε χρόνο, τέλη Ιουλίου κάνουμε ένα παζάρι, θυσιάζουμε και τρώμε γρουν ψτο (που έχουμε αφήσει να σιτέψει από αντιπρόπερσι) και πίνουμε άπειρα λίτρα βουλγάρικης μπύρας (import).

Φωτογραφίες/Ρεπορταζ: Γιάννης Χατόλας

Α επίσης κάνουμε και μια λιτανεία. Οι ντόπιοι κλείνουν πρώτο τραπέζι πίστα στις τοπικές ουζερί που βρίσκονται στην πορεία της λιτανείας με σκοπό να βιώσουν το θαύμα της Αγίας Παρασκευής ανάμεσα σε μεζεδοψιψιψόνια και άπειρες ποσότητες τσίπουρου και φρεντοκαπουτσίνο για να στρώσει το στομάχι.

Το παζάρι προς τιμήν της Αγία Παρασκευής είναι κατάλοιπο μιας παλιότερης εποχής όπου κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής κατέβαιναν στην πόλη και αντάλλαζαν τα ζώα τους (γουρούνια, κατσίκες, άλογα) με ρούχα και νύφες. Πλέον βέβαια λείπουν τα περισσότερα ζώα και οι νύφες, υπάρχει όμως ένα Λούνα Παρκ όπου μπορείς να βιώσεις την εμπειρία του να σε ανεβάζουν στην περίφημη “Μπαλαρίνα”, να σε φέρνει γύρω γύρω ντάλα μεσημέρι πάνω στις τσουρουφλισμένες θέσεις της και να έχεις καταναλώσει ενάμισι κιλό γουρούνι, σαρανταπέντε μπύρες και ένα μαλλί της γριάς για επιδόρπιο.

Στο παζάρι (που είναι ίσως το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης) , ανάμεσα σε υπαίθριες ψησταριές, μπαγιάτικους λουκουμάδες τηγανισμένους σε ταγκισμένο λάδι και χαλβά φαρσάλων που έχει ωριμάσει από την έκθεσή του στον καλοκαιρινό ήλιο – εμάς έτσι μας αρέσει, ο επισκέπτης μπορεί να βρει μεγάλη ποικιλία από χρήσιμα είδη όπως:

1. Εσώρουχα Γκλάιν Κλάιν

Τα φημισμένα εσώρουχα Γκλάιν Κλάιν. 100% συνθετικά φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας μαζούτ, αποτελούν εγγύηση για εγκαύματα τρίτου βαθμού στα γεννητικά σας όργανα καθώς και αυξημένες πιθανότητες για αφροδίσια νοσήματα, έρπη και σύφιλη. Σύμφωνα με τον μπάρμπα Νίκο, τον παππού μου που ήταν για χρόνια έμπορας στα παζάρια, πολλά από τα εσώρουχα έχουν χρησιμοποιηθεί και επιστραφεί με “δωράκι” μέσα, οπότε πριν τα φορέσουμε, καλό πλύσιμο με μπεταντίν. Προσέχουμε για να έχουμε.

2. Βούρτσα ποδιών Easy Feet


Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχει λύση στο πανάρχαιο ερώτημα “πως μπορώ να πλύνω τα πόδια μου χωρίς να σκύψω;” Αν ναι, η βούρτσα ποδιών Easy Feet σας δίνει την λύση. Τίποτα πιο classy από ένα ζευγάρι μπλε βούρτσες ποδιών βεντουζωμένες στον πάτο της μπανιέρας σας. Μεταδώστε και εσείς του μύκητες και τις φλύκταινες σας και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας με τη μαγική βούρτσα ποδιών Easy Feet. Κάντε τη κάργια την γειτόνισά σας να σκάσει από τη ζήλεια της όταν δει την μαγική μπλε βούρτσα στο μπάνιο σας.

3. Νυχοκόπτης “Ελλάς”


Και μιας και καθαρίζετε τα πόδια σας, κάντε πεντικιούρ με τον νυχοκόπτη “Ελλάς”. Εξαιρετικής ποιότητας, κινεζικής κατασκευής ΑΛΛΑ με ελληνική ψυχή καθώς έχει την ελληνική σημαία ζωγραφισμένη πάνω του. Είσαι ελληνόψυχος; Έχεις βαρέσει 24ωρα βλέποντας Στέφανο Χίο ΜΑΚΕΛΕΛΕ στο YouTube; Μην είσαι φλώρος, αντιστάσου στα νεοταξίτικα σχέδια των εχθρών μας. Νιώσε εθνικά υπερήφανος καθώς κόβεις τα κορακόνυχά σου και, γιατί όχι, ανέμισε τον πατριωτικό νυχοκόπτη σου με κάθε νίκη της ΕΛΛΑΔΑΡΑΣ στον αθλητισμό, στο Eurogroup και τις εθνικές επετείους. Ένα πατριωτικό προϊόν για κάθε Ελ-Ληνα. Καιρός Γαρ Εγγύς.

4.Αρώματα Sexy Lady και Magical Power.

Ήταν εκεί, ανάμεσα σε κουταλοπήρουνα των πενήντα λεπτών και σούπερ μπαταρίες Extrasol. Η Μπιγιονσέ κολλητά με generic σφίχτερμαν πάνω σε συσκευασία Eau De Perfume Natural Spray. Sexy Lady και Magical Power (και στο βάθος 24 Μούρες και Μποσς). Και τα δύο αρώματα είχαν ακριβώς την ίδια μυρωδιά, κάτι ανάμεσα σε κολόνια Μυρτώ και εκκενώσεις βόθρων ο Αχόρταγος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα περάσεις απαρατήρητος με αυτά τα αρώματα βρωμοκοπόντας χειρότερα από τον Πέπε Λε Πιού μετά από μακροβούτι σε φρεάτιο.

5. Υπόγειες Σιωνιστικές Διαδρομές και Ιερή Χθόνια και Ουράνια Αστρονομία.

Φάγαμε, ήπιαμε, φορέσαμε τα καλά μας εσώρουχα, πλύναμε τα πόδια μας, κόψαμε τα νύχια μας, βάλαμε το νέο μας άρωμα και είμαστε έτοιμοι να αράξουμε αγκαλιά με ένα καλό βιβλίο. Ένα βιβλίο σε ταξιδεύει έλεγε μια παλιά διαφήμιση και στο παζάρι της Αγίας Παρασκευής μπορούμε να ταξιδέψουμε στη χώρα της συνομωσιολογίας. Ο Γιούρι Λίμα είναι εδώ για να σου ανοίξει τα μάτια για τα σχέδια των ξέρεισποιων – Λούμπεν μην το κόψεις.

Και μετά άραξε παραλία με το πόνημα του Γιώργου του Μπαλτογιάννη: Ιερή (Χθόνια και Ουράνια) Αστρονομία. Δύο βιβλία γροθιά στο κατεστημένο. Δύο βιβλία που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε βιβλιοθήκη. Νόμιζες ότι τερμάτισες με Βελόπουλο και Λιακόπουλο; Εδώ είσαι ψηλέ, άραξε. Υπάρχουν και χειρότερα.

Best of internet