Quantcast

Το “Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας” έγινε graphic novel

Το πρώτο βιβλίο του Χάντερ Σ. Τόμσον που μεταφέρεται σε κόμικ

Διονύσης Παππάς

4 Ιουνίου 2015

Το “Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας” του Χάντερ Σ. Τόμσον έγινε graphic novel από τον καλλιτέχνη Τρόι Λιτλ. Είναι η πρώτη φορά που κάποιο έργο του Τόμσον μεταφέρεται σε κόμικ.

Λεπτομέρεια απ'το εξώφυλλο

Λεπτομέρεια απ’το εξώφυλλο

Το κόμικ είναι 176 σελίδες και ακολουθεί πιστά τις περιπέτειες του Τόμσον (με το ψευδώνυμο “Ραούλ Ντιουκ”) στο “Άγριο Ταξίδι στην Καρδιά του Αμερικάνικου Ονείρου” παρέα με το δικηγόρο του, Dr. Gonzo, και ασύλληπτες ποσότητες ναρκωτικών.

Οι κληρονόμοι του Τόμσον ενέκριναν τη μεταφορά και το graphic novel θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από την Τop Shelf Productions.

4b8fa026-07f8-4777-9562-f4f09c97666f-bestSizeAvailable

Ο Λιτλ, που είχε προταθεί για βραβείο Άισνερ για τη δουλειά του στο Angora Napkin δηλώνει ενθουσιασμένος αλλά και ψαρωμένος με τη δουλειά που ανέλαβε, λόγω των αναπόφευκτων συγκρίσεων με τα σκίτσα του Ραλφ Στέντμαν που είχε φιλοτεχνήσει την original έκδοση του βιβλίου.

Σκίτσο του Ραλφ Στέντμαν

Σκίτσο του Ραλφ Στέντμαν

Όπως δήλωσε:

Φυσικά υπάρχουν κάποιοι πιουρίστες που έχουν θέμα όταν κάποιος άλλος εκτός του Στέντμαν ζωγραφίζει για τον Τόμσον. Ως φαν του Στέντμαν, τους καταλαβαίνω απόλυτα.

Όπως θυμόμαστε όλοι όμως, ο Τέρι Γκίλιαμ έχει “Φόβος και Παράνοια…” ταινία με τους Τζόνι Ντεπ και Μπενίσιο ντελ Τόρο οπότε

…δεν είναι η πρώτη φορά που το βιβλίο αποδίδεται σε διαφορετικό μέσο, άρα γιατί όχι και σε κόμικ;

Best of internet