Quantcast

Το Night Of είναι η νέα σειράρα του HBO που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την αυγουστιάτικη σαπίλα

Νέα Υόρκη, μπάτσοι, φυλακές, τι άλλο θες;

Τσαγκ

9 Αυγούστου 2016

the-night-of-header

 

Έφετο το καλοκαίρι οι fans των αμερικάνικων σειρών «καήκαμε» μεταξύ άλλων με την νοσταλγική τελειότητα του Stranger Things (για το οποίο σας είπαμε εδώ), άλλα επειδή τα 8 επεισόδια του κατέβηκαν σαν γάργαρο νεράκι το αγαπημένο δίκτυο HBO ήρθε να μας σώσει από την κα κα κα καλοκαιρινή στεναχώρια και να μας δώσει την (μάλλον) καλύτερη σειρά του φετινού καλοκαιριού.

 

13-the-night-of.w1200.h630

 

Το The Night Of, λοιπόν, είναι η περίεργη ιστορία του Νάζιρ «Ναζ» Καν (Riz Ahmed), ενός 23χρονου φοιτητή, δεύτερης γενιάς μετανάστη από το Πακιστάν, που ζει με τους γονείς του στην Νέα Υόρκη. Ο Ναζ «δανείζεται» το ταξί του πάτερα του για να πάει σε ένα πάρτι όμως η βραδιά δεν θα εξελιχθεί οπως την περιμένει. Στον δρόμο για το πάρτι μπαίνει στο ταξί μια όμορφη μυστηριώδης κοπέλα που με τα πολλά τον οδηγεί στο σπίτι της. Ο Ναζ πίνει (σε υγρή και στερεή μορφή) ό,τι του δίνει η αινιγματική «πελάτισσα» και τα πράγματα μοιράια οδηγούνται στο κρεβάτι της.

 

08-the-night-of-john-turturro.w750.h560.2x

Ο Μεγάλος, ο Ένας, ο Αγαπημένος, ο Τζον ο Τορτούρος

 

Στο επόμενο αμέσως πλάνο βλέπουμε τον πρωταγωνιστή της σειράς να ξυπνάει στην κουζίνα σε μια μάλλον ζαμπονιασμένη κατάσταση. Πριν φύγει από το σπίτι σπέυδει να αποχαιρετίσει την μέχρι πριν λίγο ερωμένη του, αποτυγχάνει οικτρά, βρίσκοντας την στην κρεβατοκάμαρα πνιγμένη στο αίμα της και δολοφονημένη άγρια με μαχαιριές.

Ο Ναζ γίνεται αυτόματα ο μοναδικός κατηγορούμενος για τον φόνο, συλλαμβάνεται και αυτό είναι και το σημείο γύρω από το οποίο θα εκτυλιχθεί στη συνέχεια η πλοκή της σειράς. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βρίσκεται στο ότι ο θεατής γίνεται και αυτός ένας ντετέκτιβ που αναλύει το background και την συμπεριφορά του Ναζ μετά την σύλληψη του. Θα παρακολουθήσει την προσπάθεια του εκλεκτού λαμογιοδικηγόρου του (παιγμένος από τον μεγάλο Τζον Τορτούρο) να τον αθωώσει άλλα και τις έρευνες που κάνει ο ακριβοδίκαιος ντέτεκτιβ Λουκας (Jeff Wincott) που έχει αναλάβει την υπόθεση για να τον χώσει μέσα.

Κάπου εκεί και αυτός αλλά και εμείς προσπαθούμε να διαλευκάνουμε τι σκατά τελικά συνέβη εκείνο το βράδυ .

 

2016%2F07%2F25%2Fd5%2Ff3fd0651b5a44de8871f697525dc66c9.d747f

Yep. H σειρά έχει και Ομαρ.

 

Mε αυτά και με αυτά Το Night Of προκύπτει ένα αργό σκοτεινό αστυνομικό θρίλερ με στιβαρές ερμηνείες, περίπλοκο σενάριο και σωστές δόσεις από μπάτσους, δικηγόρους, δικαστές, φυλακές και νεοϋορκέζικη μαυρίλα που θα σε κρατήσει στην τσίτα μέχρι το τέλος. 8 επεισοδιάκια και επίσης να πούμε ότι στο ωραιότατο κάστ ο αγαπημένος Michael K. Williams γνωστός για τον αξεπέραστο ρόλο του Omar Little στο The Wire. Δεν είναι όλα αυτά αρκετά; Δείτε το.

Best of internet