Quantcast
ORIGINALS

Είναι 2017, υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη και έχουν group στο facebook

Μια σφαιρική άποψη για ένα από τα πιο παράξενα κινήματα που έχουν εμφανιστεί σε αυτή τη χώρα


Eντάξει έχουμε ακούσει και δει κάμποση τρέλα στη ζωούλα μας αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα ξεφεύγει τελείως. Ακόμη και με όσους αρνούνται να εμβολιαστούν μπορούμε να καταλάβουμε πως σκέφτονται (οι τεράστιες φαρμακευτικές εταιρείες – μπαμπούλες, οι κυβερνήσεις που θέλουν να μας ελέγχουν κλπ), στη συγκεκριμένη περίπτωση που θα αναλύσουμε παρακάτω.

H Γη όπως όλοι ξέρουμε είναι σφαιρική. Για την ακρίβεια όπως έμαθα στη σχολή μου είναι ένα “πεπλατυσμένο στους πόλους ελλειψοειδές” αλλά σε κάθε περίπτωση, το πατατοειδές σχήμα της Γης σίγουρα δεν μοιάζει με αυτό της πίτσας, όπως πίστευαν κάποτε αρκετοί άνθρωποι. Όχι το Μεσαίωνα πάντως όπως συνηθίζεται να λέγεται, καθώς η αντίληψη πως οι άνθρωποι το Μεσαίωνα πίστευαν στην επίπεδη Γη θεωρείται πλέον μύθος, αν και το πίστευε ο πατέρας των ελληνικών μαθηματικών, Θαλής ο Μιλήσιος.

Νομίζουμε πως καταλαβαίνετε που το πάμε. “Δεν είναι δυνατόν” θα πείτε, όλα τα έχουμε ζήσει σε αυτή τη χώρα, δε μας χρειάζεται κι αυτό. Κι όμως φίλοι και φίλες, οι οπαδοί της Επίπεδης Γης μετά από δεκαετίας επιτυχημένης σταδιοδρομίας στο εξωτερικό, είναι πλέον και στη χώρα μας. Και μπορεί να μην έχουν γραφεία σε κάποιο σκοτεινό υπόγειο στην πλατεία Κάνιγγος, αλλά τα λένε σε ένα εξαιρετικά δραστήριο group στο facebook.

Αυτή η προειδοποίηση σας καλωσορίζει στο φρεσκότατο αυτό group:

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (κυρίως τα νέα μέλη).Καλωσήρθατε στην ομάδα “ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ (Flat Earth – Greece)”,η οποία δημιουργήθηκε γι αυτούς που ερευνούν ή θέλουν να ξεκινήσουν να ερευνούν την “θεωρία¨της επίπεδης-ακίνητης γης.Όλες οι αναρτήσεις και τα σχόλια θα είναι καλοδεχούμενα,αρκεί να τηρούνται κάποιοι βασικοί και αυτονόητοι κανόνες.

Αναρτήσεις και σχόλια που είναι άσχετα με το θέμα(π.χ. πολιτικού περιεχομένου) θα σβήνονται,και προσβλητικές,απαξιωτικές,υβριστικές συμπεριφορές καθώς και συμπεριφορές που δείχνουν θέληση μόνο για ανούσιες αντιπαραθέσεις και όχι για ουσιώδη έρευνα,ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές και τα σχόλια θα σβήνονται και τα μέλη θα ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ από την ομάδα χωρίς προειδοποίηση

“Προφανώς τρολάρουν” είναι η πρώτη σκέψη, καθώς σύμφωνα με το γνωστό νόμο του Poe αν δεν υπάρχει κάποιο smiley ή sarcasm tags είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις την ειρωνεία από την πραγματική δήλωση στο ίντερνετ. Κι όμως, μετά από μέρες παρατήρησεις μαζί με την επιβεβαιωμένη στάση των διαχειριστών να διαγράφουν όσους κάνουν πλάκα, καταλάβαμε ότι το γκρουπ είναι ένα πολύ σοβαρό forum συζητήσεων για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Γη δεν είναι στρογγυλή.

Κι επειδή στο κεφάλι σας αυτή τη στιγμή βράζει ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ, εδώ υπάρχει μια σύντομη σύνοψη:

Δηλαδή: OXI ΣΦΑΙΡΑ = ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ = ΟΧΙ ΤΡΟΧΙΑ = ΟΧΙ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ = ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ = ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΝΓΚ = ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ = ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ = ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ = ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ = ΕΥΦΥΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ = ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ = ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗς ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ = ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Τ.Π (ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ για εσάς τους άσχετους)

Ο ευγενής αυτός σκοπός, δηλαδή η καταστροφή της νέας τάξης πραγμάτων απαιτεί ένα προηγμένο θεωρητικό οπλοστάσιο με ακλόνητα επιχειρήματα. Όπως ο θεούλης ο οποίος μετά από χρόνια στα καράβια έχει βγάλει το συμπέρασμα ότι η Γη είναι επίπεδη επειδή και ο ορίζοντας είναι επίπεδος:

Καταλαβαίνετε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους, το επιχείρημα ότι η Γη είναι αρκετά μεγάλη και πρέπει να είναι κανείς σε μεγάλο ύψος για να δει με το μάτι την καμπυλότητά της ή αλλιώς να παρατηρήσει με πολύ μάτι ένα αντικείμενο να έρχεται προς το μέρος του. Αυτός ήταν και τρόπος άλλωστε που πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί είχαν καταλάβει ότι η Γη είναι καμπύλη.

Επίσης, το ότι πρέπει κανείς να βρεθεί γύρω στα 11 χιλιόμετρα ψηλότερα από την επιφάνεια της Γης δε βοηθάει, καθώς τα συνηθισμένα αεροπλάνα συνήθως δε φτάνουν τόσο ψηλά. Επίσης δεν έχει ο καθένας ένα δορυφόρο για να δει από ψηλά, ενώ είναι γνωστό και ότι οι πολύ ευρυγώνιοι φακοί (που χρησιμοποιούνται για τέτοιες φωτό) βγάζουν πιο καμπυλωμένες στα άκρα φωτογραφίες.

Όλα αυτά αρκούν για να πειστούν οι … αντισυμβατικοί φίλοι μας ότι όλα αυτά είναι μια τεράστια συνωμοσία που έχουν στήσει οι ιδιοκτήτες των δορυφόρων και των διαστημικών τηλεσκοπίων για να πείσουν τον κόσμο ότι η Γη δεν είναι στρογγυλή και να διατηρήσουν στην εξουσία τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Και (καμιά έκπληξη εδώ) στο επίκεντρο του μίσους τους είναι η πιο γνωστή διαστημική υπηρεσία του κόσμου: Η ΝΑSA.

Ένα άλλο βασικό επιχείρημα είναι πως αν Γη ήταν μια σφαίρα το νερό στο Νότιο Πόλο θα έπεφτε “κάτω”. “Μα η βαρύτητα” λέει κάποιος στο βάθος. FUCK YOUR BAPYTHTA!

Μα δε βγαίνει ένας πιλότος να τα πει; Είναι κι αυτό μια εύλογη απορία. Το κοινό συμπέρασμα της ομάδας (και των ομοϊδεατών τους στο εξωτερικό) είναι πως όλοι οι πιλότοι εκβιάζονται ώστε να συμμετάσχουν σε αυτή τη μασωνία και να λένε στον κόσμο ότι γη είναι στρογγυλή. Προφανώς αν δε μπουν στην ομερτά θα απολυθούν.

Νταξ το παρακάτω καλοκαιρινό flat earth ποστάκι μας πέθανε κανονικά.

Προφανώς όπως όλες αυτές οι σέχτες, καταγγέλουν την πλύση εγκεφάλου που γίνεται στο σχολείο:

Εννοείται παίζουν κάποιες δόσεις γνήσιου οτινάναι, όπως παρακάτω:

Eννοείται σπουδαία επιστημονική αναφορά είναι κι ένας παπάς (;) που ποστάρει τελείως cringe, ημιτρομακτικά πράγματα όπως αυτό. Συνειδητοποιείτε ότι είναι κόσμος που ίσως συναναστρεφόμαστε καθημερινά;

To πιο ανησυχητικό είναι ότι μια μερίδα του κόσμου εκεί δεν ακριβώς αγροκαλλιεργητές από τη Λακωνία. Φαίνεται νορμάλ, έχουν κανονικές κοινωνικές σχέσεις, έχουν δουλειές και πτυχία (ακόμη και με την …ιδιαίτερη προσέγγιση που έχουν στη φυσική και τα μαθηματικά). Όπως αυτός ο θεούλης που επικαλείται και το σέρβο επιστήμονα Νικόλα Τέσλα:

Γενικά ζουν ανάμεσα μας. Τα έχουν πει και οι Bad Religion δηλαδή:

 

 

Best of internet