Quantcast

Recap: Είδαμε την πρεμιέρα της 7ης σεζόν του Walking Dead και μας χύθηκαν τα μυαλά έξω

17.000.000 οπαδοί της σειράς παρακολούθησαν την σούπερ σπλάτερ πρεμιέρα της

Τσαγκ

25 Οκτωβρίου 2016

Πέρασαν 7 ολόκληροι σπαστικοί μήνες για εμάς τους οπαδούς των σαρκοφάγων ζόμπι, 7 μήνες μετά από το χειρότερο cliffhanger στην ιστορία των σειρών.

landscape-1468494236-negan-the-walking-dead-616

Στο τελευταίο επεισόδιο της 6 σεζόν, είχαμε μείνει στο σημείο που ο Negan, ο ψυχάκιας, αρχηγός κάτι άπλυτων αλητάμπουρων ονόματι Saviors που πουλάνε προστασία σε κοινότητες επιζώντων, έχει πιάσει την ομάδα του Rick, και έχει για “παραδειγματισμό”  εκτελέσει έναν από αυτούς, (χωρίς όμως να μας δείξει ποιον) συνθλίβοντας του το κεφάλι με το ρόπαλο του την “Lucille”

Το πρώτο επεισόδιο της 7ης σεζόν, ξεκινάει με τον Rick σκυφτό και με το γνωστό ύφος του τρελάκια που χει δει πράγματα που ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να αντέξει (#truestorybro), να κοιτάζει προς την μεριά του Negan και να του λέει – Όχι σήμερα, ούτε αύριο άλλα κάποια στιγμή θα σε σκοτώσω.

The-Walking-Dead-7.01-The-Day-Will-Come-When-You-Wont-Be-HATE

Ο Negan παίρνει από το δεξί του χέρι τον Dwight, το τσεκούρι που κουβάλαγε ο Rick όταν τον πιάσαν με το crew του και τραβάει τον πρώην μπάτσο, στο βανάκι για να του δείξει ποιος είναι ο αρχηγός από δω και πέρα.

Την ώρα του τραβολογήματος του Rick, η κάμερα κάνει ένα πέρασμα από μια μεγάλη λίμνη αίματος και κρέατος, που απέμεινε από το κεφάλι του (αγνώστου μέχρι στιγμής) συντρόφου του Rick.

walking-dead-s7-poster-pic

Ο Negan πάει σε μια ερημιά τον καταβεβλημένο ημίτρελο Rick και του κάνει διάφορα γυμνάσια, με αποκορύφωμα του καψονιού, όταν του πετάει το τσεκούρι του έξω από το rv και του λέει -Πάνε φερτό αγοράκαλα μου, ενώ έξω επικρατεί τρελή ομίχλη και μια στρατιά από ζόμπι έχει περικυκλώσει το όχημα.

 

O Rick εν μέσω flashbacks, κάνει το σκυλάκι που κυνηγάει το ξυλαράκι που του πέταξε το αφεντικό του, με τα χίλια ζόρια το αρπάζει και ανεβαίνει να προστατευτεί και να σκεφτεί τι σκατά έχει συμβεί στην οροφή του rv. Εκεί αρχίζουν πάλι και  του “σκάνε”  flashbacks από την νυχτερινή αιματοχυσία , ενώ εμείς ακόμα περιμένουμε να μάθουμε ποιον τελικά “έφαγε” ο Negan.

the-walking-dead-season-7-rick-rvjpg-80190ddc34d9ab55

Γυρνάμε λοιπόν νοερά μαζί με τον Rick στο κοντινό παρελθόν, στην στιγμή που ο Negan, συνεχίζει την κουραστική λογοδιάρροια του, για το ότι τώρα είναι σκλάβοι του και αυτός το αφεντικό τους και πρέπει να ΣΕΒΟΝΤΑΙ κλπ κλπ κατόπιν παίζει αμπεμπαμπλόμ για το πιάνου το κεφάλι θα πάρει. Με τα πολλά ο κλήρος πέφτει στον δύσμοιρο, Abraham. Εκεί ο Negan συνεχίζει το μπλα μπλα, λέγοντας του ότι δεν θέλει να μιλήσει κάνεις όσο θα σπάει το κεφάλι του Abraham γιατί θα σκοτώσει και άλλον από την ομάδα. Όταν τελειώνει την αποτρόπαια πράξη του και δεν έχουν μείνει πολλά από το κεφάλι του συμπαθούς Abraham, ο Daryl που τα χει παρει στην κράνα με το άδειασμα του κρανίου του φίλου του και τις παπαριές που συνεχίζει νον στοπ να αραδιάζει ο παλουκοφόρος Negan, σηκώνεται και τον αρχίζει στα μπουκέτα.

MV5BMTU3MDc1NjY2OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDA5NDE0MDI@._V1_SY1000_CR0,0,1499,1000_AL_

Τα τσιράκια του Negan, μαζεύουν αμέσως τον Daryl, τον οποίο και τους διατάζει να μην σκοτώσουν. Αυτός όμως θα πρέπει να σκοτώσει και κάποιον άλλον από την ομάδα του Daryl, γιατί είναι άντρας που κρατάει τον λόγο του. Ο κλήρος τώρα πέφτει στον παλαίουρα της σειράς, τον Glen. Αυτή την φορά κάνεις δεν αντιδράει, ούτε καν η σύντροφος του η Maggie, στην οποία καταφέρνει να ψελλίσει, ότι θα ξαναβρεθούνε, πριν τον “τελειώσει” η Lussile.

Τώρα που μάθαμε τελικά ποιους χαρακτήρες από την σειρά δεν θα ξαναδούμε, γυρνάμε πίσω στον Rick, που μετά από κάτι ταρζανιές που τον βάζει να κάνει ο Negan, καταλήγει μετά από την σκέψη του ότι αν δεν πάει με τα νερά του νέου του εχθρού, δεν θα μείνει κάνεις ζωντανός από την ομάδα, να πηγαίνει με την ουρά στα σκέλια πίσω το τσεκούρι του δηλώνοντας ουσιαστικά την υποταγή του στον αρχηγό των Saviors.

MV5BMjE5MDkxNjI5N15BMl5BanBnXkFtZTgwODk4NDE0MDI@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_

Όπως όμως συνηθίζει να συμβαίνει με όλους τους villains των κόμιξ, έτσι και ο Negan, είναι ακραία κακός έχοντας για πλάκα ένα 9/10 στην κλίμακα κακίας του Ramsay Bolton. Γυρνάει πίσω τον Rick, βάζει τους δικούς του να σημαδεύουν με όπλα την ομάδα του, και τον διατάζει να κόψει το αριστερό χέρι του γιου του, γιατί δεν του αρέσει το υφάκι που έχει όταν τον κοιτάει και γιατί αν δεν το κάνει θα τους σκοτώσει όλους εκτός από αυτόν που θα τον αφήσει να ζει για να θυμάται την σφαγή για χρόνια. Ο Rick με δάκρυα στα μάτια (και μύξες στην μύτη)  και την γνωστή φρικαρισμένη έκφραση του, λέει να σκοτώσουν αυτόν, ο Negan φυσικά δεν δέχεται, όποτε ο Rick σηκώνει το τσεκούρι έτοιμος να πετσοκόψει τον γιο του, εκεί τον σταματάει ο Negan ικανοποιημένος, ξέροντας ότι πλέον “έσπασε”.

MV5BMjMxMTEwNDczMF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDA5NDE0MDI@._V1_SY1000_CR0,0,1510,1000_AL_

Με τον Abraham και τον Glen χωρίς κεφάλια ( έπαιξε σοβαρή σπλαττεριά) και τον Rick ταπεινωμένο, ο Negan δεν έχει κάτι άλλο να κάνει, εκτός από το να μαζέψει τους άντρες του (μερικοί τραβάν φωτογραφίες τα πτώματα, λογικά για την συλλογή ακέφαλων πτωμάτων του αρχηγού τους), να πάρει μαζί του τον Daryl, δηλαδή τον πιο μάχιμο της παρέας για όμηρο και να τους δώσει ραντεβού σε μια βδομάδα που θα έρθει να πάρει τον ¨φόρο” του.

Η ομάδα μαζεύει τα κομμάτια της και τα κομμάτια τα νεκρών συνοδοιπόρων τους, ο Rick εξηγεί στην Maggie, ότι δεν έχουν την δυνατότητα να τα βάλουν με τον στρατό του Negan. Προτελευταία σκηνή σκάει η φαντασίωση που είχε ο Rick, ότι κάπως κάποτε θα δούλευε η “φάση” και βλέπει όλους όσους περάσαν από την ομάδα του νεκρούς και ζωντανούς, να μασαμπουκώνουν χαρούμενοι σε ένα τραπέζι, σαν να έχουν σβηστεί από τον χάρτη τα ζομπο- προβλήματα τους.

Στην τελευταία σκηνή ο Rick οδηγεί για άγνωστο προορισμό το σάπιο, τροχόσπιτο, με το βλέμμα να κοιτάζει στο άγνωστο και τα πράγματα πλέον να δείχνουν πιο σκατά από ποτέ.

 

 

 

 

 

Best of internet