Quantcast

Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν εξηγεί γιατί άφησε να συμβεί κάτι τόσο φρικαλέο στο τελευταίο επεισόδιο του GoT (SPOILERS)

… και έσπειρε τον πανικό σε όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία και το παίζουν μάγκες

Διονύσης Παππάς

20 Μαΐου 2015

Όποιος βλέπει Game of Thrones ξέρει πολύ καλά ότι στον κόσμο αυτής της σειράς, ένας γαμός δεν είναι ποτέ ένα χαρμόσυνο event. Απλά, όσο ψυλλιασμένος και να ήσουν, δεν περίμενες αυτό που έγινε στο τέλος του τελευταίου επεισοδίου.

 

 

 

####Προφανώς ακολουθούν σπόιλερ####

 

 

 

 

Η Σάνσα Σταρκ, αυτό το αθώο όσο (και βαρετό) κορίτσι που εδώ και 4μιση σεζόν έχει περάσει τα πάνδεινα και κάτι παραπάνω, πλέον έσπασε όλα τα κοντέρ της δυστυχίας αφού τη νύχτα του γάμου της τη βίασε ο άντρας της Ράμσεϊ Μπόλτον, δηλαδή ο ψυχανώμαλος γιος του τύπου που σκότωσε τη μάνα της. Επίσης, ο παιδικός της φίλος Θίον ήταν αναγκασμένος να παρακολουθεί.

 

Ο Τζόφρι του 2015

 

 

Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο σκηνικό δεν υπάρχει στα βιβλία (ο Μπόλτον παντρεύεται αλλή τυχερή) κι επίσης η σκηνή παραήταν σκληρή ακόμα και για τα δεδομένα της σειράς. Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε τεράστιο κύμα αντιδράσεων από φαν που ξενέρωσαν τη ζωή τους. Και μετά ήρθαν και οι απαντήσεις.

Στην ερώτηση “πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό στη Σάνσα;” o παραγωγός Μπράιαν Κόγκμαν απαντά:

Δεν είναι πια ένα συνεσταλμένο κοριτσάκι που περνάει την πρώτη νύχτα του γάμου της με το Τζόφρι. Είναι μια σκληραγωγημένη γυναίκα που κάνει μια επιλογή και το βλέπει σαν έναν τρόπο να επιστρέψει στην πατρίδα της.

 

Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν υπερασπίστηκε τους δημιουργούς της σειράς, λέγοντας ότι σπάνια μια σειρά είναι τόσο πιστή στο πρωτότυπο υλικό. Προσέθεσε δε το εξής:

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα βιβλία και στη σειρά από το πρώτο επεισόδιο. Όλο αυτό το διάστημα μιλάω για το φαινόμενο της πεταλούδας: Mικρές αλλαγές οδηγούν σε μεγαλύτερες αλλαγές που οδηγούν σε τεράστιες αλλαγές. Και τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο όπου το χτύπημα των φτερών της πεταλούδας σηκώνει θύελλες, όπως αυτή που έχει ζώσει αυτή τη στιγμή το μέιλ μου.

Το HBO προσπαθεί να φτιάξει μια όσο καλύτερη γίνεται σειρά. Κι εγώ εδώ προσπαθώ να γράψω τα καλύτερα βιβλία που μπορώ να γράψω.

Και ναι, όσο περναει ο καιρός, αυτά τα δύο διαφέρουν όλο και περισσότερο. Μα στο τέλος ελπίζω πως θα καταλήξουμε και οι δύο στο ίδιο σημείο.

Deal with it

Deal with it

 

Best of internet