Quantcast
ORIGINALS

ΓΚΡΗΚ ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Η Μεγάλη Περιπέτεια!

Μπορείς να σώσεις το Άγιο Φως;


vamvax · 15 Απριλίου 2017

Το ξυπνητήρι χτυπάει. Η ώρα είναι 7. Μεγάλο Σάββατο. Σηκώνεσαι από το κρεβάτι και τεντώνεσαι.

Μμμμμ! Ελληνικός φρέντο με κρέμα γάλακτος! Το αγαπημένο σου! Ανοίγεις το ραδιόφωνο.

Μμμμμ! Τσάι περγαμόντο γκότζι μπέρι με 14 κουταλιές σούπας ζάχαρη! Ότι πρέπει για άνοιγμα των τσάκρας. Ανοίγεις το ραδιόφωνο.

Συνειδητοποιείς ότι είσαι 90 χρονών! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Η φωνή του εκφωνητή ξεχειλίζει πραότητα: «Χριστός Ανέστη κυρίες και κύριοι, και ποιος καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τον Κύριο από το να παίζουμε μόνο κομμάτια που χόρευαν οι σημερινοί 35ρηδες στα παιδικά τους πάρτι». Ακούς τα ίδια 3 κομμάτια Scorpions, Bon Jovi και Guns N’ Roses στο ρηπήτ για μία ώρα. Ξαφνικά μια δυσάρεστη μυρωδιά σε ξυπνάει από τον γλυκό λήθαργο. Προέρχεται από την ντουλάπα.

Παπαδημητρίου και Πορτοσάλτε σχολιάζουν πως αν η διοίκηση της Ιερουσαλήμ είχε περάσει από τον Πόντιο Πιλάτο στην ιδιωτική πρωτοβουλία ο Ιησούς θα είχε αναστηθεί μέσα σε λίγες ώρες. Ξαφνικά μια δυσάρεστη μυρωδιά που προέρχεται από την ντουλάπα σε κάνει να ξεχάσεις τους 2 αναλυτές και να επιστρέψεις στο δωμάτιό σου.

«Ναι κυρίες και κύριοι» φωνάζει με ενθουσιασμό ο εκφωνητής «Μόνο εδώ στον εκκλησία FM! Γαϊτάνος non-stop hits!» Η αιθέρια φωνή του Πέτρου γεμίζει το σαλόνι σου «Ο παπα-Χαράλαμπος από Άγιο Σώστη αφιερώνει το ‘Αι γεννεαί πάσαι’ στην αδερφή Μαγδαληνή με πολλή ευλάβεια! Πάρτε τηλέφωνο τώρα για δύο προσκλήσεις να δείτε Πέτρο Γαϊτάνο live στον Άγιο Γεώργιο!» «Ενδιαφέρον», σκέφτεσαι, «Άγιο Γεώργιο λένε και την εκκλησία που θα πάω για Ανάσταση σήμερα». Τη σκέψη σου διακόπτει μια δυσάρεστη οσμή που προέρχεται από την ντουλάπα.

Πας στην εκκλησία να πιάσεις την καλύτερη θέση. «Τσεκ, τσεκ! Ένα δύο, Ένα δύο» ακούγεται από τα μεγάφωνα. «Βαγγέλη δώσε με λίγο πιο πάνω στα μόνιτορ», ακούγεται η φωνή του πατήρ Αναστάσιου.

«ΑΛΛΟΟΟΟΟΣ!» ακούς από μέσα. Πας να ανοίξεις. «ΑΛΛΟΣ ΛΕΜΕ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ!» ακούγεται η φωνή από μέσα. Η δυσάρεστη μυρωδιά εντείνεται και συνοδεύεται από ένα soundtrack εντερικών ήχων. Μετά από λίγα λεπτά ένα χέρι βγαίνει από την ντουλάπα. «Ρε αδερφέ μου φέρνεις ένα ρολό χαρτί σε παρακαλώ;»

Ένας άντρας με μάσκα και όπλο δοκιμάζει διάφορα συνολάκια από τη συλλογή σου. «Πώς σου φαίνεται αυτός ο συνδυασμός;» σε ρωτάει. «Το μπορντό φουλάρι είναι για να σπάσει λίγο τα γήινα παστέλ χρώματα του ανσάμπλ.» Είναι λίγο δύσκολο να επικεντρωθείς στο, ομολογουμένως μοδάτο, μοντέλο χωρίς να αποσπάσει την προσοχή σου η τεράστια κουράδα στη γωνία της ντουλάπας.

Το CSI Αγίου Παντελεήμονα κάνει άνω κάτω το διαμέρισμά σου για 2 ώρες παίρνοντας δακτυλικά αποτυπώματα από κάθε πράγμα που έχεις αγγίξει. Αφού φύγουν ένα χέρι βγαίνει από την ντουλάπα. «Ρε αδερφέ μου φέρνεις ένα ρολό χαρτί σε παρακαλώ;»

Καθώς ο πατήρ Αναστάσιος τεστάρει τα μικρόφωνα, μια μορφή αποσπά την προσοχή σου. Περπατά στον διάδρομο με τη χάρη μιας νεράιδας μα συνάμα και το βάρος όλου του κόσμου στους ώμους της. Η Λευκή κουκούλα καλύπτει το πρόσωπο και δεν μπορείς να διακρίνεις κανένα χαρακτηριστικό. Πλησιάζει το μικρόφωνο. «Συν άπειρο» λέει κι είναι ο πιο ωραίος ήχος που έχεις ακούσει στη ζωή σου. Ο πατήρ Αναστάσιος σκουπίζει ένα δάκρυ καθώς η μορφή αποχωρεί με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ήρθε. Σε λίγα λεπτά η λειτουργία αρχίζει.

Καθώς πας να ανάψεις ένα κεράκι, μια μυστήρια μορφή, ντυμένη από την κορυφή ως τα νύχια με λευκά, με μια λευκή κουκούλα να καλύπτει πλήρως το πρόσωπο σε πλησιάζει. Το κεράκι που κρατάς ανάβει μόνο του. «Οι αμαρτίες σου μόλις συγχωρέθηκαν» λέει και εξαφανίζεται με τον ίδιο τρόπο που εμφανίστηκε. Σε λίγα λεπτά η λειτουργία αρχίζει

Μετά από λίγη ώρα, ένας άντρας με μάσκα του σκι και όπλο βγαίνει από την ντουλάπα. «Με βοήθησες την πιο δύσκολη στιγμή μου», σου λέει, «γι’αυτό θα σε ανταμείψω.» Κοιτάς τον άντρα με απορία. «Έμεινα τόσες ώρες στην ντουλάπα που έκανα ενδελεχή έρευνα όλων των ρούχων σου. Το καλύτερο σύνολο που μπορείς να φορέσεις για την Ανάσταση είναι αυτό,» λέει με σιγουριά και σου δίνει ένα σετ ρούχων. Κι έχει δίκιο. Τα ρούχα αυτά ταιριάζουν με έναν τρόπο που ποτέ δεν θα φανταζόσουν. Ευχαριστείς τον ληστή εγκάρδια και τον αποχαιρετάς καθώς βγαίνεις από το σπίτι νιώθοντας όσο κουλ όσο ποτέ στο δρόμο για την εκκλησία. Ήταν η τελευταία φορά που είδες τα πράγματά σου.

«Εντάξει δεν πειράζει» ακούς τη φωνή μέσα από τη ντουλάπα. «Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό εδώ το άσπρο πουκάμισο!» Καταλαβαίνεις το λάθος σου αλλά είναι πολύ αργά για δάκρυα. «Άντε πήγαινε! Θα αργήσεις!» σου φωνάζει μέσα από την ντουλάπα. «Μην ανησυχείς, θα φυλάω εγώ το σπίτι.» Ξεκινάς για την εκκλησία. Ήταν η τελευταία φορά που είδες τα πράγματά σου.

«Όχι όχι και πάλι όχι» λες στον ληστή. «Τα γήινα χρώματα του σακακιού πρέπει να κάνουν κοντράστ με ένα ζευγάρι κόκκινα σουέντ παπούτσια!» Ο ληστής σε ευχαριστεί για τις συμβουλές σου και σε λήστεύει με απαράμιλο στυλ. Αφού φεύγει, αποφασίζεις να ξεκινήσεις κι εσύ για την εκκλησία.

«Έχεις δει αυτό το επεισόδιο στα φιλαράκια που ο Τζόι φοράει όλα τα ρούχα του Τσάντλερ;» ρωτάει ο ληστής. «Ε λοιπόν I’m going commando!» Φρίττεις στην ιδέα ενώ ο ληστής αρχίζει να κάνει βαθιά καθίσματα. Είναι μια μάχη που αποκλείεται να κερδίσεις, οπότε βγαίνεις από το σπίτι και ξεκινάς για την εκκλησία.

Γύρω στις 11.30, η θέση δίπλα σου αδειάζει. Ο Πάνος Καμμένος φορώντας καπαρντίνα, καπέλο, γυαλιά ηλίου και ψεύτικο μουστάκι θρονιάζεται στην άδεια θέση. «Γεια σου…αγαπημένο μου ανήψι…είμαι εγώ, ο θείος…» το σκέφτεται λίγο «Γιώργος. Ναι Γιώργος, καλό ακούγεται. Πως πάνε τα…καθέκαστα;»

«Για την Ανάσταση πας;» ρωτάει ο ταξιτζής. Γνέφεις καταφατικά. «Δε φαντάζομαι να πιστεύεις σ’όλες αυτές τις σαχλαμάρες ε;» σε εκπλήσσει με μια ξαφνική ερώτηση στο πρώτο φανάρι που συναντάτε.

«Καλά μυρουδιά δεν έχεις πάρει φιλαράκι,» σου λέει ο ταρίφας. «Εγώ έχω δικό μου άνθρωπο μέσα στη Ρωμαϊκή σύγκλητο και μου το’πε ότι είναι όλα μιλημένα. Αφού το Βαραβάς Ιησούς το δίνανε το διπλό 1.45 οι στοιχηματικές στη Βαβυλώνα.»

«Οπα φιλαράκι δε μας τα λες καλά!» σε στραβοκοιτάει ο ταξιτζής. «Τι είναι αυτά που μου λες τα περίεργα, τι είσαι κανας σατανιστής μουσουλμάνος; Εγώ σου λέω γι’αυτές τις παπαριές που λένε τάχα ότι και καλά ο Χριστός ήταν Εβραίος.»

«Άει γειά σου μεγάλε!» λέει ο ταξιτζής κι αφού σου αναλύει την παγκόσμια συνομοσία με την οποία οι εβραιομασόνοι κρατάνε επτασφράγιστα τα πουράκια καπρις με 3 διαφορετικά καπάκια για να υπονομεύσουν τον Ελληνισμό, σε αφήνει έξω από την εκκλησία. Μια φιγούρα ντυμένη από πάνω μέχρι κάτω στα λευκά με μια λευκή κουκούλα να κρύβει όλα της τα χαρακτηριστικά σηκώνεται από την κεντρική θέση και σε πλησιάζει. «Έλα σου την φυλούσα. Έχεις να παίξεις έναν πολύ σημαντικό ρόλο σήμερα,» σου λέει και η γλυκύτητα αυτής της ανδρόγυνης φωνής δεν σου αφήνει περιθώρια άρνησης. Κάθεσαι πρώτο τραπέζι πίστα μπροστά από τον Πατήρ Αναστάσιο. Γυρνάς να ευχαριστήσεις την άγνωστη μορφή, αλλά δεν υπάρχει πουθενά. Στρέφεις την προσοχή σου στη λειτουργία.

Ο ταξιτζής σε κατεβάζει με το ζόρι κάτω. Είσαι στη μέση του πουθενά. Λίγα λεπτά αργότερα καθώς οι λύκοι κατασπαράζουν το κουφάρι σου καταλαβαίνεις πόσο λάθος είχες να αμφισβητήσεις την πίστη και την πατρίδα σου. Είναι όμως πολύ αργά. Με την τελευταία σου πνοή σιγομουρμουρίζεις τον Εθνικό ύμνο ζητώντας ταπεινά συγχώρεση από τον Κύριο.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

«Θείος Γιώργος! Τι υπουργός; Δεν ξέρω τι εννοείς!» φωνάζει και βγάζει ένα μαντίλι να σκουπίσει τον ιδρώτα που λούζει τα χοντρά μαγουλάκια του. Ο κόσμος έχει αρχίσει να σας κοιτάζει «Πολύ αστείο να με πεις υπουργό! ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!» γελάει ψεύτικα.

«Πολύ καλά…πολύ καλά. Είμαι ο θείος Γιώργος, δεν ξέρω αν σου το’πα.» Βγάζει ένα χαρτί όπου φαίνεται να έχει κρατήσει κάποιες σημειώσεις. Αφού τις κοιτάζει νευρικά, ξαναχώνει το χαρτί στην τσέπη του. «Θυμάσαι εκείνο το καλοκαίρι στο χωριό που είχε γίνει εκείνο το πολύ αστείο ή/και τρομακτικό γεγονός; Ήταν μια σχετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους μας.»

«Πολύ ωραία. Πολύ, πολύ ωραία» λέει ο Πάνος Καμμένος κοιτώντας καχύποπτα αριστερά και δεξιά. «Και να θυμάσαι. Είμαι ο Θείος Γιώργος.» Αφήνει μια παύση. «Δεν είμαι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών Πάνος Καμμένος σε αποστολή να σώσω το Άγιο Φως.»

Γίνεται μεγάλο σούσουρο στην εκκλησία. Ο Πάνος Καμμένος κάνει νόημα σε κάποιους άντρες ντυμένους με κατάμαυρα σακάκια και γυαλιά ηλίου ακροβολισμένους στην εκκλησία. Σύντομα σε παίρνουν σηκωτό από τη θέση και σε χώνουν σε ένα βαν κι από τότε κανείς δεν έμαθε ποτέ τι απέγινες.

TO ΤΕΛΟΣ

«Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός» ακούγεται η φωνή του παπά. Σύντομα οι πρώτες λαμπάδες ανάβουν. Ο Πάνος Καμμένος σου τείνει την αναμμένη λαμπάδα του (αυτό ακούστηκε πολύ βρόμικο).

Πας να προσφέρεις τη φωτιά σου στην ιδιαίτερα καλοχτενισμένη σικάτη κυρία που στέκεται δίπλα σου. «Πρόσεχε καλέ! Δε βλέπεις ότι έχω βάλει λακ στο μαλλί! Θες να γίνουμε παρανάλωμα εδώ μέσα;»

«Αυτό δεν είναι τίποτα!» παρεμβαίνει μια μεγαλύτερη κυρία με μπούκλες από δίπλα. «Τα δικά μου μαλλιά λαμπαδιάζουν πολύ πιο εύκολα!»

Καθώς ο καπνός κατεβαίνει νιώθεις ότι τα πνευμόνια σου δεν γεμίζουν με πίσσα και καρκίνο αλλά με το ίδιο το Άγιο Πνεύμα. Η μυστηριώδης λευκοφορεμένη μορφή εμφανίζεται δίπλα στον Πάνο Καμμένο και σταυροκοπιέται καθώς αρχίζεις να εκπέμπεις φως. «Το ήξερα! Ο εκλεκτός είναι ανάμεσά μας!» λέει στον υπουργό. «Το φως! Είναι όντως το Άγιο φως!» ψελλίζει ο ‘Θείος Γιώργος’

Οι κυρίες παίρνουν τη φωτιά σου, αλλά δεν δέχονται την απάντησή σου και προσπαθούν η μία να βάλει φωτιά στα μαλλιά της άλλης, όμως για έναν ακατανόητο λόγο αυτό δεν λειτουργεί.

«Τα μαλλιά των θνητών δεν μπορούν να λαμπαδιάσουν από το αληθινό Άγιο Φως,» σου ψιθυρίζει στο αυτί ο ‘Θείος Γιώργος’

Ακουμπάς τη φλόγα πάνω στα γεμάτα λακ κεφάλια των κυριών αλλά αυτά αρνούνται να πάρουν φωτιά. Οι κυρίες σταυροκοπιούνται ταπεινωμένες. Ο Πάνος Καμμένος σου λέει χαμηλόφωνα στο αυτί:

«Τα μαλλιά των θνητών δεν μπορούν να λαμπαδιάσουν από το αληθινό Άγιο Φως»

«Χριστοοοοοοος ανέεεεεστη εκ νεκρώωωωων» κρώζει παράφωνα ο παπάς. Οι καμπάνες χτυπούν. Μέσα από το ιερό ένα νεαρό αγόρι με κοιλιακούς σμιλεμένους σαν μαρμάρινου κούρου ξεπροβάλλε κραδαίνοντας ένα μικρόφωνο και κάνοντας μπιτμπόξινγκ. Αρχίζει να ραπάρει το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών». Το πρόσωπο του σου είναι οικείο. Σαν να τον γνώριζες από κάποια άλλη ζωή, πιο παλιά, πια αθώα, πιο πασόκ.

Ξάφνου η ντυμένη στα λευκά μορφή που είχες συναντήσει νωρίτερα εμφανίζεται στην άλλη άκρη της εκκλησίας με το χέρι και το δάχτυλο να δείχνει καταδικαστικά προς τον νεαρό ράπερ.

«ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!» βροντοφωνάζει και τρίζουν οι πολυέλαιοι

«Ακριβώς,» σου απαντάει πριν προλάβεις να ολοκληρώσεις ο υπουργός. «Φως αναπτήρα. Απλά τρικ για παιδιά. Αλλά χάρη σ’εμένα, τον Πάνο…» κομπιάζει για λίγο. «Τον Θείο σου τον Γιώργο εννοώ, φέτος στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ Άγιο Φως!»

Οι κυρίες αρπάζουν φωτιά ολόκληρες και γίνονται στάχτες και αποκαΐδια. Η θεωρία του Πάνου Καμμένου καταρρίπτεται κι εσύ περνάς την υπόλοιπη ζωή σου σε ψυχιατρείο. Χάρηκες τώρα;

TO ΤΕΛΟΣ

Η ασπροντυμένη μορφή περπατά αέρινα προς το ιερό. Η κουκούλα πέφτει και από μέσα προβάλλουν κατάξανθες αγγελικές τούφες, δέρμα λευκό, ανέγγιχτο από τα εγκόσμια, καθάριο! Είναι ο Πέτρος Γαϊτάνος!

«ΓΚΑΣΠ!» Οι πιστοί βγάζουν όλοι ταυτόχρονα αυτό το περίεργο επιφώνημα.

«Και έτσι ξαναβρισκόμαστε, παλιά μου νέμεσις!» φωνάζει ο νεαρός ράπερ.

«ΣΑΝΤΙΚΑΙ! ΡΑΠΑΡΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΡΙΜΑ!» απαντά ο Γαϊτάνος

Ο Πάνος Καμμένος γυρνάει προς εσένα με απόγνωση. «Βοήθησέ με! Ένας από τους δύο ήρθε εδώ για να κλέψει το Άγιο Φως! Μα δεν ξέρω ποιος!»

«Δεν έχουμε αρκετό χρόνο!» σου λέει ο υποτιθέμενος θείος Γιώργος. «Η ορθοδοξία κινδυνεύει!»

Η ασπροντυμένη μορφή περπατά αέρινα προς το ιερό. Η κουκούλα πέφτει και από μέσα προβάλλουν κατάξανθες αγγελικές τούφες, δέρμα λευκό, ανέγγιχτο από τα εγκόσμια, καθάριο! Είναι ο Πέτρος Γαϊτάνος!

«Κάποιος έχθρος της ορθοδοξίας έχει έρθει εδώ για να κλέψει το αληθινό Άγιο Φως! Αλλά ποιος;» αναρωτιέται ο Πάνος Καμμένος

«Και έτσι ξαναβρισκόμαστε, παλιά μου νέμεσις!» φωνάζει ο νεαρός ράπερ.

«ΣΑΝΤΙΚΑΙ! ΡΑΠΑΡΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΡΙΜΑ!» απαντά με στόμφο ο Γαϊτάνος

«ΓΚΑΣΠ!» βγάζουν ένα περίεργο επιφώνημα όλοι ταυτόχρονα στο κοινό.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!» λέει αποφασιστηκά ο Πάνος Καμένος. «Και συγκεκριμένα εσύ! Ως μέγας καγκελάριος των ενόπλων δυνάμεων σε διατάζω να τον σταματήσεις!»

Ο Πέτρος Γαϊτάνος αρχίζει να εισπνέει με δύναμη. Όλο το άγιο Φως από τα κεριά και τις λαμπάδες κατευθύνεται προς το στόμα του κι όσο πιο πολύ ρουφάει Άγιο Φως τόσο μεγαλύτερη ακτινοβολία εκπέμπει. Ο Σαντικάι πέφτει στα γόνατα ουρλιάζοντας.

«Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ!» φωνάζει ο Πέτρος Γαϊτάνος που έχει μετατραπεί σε ζωντανό φως. «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ!»

«Χαχαχαχα!» το γάργαρο γέλιο του Πέτρου Γαϊτάνου γεμίζει την εκκλησία. «Και πώς σκοπεύεις να με σταματήσεις; Σύντομα όλη η ανθρωπότητα θα γονατίσει μου! Για χρόνια προσπαθούσα να φτάσω αυτό το επίπεδο αγιοσύνης και τώρα τα κατάφερα! Από εδώ και πέρα τέρμα το σεξ, τέρμα το αλκοόλ, τέρμα το γέλιο! ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΝΥΞΗ!»

Ο Πέτρος Γαϊτάνος ανακηρύσσεται σε επίσημη θρησκεία του κόσμου αφού κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Το πρώτο μέλημά του είναι η παντελής απαγόρευση του σεξ σε οποιαδήποτε μορφή του. Σύντομα η ανθρωπότητα εξαφανίζεται από τον πλανήτη.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Προκαλείς την θεϊκή οργή του Πέτρου Γαϊτάνου. Πριν προλάβεις να αντιδράσεις το άγιο φως που φτύνει από το στόμα του σε κάνει στάχτη και μπούρμπερη. Ο Πέτρος Γαϊτάνος ανακηρύσσεται σε επίσημη θρησκεία του κόσμου αφού κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Το πρώτο μέλημά του είναι η παντελής απαγόρευση του σεξ σε οποιαδήποτε μορφή του. Σύντομα η ανθρωπότητα εξαφανίζεται από τον πλανήτη.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Το φως του Γαϊτάνου καταλαγιάζει λίγο. «Πολύ καλά λοιπόν. Μετά από λαϊκή απαίτηση θα σας τραγουδήσω το Ω Γλυκύ Μου Έαρ!» Η αγγελική φωνή του Γαϊτάνου γεμίζει την αίθουσα, μέχρι που τον διακόπτεις:

Ο Πέτρος για μια στιγμή σταματάει να φεγγοβολάει. «ΤΙ; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑ!» φωνάζει με ιερή οργή καθώς ψάχνει την περίλαμπρη κίτρινη χαίτη του με μανία.

«ΤΙΙΙΙΙ; ΛΑΘΟΣ;;; Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ;» απευθύνεται στον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο ο πρώην τροβαδούρος της κατάνυξης και νυν Θεός. H λάμψη έχει αρχίσει να υποχωρεί.

O οδηγός του ταξί γνέφει με κατανόηση. Καταλαβαίνει ότι επικοινωνείτε σε άλλο επίπεδο. Σου κάνει δώρο την κούρσα καθώς κατεβαίνεις στην εκκλησία. Η λειτουργία έχει μόλις αρχίσει.

«ΥΟ ΥΟ! CHRIS SANDY IN DA HOUSE!» ξεκινά ο Χρήστος. Όλο το ποίμνιο ξεκινά να κάνει beat box!

«ΟΧΙΙΙΙΙ! ΙΕΡΟΣΥΛΙΑΑΑΑΑΑ!» φωνάζει ο Πέτρος Γαϊτάνος κλείνοντας τα αυτιά του καθώς ο Κρις Σάντυ ραπάρει το τροπάρι της Κασσιανής. Οι πατήρ Αναστάσιος ξεκινά το break dance καθώς οι ψάλτες συνοδεύουν με «Go Sandy! Go Sandy!» τον πάλαι ποτέ μικρό τυμπανιστή.

Η κραυγή του Πέτρου Γαϊτάνου καθώς το Άγιο Φως από μέσα του τον μετατρέπει σε πύρινη φλόγα καίει τα τύμπανα των αυτιών σου. Ο κίνδυνος έχει περάσει. Το καλό θριάμβευσε.

«Η ορθοδοξία σου χρωστάει πολλά» σου λέει ο Πάνος Καμμένος ο οποίος έχει πετάξει την προηγούμενη αποκριάτικη στολή του και τώρα έχει ντυθεί κάποιου είδους κομάντο. «Συνόδευσέ με σε παρακαλώ για αναστάσιμο τραπέζι στο Καμμένειο μέγαρο. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή!»

Ο Καμμένος διοργανώνει το πιο πλουσιοπάροχο γιορτινό τραπέζι που έχεις δει στη ζωή σου στο μέγαρο του μέγα μάγιστρου των ενόπλων δυνάμεων. Πριν προλάβεις να αγγίξεις το φαγητό, ο υπουργός σε πλησιάζει κρατώντας ένα κόκκινο αυγό. Παίρνεις κι εσύ ένα από ένα καλαθάκι σε σχήμα τανκ που έχεις μπροστά σου.

«Μύτη ή κώλο;»

Ο Καμμένος σου ρίχνει 5Φ. Κι έτσι άδοξα τελειώνει η ιστορία του ανθρώπου που έσωσε την Ελληνική Ανάσταση.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Η μύτη σου σπάει τη μύτη του υπουργού της καρδιάς μας. Ο Καμμένος σου ρίχνει 5Φ. Κι έτσι άδοξα τελειώνει η ιστορία του ανθρώπου που έσωσε την Ελληνική Ανάσταση.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Άντρες τις ασφαλείας σε απομακρύνουν επειδή χρησιμοποίησες αγενείς εκφράσεις μπροστά στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι απέγινες.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!» λέει αποφασιστικά ο Πάνος Καμμένος και χτυπάει με δύναμη τη γροθιά στην παλάμη του. Ο Χρήστος Σαντικάι βγάζει ένα σπρέι λακ από την τσέπη του και ψεκάζεται ολόκληρος, αρπάζει μια λαμπάδα και βάζει φωτιά στον εαυτό του με το Άγιο Φως. Το γέλιο του φλεγόμενου Σαντικάι αντηχεί σε όλον τον ναό.

«Λοιπόν καλή τύχη, τα λέμε,» σου λέει ο Πάνος Καμμένος και κρύβεται πίσω από μια κολόνα.

«Για χρόνια με κοροϊδεύατε και με λέγατε μικρό τυμπανιστή! ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΤΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΑΘΗ! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ!» φωνάζει και φτύνει μια μπάλα φωτιάς στα κατάξανθα μαλλιά του Πέτρου Γαϊτάνου που λαμπαδιάζουν αμέσως. «Και ειδικά εσύ! Μην νομίζεις ότι δεν ξέρω ότι ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΚΟΠΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ THE VOICE!» φωνάζει τώρα ο Σαντικάι καθώς ο Πέτρος Γαϊτάνος βουτάει την τσουρουφλισμένη του κουρούπα μέσα σε μια κολυμπήθρα.

«Και ποιος είσαι εσύ που θα με σταματήσεις;» σε ρωτάει ο πύρινος άγγελος του θανάτου.

Όλοι οι πιστοί ακολουθούν το παράδειγμά σου, αλλά δεν υπάρχει κανένας οίκτος σε αυτή την καρβουνιασμένη καρδιά. Σύντομα ο Φλεγόμενος Χρήστος Σαντικάι φέρνει την πύρινη εκδίκησή του για την απόρριψή του από το the Voice σε όλη την οικουμένη. Ο θρύλος λέει ότι καθώς έβλεπε τις πόλεις και τα χωριά να καίγονται σιγοψιθύρισε στον εαυτό του… «Ρα πα παμ παμ»

«Δώσ’το Πέτρο!» Ο καραφλός Πέτρος Γαϊτάνος ξεκινάει το μπιτμποξ κι εσύ αρχίζεις να φτύνεις ρίμες:

Την επόμενη μέρα βγαίνετε για κάλαντα και παρόλο που είναι Πάσχα ο Χρήστος Σαντικάι, ακόμα και ως φλεγόμενη μάζα, καταφέρνει να μαζέψει περισσότερα από 35 ευρώ με την αγγελική φωνή του, ενώ εσύ βγάζεις μόνο 4 κι αυτό από μια θεία σου με αλτσχάιμερ.

Σύντομα ο Φλεγόμενος Χρήστος Σαντικάι φέρνει την πύρινη εκδίκησή του για την απόρριψή του από το the Voice σε όλη την οικουμένη. Ο θρύλος λέει ότι καθώς έβλεπε τις πόλεις και τα χωριά να καίγονται σιγοψιθύρισε στον εαυτό του… «Ρα πα παμ παμ»

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

(συνεχίζεις)

(συνεχίζεις)

Ο Σαντικάι βάζει τα γέλια με την προσπάθειά σου καθώς ο Πέτρος Γαϊτάνος κάνει διπλό facepalm. Το παιχνίδι έχει λήξει και το ξέρεις.

Σύντομα ο Φλεγόμενος Χρήστος Σαντικάι φέρνει την πύρινη εκδίκησή του για την απόρριψή του από το the Voice σε όλη την οικουμένη. Ο θρύλος λέει ότι καθώς έβλεπε τις πόλεις και τα χωριά να καίγονται σιγοψιθύρισε στον εαυτό του… «Ρα πα παμ παμ»

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Το πλήθος ζητοκραυγάζει καθώς ο Πέτρος Γαϊτάνος ξεκινά το break dancing. Τα δάκρυα του Σαντικάι έχουν αρχίσει να σβήνουν τις φλόγες που τον τυλίγουν. Συνεχίζεις:

(συνεχίζεις)

(συνεχίζεις)

«ΩΩΩΩΩΩΩ! ΤΙ ΤΟΥ’ΠΕΕΕΕΕ!» φωνάζει ενθουσιασμένο το ποίμνιο.

«Και τώρα μόλις ήρθε μια εντολή από πάνω,» συνεχίζεις πιο γλυκά

«Να δώσω το μικρόφωνο στον Πέτρο τον Γαϊτάνο!»

«ΩΩΩΩΩΩ ΓΛΥΚΥΥΥΥΥ ΜΟΥ ΕΕΕΕΕΕΕΑΑΑΑΡ!» τραγουδάει ο Γαϊτάνος και η γλυκιά φωνή του γεμίζει την εκκλησία. Σύντομα όλες οι φωνές των πιστών τον ακολουθούν ενώ τα δάκρυα του Κρις Σάντυ σβήνουν τη φωτιά. Η αγγελική μελωδία διώχνει όλη την κακία από το αγόρι που η μορφή του μοιάζει να γλυκαίνει και να επιστρέφει στο αθώο αυτό παιδί που όλοι αγαπήσαμε.

Ο Πάνος Καμμένος σε πλησιάζει. «Τα καταφέραμε περίφημα! Ήταν μια εξαιρετική συνεργασία!» σου λέει σφίγγοντάς σου το χέρι. «Θα ήταν τιμή να δειπνήσεις μαζί μου στο Καμμένειο Μέγαρο!»

Best of internet