Quantcast

Από το “Los Pollos Hermanos” στο “Nuovo Vesuvio”: τα fictional εστιατόρια στα οποία θα θέλαμε να φάμε

Τα είδαμε σε σειρές/ταινίες και τα ζηλέψαμε

Παντελής Γραβάνης

22 Οκτωβρίου 2014

Ραντεβού, επαγγελματική συνάντηση, ένα γρήγορο γεύμα ή το πρωινό μετά από μια δύσκολη νύχτα: οι αφορμές για να γυριστεί μια σκηνή σε εστιατόριο είναι πολλές και οι σεναριογράφοι το γνωρίζουν πολύ καλά. Σε κάποιες σειρές και ταινίες όμως, υπάρχουν συγκεκριμένα εστιατόρια τα οποία έχουν ξεχωρίσει περισσότερο από τα υπόλοιπα:

Los Pollos Hermanos (Breaking Bad)

 

Los_Pollos_Hermanos

Οι επισκέπτες του Los Pollos Hermanos δεν είχαν ιδέα ότι ο Gus Fring ήταν εκτός από ευχάριστος οικοδεσπότης ήταν ψυχοπαθής δολοφόνος και εγκληματική ιδιοφυία, και επομένως μπορούσαν να απολαύσουν το τηγανητό κοτόπουλο που φαινόταν τόσο λαχταριστό στα επεισόδια του Breaking Bad. Και εφόσον ο Fring ήταν τόσο καλός στο να κρατάει τα meth related της δουλειάς του από τα fast food, το Los Pollos Hermanos είναι κάτι που θα ήταν ωραίο να έχουμε στον αληθινό κόσμο.

Bob’s Burgers

Bob's_Burgers_compare
Εκτός από την πιο διασκεδαστική οικογένεια του κόσμου, μέσα στο Bob’s Burgers μπορείς να βρεις σπεσιαλ πιάτα της μέρας που θα ευχαριστούσαν και τον πιο απαιτητικό λάτρη των λογοπαιγνίων. All riiight.

 

The Three Broomsticks (Harry Potter)

87448_original
Το μοναδικό στη λίστα που έχει counterpart στον πραγματικό κόσμο, το Three Broomsticks είναι κάτι που μπορείς να βρεις στη Universal στο Orlando της Florida. Βέβαια η βουτυρόμπυρα είναι πιο μαγική όταν πίνεται και στα παράθυρα βλέπεις το χιονισμένο Hogsmeade, ενώ οτιδήποτε παραγγείλεις για να φας έχει σίγουρα ένα μαγικό τουίστ.

 

JJ’s Diner (Parks and Recreation)

tumblr_n8d3yx2E6L1r4wcngo4_500
Σε μια φανταστική πόλη που τρώει όσο το Pawnee, το καλύτερο μέρος για να απολαύσεις το φαγητό σου δεν είναι το Sue’s Salads, το Tom’s Bistro, το Frank’s Restaurant, ή ακόμη και το Paunch Burger. Το καλύτερο μέρος για να φας στο Pawnee είναι το JJ’s Diner, το οποίο σερβίρει αρκετά αυγά και μπέηκον για να ευχαριστήσει το Ron Swanson αλλά και βάφλες αρκετά καλές ώστε να κάνει να τη Leslie Knope να αναρωτιέται αν οι προτεραιότητες της είναι “1) Φίλοι 2) Βάφλες 3) Δουλειά”, ή “1) Βάφλες 2) Φίλοι 3) Δουλειά”.

 

Merlotte’s (True Blood)

deborah-ann-woll-and-merlottes-logo-t-shirt-gallery
To να επισκεφτείς το Merlotte’s είναι μεγάλη απόφαση, αφού οι σερβιτόροι πιο συχνά καθαρίζουν εντόσθια και αίματα παρά μπύρα που έπεσε από κάποιον πελάτη και μεγάλο μέρος των ψυγείων είναι γεμισμένο με Tru Blood, όμως μέσα σε 7 σεζόν έχουν ακουστεί τόσα καλά πράγματα για την κουζίνα του Lafayette και του Terry, και αυτά που σερβίρονται στην κάμερα φαίνεται να ανταποκρίνονται στο hype.

 

Nuovo Vesuvio (Sopranos)

sopranos0607
Όπως και με το Merlotte’s, το να είσαι θαμώνας το Nuovo Vesuvio είναι κάτι που θα κάνει την ασφάλεια ζωής σου πολύ πιο ακριβή, όμως η χλιδή του κλασσικού ιταλικού εστιατορίου στη Νέα Υόρκη το κάνει ακαταμάχητο. Σκέψου τα φρέσκα ζυμαρικά, σκέψου τα.

 

Mac Laren’s Pub (How I met your mother)

Maclarens
Μπορεί η παρέα στο How I Met Your Mother να πήγαινε στο Mac Laren’s κυρίως για να πιει, αλλά αν είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός θα προσέξεις τα Onion Rings, jalapeno poppers και τα άλλα όμορφα πράγματα που τους σερβίρουν κατα καιρούς, με αποκορύφωμα το μπέργκερ στο επεισόδιο “The Best Burger in New York”, το οποίο τραγικά μένει αφάγωτο αφού αρχίζει η αναζήτηση του μπέργκερ του τίτλου σε όλη την πόλη

Best of internet