Quantcast

6 ωραίες μίνι σειρές για να τσεκάρεις τα βράδια του Οκτώβρη

Πάρε γεύση με την υπόθεση και το τρέιλερ της καθεμιάς

Γιάννης Βάντσος

29 Σεπτεμβρίου 2014

Διανύουμε μια τηλεοπτική περίοδο που οι αγαπημένες μας σειρές επιστρέφουν και οι καινούριες μάς πολιορκούν να τις προσέξουμε. Θα ‘ρθει σύντομα όμως η στιγμή που θα θες να κάνεις ένα διάλειμμα από τα εβδομαδιαία επεισόδια και να τα κρατήσεις για να τα δεις μαζεμένα είτε γιατί δεν θέλεις να ‘χεις αγωνία, είτε γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνεις μέσα στο τηλεοπτικό χάος. Κι έτσι, έρχεται η λύση που θα καλύψει το κενό και θα σου προσφέρει μια ολοκληρωμένη ιστορία σε λίγα μόλις επεισόδια: οι μίνι σειρές.

 
 

The Shadow Line

the-shadow-line

Ξεκινώντας κατευθείαν στα βαθιά, οι Βρετανικές μινι-σειρές υπόσχονται μερικές ώρες αψεγάδιαστων ιστοριών που κλείνοντας θα σε αφήσουν με ένα αίσθημα ολοκλήρωσης, ενώ παράλληλα θα θέλεις να αναζητήσεις άμεσα την επόμενη.

Έτσι, το Shadow Line ξεκινάει τη λίστα με το νουάρ δράμα του Hugo Blick που χωρίζεται σε επτά μέρη και αφορά την έρευνα μιας δολοφονίας από δυο πλευρές: των αστυνομικών και των εγκληματιών, που χρησιμοποιούν αντίθετες μεθόδους για να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Μια ιστορία που παρουσιάζει την ανθρώπινη ηθική και το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος για να ξεσκεπάσει ένα μυστικό, ακόμη κι όταν αυτό είναι ικανό να ρίξει μια κυβέρνηση. Με λίγες πινελιές από Wire μέσα, το Shadow Line είναι ένα από τα κρυφά βρετανικά διαμαντάκια που πρέπει να δεις.

TRAILER:


 
 

The Honourable Woman

The Honourable Woman

Δια χειρός και πάλι Hugo Blick, το The Honourable Woman ήταν η έκπληξη του καλοκαιριού, ανεβάζοντας κι άλλο τον πήχη του SundanceTV. Αυτήν τη φορά η ιστορία στρέφεται σε ένα πολύπλοκο κατασκοπευτικό θρίλερ, που κάνει το Homeland να μοιάζει (ακόμη περισσότερο) με παρωδία.

Πρωταγωνίστρια είναι η Maggie Gyllenhaal, στο ρόλο της Nessa Steil, μιας γυναίκας που κληρονομεί την επιχείρηση λαθρεμπορίου όπλων του πατέρα της, αφότου γίνεται αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του από Παλαιστίνιους, τοποθετώντας την ίδια στο μάτι του κυκλώνα μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, σε ένα καλογραμμένο δράμα οκτώ επεισοδίων.

TRAILER:


 
 

Southcliffe

southcliffe

Βρισκόμαστε στο Southcliffe, μια μικρή πόλη της Αγγλίας, που γίνεται επίκεντρο των ΜΜΕ όταν ένας κάτοικος αρχίζει να πυροβολεί όποιον βρει μπροστά του, σκοτώνοντας δεκαπέντε άτομα και τραυματίζοντας άλλα τόσα. Ωστόσο, η εστίαση της σειράς βρίσκεται στα γεγονότα τόσο πριν τον πυροβολισμό, όσο και μετά, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το έγκλημα, παρουσιάζοντας ανθρώπινες ιστορίες που θα σε καθηλώσουν στην οθόνη κατά τη διάρκεια των τεσσάρων επεισοδίων που αποτελούν τη σειρά.

TRAILER:


 
 

Top of the Lake

521571_10151390799353870_1197628021_n

Μια ασυνήθιστη υπόθεση εκτυλίσσεται στη Νέα Ζηλανδία, όταν η 12χρονη έγκυος Tui προσπαθεί να αυτοκτονήσει σε μια παγωμένη λίμνη, την υπόθεση της οποίας αναλαμβάνει να ερευνήσει η ντετέκτιβ Robin Griffin. Όταν όμως η μικρή Tui εξαφανίζεται, τότε η Griffin θα πρέπει να διεισδύσει στα πιο σκοτεινά μυστικά της μικρής αυτής πόλης. Ένα ακόμη αξιοπρόσεκτο πρότζεκτ του SundanceTV, διάρκειας επτά επεισοδίων, με την Elizabeth Moss να κλέβει τις εντυπώσεις.

TRAILER:


 
 

Dr. Horrible’s Sing-Along Blog

dh2

Ποτέ δεν είχα καλή σχέση με τα μιούζικαλ. Για την ακρίβεια, τα μιούζικαλ που έχω δει μπορώ να τα μετρήσω στο ένα χέρι και να μου μείνουν και δάχτυλα για να γράψω αυτήν την παράγραφο. Ο Dr. Horrible όμως είναι από τα πιο awesome πράγματα (προφανώς, αφού μιλάμε για Joss Whedon) που θα σε κάνουν όχι απλά να ξεπεράσεις το κομμάτι του μιούζικαλ, αλλά να ακούσεις τα περισσότερα κομμάτια ξανά και ξανά.

Η υπόθεση είναι απλή: ο σούπερ κακός Doctor Horrible (Neil Patrick Harris) προσπαθεί να αποδείξει στο Evil League of Evil το πόσο κακός είναι, ώστε να μπει στην ομάδα τους. Το μόνο εμπόδιο στο σχέδιο του είναι ο Captain Hammer (Nathan Fillion), η απόλυτα douchebag nemesis του, καθώς και η Penny (Felicia Day), η κοπέλα που του ‘χει κλέψει την καρδιά, αλλά φαίνεται να έχει μαγευτεί από τον Captain Hammer. Με συνολική διάρκεια 42 λεπτών (περίπου ένα τέταρτο το κάθε επεισόδιο), δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην το δει κανείς.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ (ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ):


 
 

American Horror Story

american-horror-story

Κλείνοντας με το εντελώς mainstream κομμάτι, το American Horror Story μπορεί να μη σου προσφέρει το horror story που θέλεις, μπορεί όμως να σου προσφέρει τρεις απολαυστικές ιστορίες που ανοίγονται σε τόσα μέτωπα, που σε τραβάει να το συνεχίσεις ακόμα και ως ένοχη απόλαυση μιας και κατά τη διάρκεια των τριών ιστοριών θα δεις φαντάσματα, ζόμπι, μινώταυρους, εξωγήινους, μάγισσες, δολοφόνους και ψυχοπαθείς, ανάμεσα σε άλλα πολλά.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, μπορείς να περάσεις κατευθείαν στη 2η σεζόν, μιας και το Asylum είναι και ό,τι καλύτερο έχει δώσει η σειρά μέχρι τώρα, ανεβάζοντας τον πήχη αρκετά ώστε να δούμε αν το Freak Show θα μπορέσει να το ξεπεράσει. Σε παρόμοιες σειρές/ανθολογίες, σύντομα θα προστεθούν σε λίστες και το True Detective με το Fargo, που περιμένουμε τις νέες ιστορίες τους για να δούμε κατά πόσο θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την αρχική ιδέα.

SEASON 2 TRAILER:


 
 

Best of internet