Quantcast

Leonard Norman Cohen, υπέροχος άνθρωπος, νεκρός στα 82 του χρόνια

O πολυσχιδής καλλιτέχνης μας αφήνει πλήρης ημερών μετά από πάνω από πέντε δεκαετίες σπουδαίας προσφοράς

Eris Priestley

11 Νοεμβρίου 2016

Με μια σύντομη και περιεκτική ανακοίνωση η επίσημη σελίδα του Leonard Cohen στο Facebook αποχαιρέτισε πριν λίγη ώρα τον τεράστιο καλλιτέχνη, ενώ το Rolling Stone και άλλα μέσα ανα τον κόσμο αναμεταδίδουν την άσχημη είδηση.

leonard-cohen

O Leonard Norman Cohen γεννημένος το 1934 στο Κεμπέκ του Καναδά διήνησε πάνω από πέντε δεκαετίες σαν ένας από τους κορυφαίους και πιο επιδραστικούς μουσικούς της γενιάς του. Ανακαλύπτοντας κάθε φορά καινούριες οδούς καλλιτεχνικής έκφρασης κατόρθωσε να δημιουργεί αριστουργήματα μέχρι τα 80 του χρόνια.

Ο τελευταίος του δίσκος “You Want It Darker” κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγους μήνες και, όπως και το “Blackstar” του David Bowie, αποτελεί ίσως κατά κάποιο τρόπο ένα αποχαιρετιστήριο έργο.

If you are the dealer, I’m out of the game
If you are the healer, it means I’m broken and lame
If thine is the glory then mine must be the shame
You want it darker
We kill the flame

Hineni, hineni
I’m ready, my lord

Μιλώντας για τον προσωπικό του φίλο Βob Dylan λίγο αφότου η Σουηδική Ακαδημία του απονείμει το βραβείο Nobel θα σχολιάσει “είναι σαν να παρασημοφορείς το Έβερεστ”.

Συνεχίζοντας την ανιαρή και άσχημη διαδικασία να πρέπει να αποχαιρετίσουμε έναν-έναν όλους τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες που γεννήθηκαν πριν το 1960, αποχαιρετίζουμε και τον Leonard με τον μόνο τρόπο που μπορούμε. Ακούγοντας τα κομμάτια του που τον κάνουν αθάνατο.

Best of internet