Quantcast
ORIGINALS

Luben Οδηγός: Πώς να την παλέψεις στο γραφείο καλοκαιριάτικα

11-6 κόλπα που θα βελτιώσουν αισθητά τις συνθήκες εργασίας σου


Διονύσης Παππάς · 31 Ιουλίου 2017
Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

Όπως μας έχουν διδάξει σπαρταριστές κωμικές σειρές σαν το Office, το Ρετιρέ και το Office (το αμερικάνικο όμως), η ζωή στο γραφείο μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη υπόθεση. Και σα να μην έφτανε αυτό, είναι και καλοκαίρι, οπότε ισχύει πλέον η  εξίσωση “κακή φάση + ζέστη = ακόμα χειρότερη φάση”.

Ευτυχώς για εσάς, φίλες και φίλοι, εδώ στο Luben έχουμε αναγάγει τη λούφα σε επιστήμη, και ξέρουμε όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους για να κάνεις πιο παλέψιμες τις ώρες που περνάς το γραφείο.

Και πάνε κάπως έτσι:

DIY ερκοντίσιον

Στην κάτωθι φωτογραφία, βλέπεις πώς μπορείς να μετατρέψεις τον πενιχρό ανεμιστήρα σου σε ερκοντίσιον αξιώσεων. Το μόνο που χρειάζεται είναι 2 μπουκάλια, παγάκια, και να πιάνουν στοιχειωδώς τα χέρια σου δηλαδή να μπορείς να κολλήσεις δύο μπουκάλια πίσω από έναν ανεμιστήρα με επιτυχία. Mπουμ, πλέον ο αέρας που θα σκάει στη μάπα σου θα είναι περίπου 800% πιο κρύος, κάτι που εγγυημένα θα σου ανεβάσει τη διάθεση και την όρεξη για δουλειά. Ναι ΟΚ πλάκα κάνουμε, θα σου ανεβάσει τη διάθεση.

DIY αμμουδιά

Όπως λέει μια αρχαία κινέζικη παροιμία που μόλις έβγαλα απ’το μυαλό μου, “όταν τα πόδια είναι χαρούμενα, είναι χαρούμενη και η καρδιά”. Επομένως, φρόντισε να ξεγελάσεις τη γραφειακή μιζέρια σου φέρνοντας λίγη παραλία στο γραφείο: Γέμισε μια επιφάνεια με άμμο, βγάλε τα παπούτσια σου, κι έτοιμος ο Φώντας.

Ξεγέλασέ τους όλους με ένα περίτεχνο ομοίωμα

Ας μη γελιόμαστε, δεν είναι ότι άμα λείψεις μια μέρα από τη δουλειά, η επιχείρηση θα καταρρεύσει σαν ένας πύργος από τραπουλόχαρτα. Τουλάχιστον φρόντισε να μην είναι κραυγαλέα αισθητή η απουσία σου. Κι εδώ μπαίνει στο κόλπο, ο πιστός βοηθός του ανθρώπου από αρχαιοτάτων χρόνων, το σκιάχτρο. Απλά κάν’το να σου φέρνει έστω και ελάχιστα εμφανισιακά και βάλ’το να κάθεται στη θέση σου. Έτσι κι αλλιώς, όλοι γραμμένο σε έχουνε και χάρη θα τους κάνεις που για μια μέρα δε θα χρειάζεται να ακούνε τη μίρλα σου.

Φόρτωσέ τα στη ζέστη

“Σόρι που άργησα, δεν έπαιρνε μπρος το αυτοκίνητό απ’τη ζέστη”, “σόρι που άργησα την τάδε δουλειά, υπερθερμάνθηκε το λάπτοπ μου κι έπρεπε να το αφήσω να κουλάρει”, “σόρι που είμαι τόσο χάλια εργαζόμενος σήμερα, χτες εξαϋλώθηκε το παπαγαλάκι μου απ’τη ζέστη και πενθώ”. Κι αυτές είναι 3 δικαιολογίες που μας ήρθαν έτσι αμέσως-αμέσως. Αν βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει, η ζέστη μπορεί να αποδειχτεί καλύτερο φιλαράκι σου κι από το νοητό σκύλο που σου έτρωγε τις εργασίες στο δημοτικό.

Βασικά ξέρεις κάτι; Mην πας καν γραφείο

Χωρίς πλάκα, για τέτοια είμαστε καλοκαιριάτικα; Γραφεία και ιστορίες…Πάρε τηλέφωνο, πες ότι έπαθες ηλίαση/θερμοπληξία/σκουλαμέντο και άραξε να πιεις μπύρες. Pro tip: Για έξτρα δροσά, πιες Amstel Radler Ginger & Lime με μόλις 2% αλκοόλ, 38 θερμίδες ανά 100ml και μπόνους μια ελαφριά πικάντικη γεύση Ginger – ό,τι πρέπει για τη day off τόσο δικαιούσαι.

 

Best of internet