Quantcast
ORIGINALS

Θα νικήσουμε: 9 πράγματα που ΔΕΝ πέθαναν το ζοφερό έτος 2016

Κάποιες αξίες έμειναν ανεπηρέαστες ακόμη και την πιο αμείλικτη χρονιά


felix · 28 Δεκεμβρίου 2016

NAI NAI NAI: Χρονιά τραγωδία το 2016, αμέτρητοι οι πεθαμένοι, φέρε μας πίσω ότι αγαπάμε ετσέτερα ετσέτερα, την πιάσαμε τη φάση. Αυτό που δεν σκέφτεται κανείς όμως (το σύμπαν αγαπάει την ισορροπία αγαπητοί φίλοι, έτσι μας είπε ένας ταξιτζής από το Καζακστάν), είναι πόσα πράγματα είναι ακόμη ζωντανά, πέρα από κάθε λογική και νόμο της φύσης.

Όπως για παράδειγμα:

Το ροκ

Είχατε αγχωθεί ότι το ροκ όπως το μάθαμε, καυτό, αυθεντικό και πιο ηλεκτρικό από πυλώνα της ΔΕΗ είναι νεκρό και από δω και πέρα θα ακούμε μόνο trap η κάτι άλλο αντίστοιχα φρικτό που θα τη διαδεχτεί; WRONG, το ροκ ζει όπως μαθαίνουμε από τη Lifo:

Οι Chickn δίνουν στο ελληνικό ροκ το φιλί της ζωής Το αθηναϊκό συγκρότημα στο εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ του βουτάει στις μουσικές των ’60s και των ’70s με έναν τρόπο εντελώς σημερινό.

Το μόνο που πρέπει να μάθουμε είναι μέχρι πότε έχουν αναλάβει τη δουλειά οι αγαπητοί Chickn (ωραία μπάντα btw, να τους δείτε σε κάνα live) και πότε θα βρεθεί ο επόμενος σωτήρας του RAWK.

Ο 24χρονος αστυνομικός που έπεσε θύμα κουκουλοφόρων το 2007

Χαζεύουμε ράντομ μπλογκ έλληνα που σέβεται τις δυνάμεις του νόμου και της τάξης. Aναφέρεται αυτό:

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Ένα δάκρυ κύλησε στο αξύριστο μάγουλό μας. Όπως είχε κυλήσει και πέρσι:
mpatsos_lampioni1

Και παλιότερα:

fdfc1-baseball-1

Tα λαγωνικά του Luben έχουν ήδη ερευνήσει από πέρσι τέτοια εποχή αυτό το συγκλονιστικό αίνιγμα και προφανώς ανακάλυψαν ότι ο αστυνόμος λαμπατέρ δεν πέθανε. Άμα ξέρετε κανέναν που να αγχώθηκε δηλαδή…

O Ian “Lemmy” Κilmister

2303_2

Πράγματι, ο θρύλος του rock’n’roll δεν πέθανε φέτος. Πέθανε το 2015, στις 28 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα.

Το Μega Channel

Demonstration by laid off employees of Mega Channel TV station, outside its headquarters, in Athens, on Dec. 29, 2015 / Διαμαρτυρία απολυμένων εργαζομένων του Mega Channel έξω απο τα κεντρικά στούντιο του σταθμού, στην Αθήνα, στις 29 Δεκεμβρίου, 2015

Για να κάνουμε την αυτοκριτική μας, το μεγάλο κανάλι της καρδιάς μας υπάρχει ακόμη. Μπορεί να του κάναμε 50 κηδείες, μπορεί να παίζει όλη μέρα σειρές, μπορεί να φτιάξουνε studio σε υπόγεια/υποβρύχια πυρηνικά καταφύγιο όπου ένας cyborg Πρετεντέρης θα κάνει αυτοματοποιημένες εκπομπές μέχρι να σβήσει ο Ήλιος και στο ηλιακό μας σύστημα να μείνουν μόνο παγωμένα υποατομικά σωματίδια, αλλά το Mega ζει ακόμη.

Το Μyspace

Θυμάστε μια εποχή που τα social media ήταν ακόμη στο στάδιο του προνήπιου και φτιάχναμε ψεύτικα προφίλ με ψαγμένα usernames σε ένα απίστευτα αργό site με χαρακτηριστικά που ένας σημερινός πιτσιρικάς θα πίστευε ότι υπήρχαν το 1905 και όχι το 2005. Δυστυχώς για το Myspace, για το οποίο προφανώς μιλάμε, αλλά και τα άλλα β’ διαλογής social media που σκάσανε μύτη εκείνη την περίοδο, συνέβη αυτό:

facebookmyspace2010-1

Φανταζόμαστε πως κάποια στιγμή θα αποσυρθεί και ο τελευταίος ενεργός άνθρωπος από το Myspace. Και εκατομμύρια λογαριασμοί θα μείνουν ακίνητοι και κρύοι σε μια ατελείωτη database. Μέχρι που μια μέρα θα ξυπνήσουν και θα καταλάβουν τον κόσμο, στα πρότυπα του Skynet.

Το “Κιμ πάτα το”

kim_pata_to

Αγαπητές φίλες και φίλοι, νομίζουμε ψύχραιμα και έχοντας εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο πως έχει δεν έχει πια καμιά πρωτοτυπία, χάρη και απολαυστικότητα η συγκεκριμένη φράση. Πιστεύουμε πως αν θέλουμε συλλογικά στο μέλλον να εκφράσουμε το ότι η χώρα μας ή κόσμος μας πρέπει να μετατραπεί σε ένα έρημο από ζωή σωρό από καυτές ραδιενεργές στάχτες, καλό θα ήταν βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος να το περιγράψουμε.

Οι Πυξ Λαξ

Δε γράφουμε τίποτε για το αεράκι εφηβικής μιζέριας και μελαγχολίας τύπου κρύου νεσκαφέ που φύσηξε με το που πληκτρολογήθηκε το “Πυξ Λαξ”. Θέλουμε απλά να σχολιάσουμε ότι οι Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας είναι τόσο σοβαροί επαγγελματίες της νεκρανάστασης που όχι μόνο ξαναμάζεψαν το μαγαζάκι τους, αλλά προγραμματίζουν το επερχόμενο λάιβ τους για το 2018:

pyxlax_synenteyxitypou

Φυσικά σκέφτονται ίσως και να ηχογραφήσουν νέο υλικό κτλ κτλ κτλ καταλαβαίνετε. Αλλά μην ξεχνάτε:

Μην μπορώντας να παραβλέψουν τη μαζικότητα, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, με την οποία ο κόσμος αγκάλιαζε ανέκαθεν τους ΠΥΞ ΛΑΞ

Τα ζητάει ο οργανισμός σας.

O Aνδρέας ο Βγενόπουλος

Κι εμείς νομίζαμε ότι πέθανε οριστικά ο κύριος Marfin Investment Group (παραλίγο σωτήρας του Παναθηναϊκού). Έπαθε έμφραγμα, τον θάψανε, κτλ κτλ. Όχι όμως, ένας γνωστός μαχητής της αλήθειας (και πολιτευτής) έρχεται να τα ανατρέψει όλα:

nikolopoulos3-600x278

Σύμφωνα λοιπόν  με τον προμαχώνα έγκυρης δημοσιογραφίας που είναι το Pentapostagma.gr:

Πάντως και ο Έλληνας βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, πρώην βουλευτής ΝΔ και Ανέλ, υποστηρίζει ότι δεν είναι σίγουρος ότι πέθανε ο Βγενόπουλος και ότι ζει στη Βενεζουέλα.

O Bγενόπουλος λοιπόν ζει ακόμη και μπορούν οι Παναθηναϊκοί να ελπίζουν.

Το Rockwave του 2003

Εντάξει θα μας βόλευε και το Primavera της Βαλκανικής χερσονήσου, αλλά αυτό που είδαμε μόλις είναι εξίσου φανταστικό. Τo Rockwave που κάποιος άνθρωπος οραματίστηκε το 2003, που θα ήταν επίκαιρο και γαμάτο είναι ακόμη ζωντανό και εμφανίστηκε ανάμεσα μας:

screenshot_20161221-163017

Μπορεί να έχουν περάσει 13 χρόνια αλλά φαίνεται ίδιο, έτσι;

Best of internet