Quantcast

20 χρόνια μετα τον “Τιτανικό” ο Τζέημς Κάμερον μας λύνει την απορία: H Ρόουζ έπρεπε να αφήσει τον Τζακ να πνιγεί

Τόσα χρόνια απορούσαμε γιατί δεν έκανε ένα κώλο πιο δίπλα η Ρόουζ

President Creed

31 Ιανουαρίου 2017

Λίγο πολύ όλοι έχουν δει κάποια στιγμή την ταινία “Τιτανικός” και ακόμη περισσότεροι ξέρουν ότι ο Τζάκ χωρούσε μαζί με τη Ρόουζ πάνω σε αυτή τη γαμημένη ξύλινη πόρτα που επέπλεε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

Απ’ ό,τι φαίνεται από μια πρόσφατη συνέντευξη του σκηνοθέτη, Τζέημς Κάμερον, και ο ίδιος το γνωρίζει, αλλά δεν του αρέσει να του κάνουν αυτή την ερώτηση 20 ολόκληρα χρόνια μετά. Η διάσημη σκηνή στην οποία το πλοίο έχει βυθιστεί και οι πρωταγωνιστές βρίσκουν μια ξύλινη πόρτα την οποία χρησιμοποιούν σαν σχεδία για να μην πνιγούν και για να μην ακουμπάει το σώμα τους πάνω παγωμένο νερό, έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις και αναλύσεις.

Oι περισσότερες από αυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Τζακ δε χρειαζόταν να πεθάνει, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να ξαπλώσει δίπλα από την Ρόουζ, ειδικά εάν έβαζαν τα σωσίβιά τους κάτω από την πόρτα ώστε να έχει επιπλέον άνωση. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν και οι Myth Busters το 2012 όταν δοκίμασαν να επιπλεύσουν και οι δύο επιστημονοπαρουσιαστές πάνω σε ένα αντίστοιχο κομμάτι ξύλου:

Τώρα, 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας “Τιτανικός” ο Τζέημς Κάμερον ακόμα ερωτάται για τον περιβόητο θάνατο του Τζακ και για τη γαϊδάρα τη Ρόουζ που δεν έκανε ένα κώλο πιο πέρα για να ανέβει και άνθρωπας να μην ξεπαγιάσει στο νερό. Αλλά ο Κάμερον, σε συνέντευξη που έδωσε προχτές στο the dailybeast, είπε ότι δε γινόταν αλλιώς και ξεκολλήστε τη ζωή σας επιτέλους μετά από τόσα χρόνια.

Δημοσιογράφος: Μιας και ανέφερες τον Τιτανικό, πρέπει να ρωτήσω: Η αιώνια ερώτηση για το αν υπήρχε τελικά αρκετός χώρος στη σχεδία για τον Λίο (Ντικάπριο). Εγώ λέω ότι υπήρχε.

Τζ.Κάμερον: [Γελάει] Θα το πάμε εκεί πέρα; Κοίτα, είναι πολύ πολύ απλό: στη σελίδα 147 του σεναρίου αναγράφεται “Ο Τζακ κατεβαίνει από τη σχεδία και δίνει τη θέση του στη Ρόουζ ώστε εκείνη να επιβιώσει”. Είναι τόσο απλό. Μπορείτε να κάνετε όση ανάλυση θέλετε εκ των υστέρων. Φαντάζομαι αναφέρεσαι στο επεισόδιο των Mythbusters, σωστά; Οπού κατά κάποιο τρόπο ξεμπρόστιασαν το μύθο; ΟΚ, ας το αναλύσουμε: Είσαι ο Τζακ, είσαι στο νερό που έχει -2 βαθμούς, ο εγκέφαλός σου παθαίνει υποθερμία. Οι Mythbusters λένε ότι τότε πρέπει να βγάλεις το σωσίβιό σου,να βγάλεις και το δικό της, να κολυμπήσεις κάτω από την πόρτα, να το δέσεις με κάποιο τρόπο ώστε να μη φύγει μετά από λίγο- το οποίο σημαίνει ότι θα είσαι κάτω από το νερό των -2 βαθμών και όλο αυτό θα σου πάρει 5-10 λεπτά, οπότε μέχρι να το κάνεις όλο αυτό θα έχεις ήδη πεθάνει. Οπότε δε θα λειτουργούσε. Η καλύτερη επιλογή του ήταν να κρατήσει το πάνω μέρος του σώματός του πάνω από το νερό ελπίζοντας ότι θα τον βρει κάποια σωστική βάρκα πριν πεθάνει. Έχουν πλάκα [οι mythbusters] και μου άρεσε που συμμετείχα σε εκείνο το επεισόδιο, αλλά λένε μαλακίες.

Eν ολίγοις, αγαπητοί φίλοι, ο Τζακ ΕΠΡΕΠΕ να πεθάνει. Και το λιμενικό να ερχόταν και στεριά να έπιαναν, το σενάριο έλεγε ότι έπρεπε να κάνει τον ιπποτισμό να δώσει τη θέση του στη Ρόουζ. Απλά η παραγωγή της ταινίας θα μπορούσε να έχει κάνει μικρότερη την πόρτα για να μη φαίνεται ότι ο Τζακ χωράει και για να μη βασανίζει τις συνειδήσεις μας τόσα χρόνια.

Όπως και να χει, ξέρει από καταδύσεις και κολύμπι και από ταινίες ο Τζέημς Κάμερον, μην ξεχνάμε ότι αυτός βούτηξε στα αχανή νερά του πολιτισμού για να σηκώσει στην επιφάνεια τον πήχη.

Best of internet