Quantcast

We’re Loud Fest 2016: Κερδίστε εισιτήρια για το live του Σαββάτου με Death, Spits και λοιπούς κομιστές του ΠΑΝΚ

Το πιο γαμάτο (και γκαντέμικο) πανκ φεστιβάλ της Ελλάδας κορυφώνεται στο Κύτταρο

Διονύσης Παππάς

29 Σεπτεμβρίου 2016

Όσοι είχατε πάει στο πρώτο We’re Loud Fest που έγινε πέρσι, λογικά θα μείνατε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το ΚΑΛΟ ΠΑΝΚ που ακούσατε. Το λοιπόν, το We’re Loud επιστρέφει φέτος ακόμα πιο δυνατό κι εμείς σας χαρίζουμε 2 εισιτήρια για να πάτε να δείτε -μεταξύ άλλων- τους DEATH και τους SPiTS στο Κύτταρο το Σάββατο. Θα σας πούμε παρακάτω πώς θα συμβεί αυτό, αλλά πρώτα ας μιλήσουμε λίγο για το καταραμένο αυτό φεστιβάλ που συνεχίζει να υπηρετεί το πανκ ροκ παρά τα απανωτά μπουνίδια που τρώει από τη μοίρα.

unnamed

Πρώτα απ’όλα τα βασικά: To We’re Loud το διοργανώνει ο Pete(r) Menchetti, ορκισμένος πάνκης, συμπαθέστατος τύπος και ιδιοκτήτης της μάχιμης δισκογραφικής Slovenly Recordings η οποία αυτή τη στιγμή έχει στον κατάλογό της, κυκλοφορίες από 6 ελληνικές μπάντες thank you very much, και βασικά μερικές από τις καλύτερες της Ελλάδος αυτή τη στιγμή αν με ρωτάτε (Κομοδίνα 3, Αcid Baby Jesus, Bazooka,  Gay Anniversary, Nόμος 751 και Ηand and Leg).

Πρόσφατα είχα μια κουβέντα με τον Pete, στην οποία μου μίλησε για όλα τα πράγματα που έχουν πάει στραβά από πέρσι στη διοργάνωση του We’re Loud και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πρόκειται για μέγα γκαντεμόσαυρο κι είναι πραγματικά κρίμα γιατί πρόκειται για ένα απ’τα πιο αξιόλογα φετιβάλ που παίζουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Και τώρα θα σας πω για τις αναποδιές αυτές χρησιμοποιώντας bullets για να δώσω έμφαση:

– Aρχικά το φεστιβάλ ήταν να γίνει στο Άμστερνταμ. “Όλα καλά” είπε στον Pete ο συνεργάτης του στην Ολλανδία, “έχω κλείσει venue, είμαστε κομπλέ”. Αλλά δεν ήταν κομπλέ αγαπητοί αναγνώστες, γιατί ο φίλος (φίλος…ή φίΔος?) δεν είχε κλείσει venue και ξέχασε να το κάνει γιατί ήταν ξεχασιάρης.

– Χωρίς να πτοηθεί καθόλου, ο Pete επικοινωνεί με τα πανκοκονέ του στην Ελλαδίτσα μας και αποφασίζει να κάνει το φετιβάλ εδώ. ΜΠΟΥΜ πάρε μια ανακοίνωση των capital controls τη μέρα που άνοιξε η προπώληση.

– ΜΠΟΥΜ, πάρε εκλογές μέσα στο γαμημένο Σαββατοκύριακο του φεστιβάλ. #thanks_Tsipras

Στο σημείο αυτό διακόπτουμε τη ροή της γκαντεμιάς για να μεταδώσουμε 2 εύθυμες αυτοσατιρικές εικόνες, δια χειρός Pete Menchetti.

unnamed2

unnamed1

– Βρισκόμαστε πλέον στο 2016 και ο Pete βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να πραγματοποιήσει το όνειρο που είχε εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή ένα φεστιβάλ που ξεκινάει από Κωνσταντινούπολη και μέσω Λέσβου συνεχίζεται στην Ελλάδα. Οι 7 τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν μέσα στη χρονιά στην Τουρκία δεν τον πτοούν – είναι αποφασισμένος. Και μετά έγινε το γαμημένο πραξικόπημα-wannabe. Ε άντε και γαμήσου, τύχη του Pete Menchetti.

– Tελικά, το κομμάτι της Τουρκίας μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στο lineup βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Kids (μία απ’τις πρώτες πανκ μπάντες της Ευρώπης) και οι Bazooka, τους οποίους είδαμε πάνω και ομολογουμένως τα γάμησαν όλα. Το σχέδιο ήταν μετά τη Θεσσαλονίκη, να πάνε όλες οι μπάντες μάζι με τους κατόχους πάσων (μεταξύ των οποίων και οι Τούρκοι πάνκηδες που με τα 1000 ζόρια έβγαλαν τα απαραίτητα έγγραφα για να έρθουν) ένα ωραίο ξυδιασμένο ταξιδάκι με καράβι στη Λέσβο για το 2ο μέρος του φεστιβάλ. Πριτς! Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, επειδή Ελλάδα είσαι, η ακτοπλοϊκή απλά ακύρωσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο και χρειάστηκε να αγοραστούν αεροπόρικα για όλον αυτόν τον κόσμο.

Βοnus: Η φωτιά στη Λέσβο, λίγες μέρες πριν τα live. O Pete μου είπε ότι επίτηδες τα άφησε χωρίς είσοδο τα συγκεκριμένα live για να μπορούν να πάνε οι πρόσφυγες και να γουστάρουν, by the way.

Aυτάαααα. Νομίζω ότι κάπου εδώ είναι μια καλή στιγμή για να ανακοινώσουμε το διαγωνισμό (το σκεπτικό είναι ότι σε σχέση με όλα αυτά που μόλις διάβασες λογικά αισθάνεσαι τρομερά τυχερός/ή αυτή τη στιγμή και θα συμμετέχεις πιο πρόθυμα). Το λοιπόν: Στείλε μας ένα μέιλ με subject “WE’RE LOUD” στο [email protected], και μέσα γράψε τα στοιχεία σου και πες μας πώς λέγεται το “Slovenly” στα Ελληνικά. Το ξέρουμε ότι θα το βρεις με το Google Translate σε 6 δευτερόλεπτα, απλά αν δεν το ήξερες ήδη έχει ενδιαφέρον. Θα κάνουμε μια κλήρωση αύριο ημέρα Παρασκευή με τα ονόματα όσων απαντήσουν σωστά και 2 από εσάς θα κερδίσετε τα…μαγικά χαρτάκια. Η κλήρωση θα γίνει στις 20:00 και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με μέιλ λίγο αργότερα.

Και τώρα ας ακούσουμε τη μεγαλύτερη κομματάρα όλων των εποχών από τους Death:

 

Ωραία. Τώρα που έφαγες το αληθινό στη μούρη, μάθε -αν δεν το ήξερες ήδη- ότι οι Death είναι σύμφωνα με πολλούς η πρώτη πανκ μπάντα στην Ιστορία. Και ήταν 3 μαύρα αδέρφια απ’το Ντιρόιτ (γουάαααατ). Οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί από προσώπου Γης από τις αρχές των 70s μέχρι που τους ανακάλυψαν όλοι το 2009 και έπαθαν την πλακάρα τους, γιατί όπως άκουσες και παραπάνω η μουσική τους γαμάει. Βασικά δεν είναι ακριβώς έτσι η ιστορία τους αλλά αν θες να μάθεις περισσότερα μπορείς να δεις το πολύ καλό ντοκιμαντέρ που έχει φτιαχτεί γι’αυτούς με τίτλο “Α Band Called Death”. Επίσης τους έχω δει live και ΤΑ ΣΠΑΝΕ οπότε μην τυχόν και χάσεις αυτό το live.

Mετά τους Death παίζουνε οι Spits τους οποίους ψηνόμαστε να δούμε μόνο και μόνο επειδή η πόλη καταγωγής τους λέγεται ΚΑΛΑΜΑΖΟΥ. Επίσης, όπως μπορείς να αντιληφθείς ακούγοντας τους 2 δίσκους που έχουν βγάλει στη Slovenly εδώ κι εδώ, σε γαμάνε αρκετά καλά κι αυτοί. Περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω live, μπορείς να βρεις εδώ.

14089074_1253919434626470_6017650966930628412_n

Σε περίπτωση που δεν κερδίσεις το διαγωνισμό μας, μπορείς να πάρεις εισιτήριο από αυτά τα μέρη ή από το Viva, ενώ εδώ μπορείς να δεις όλο το πρόγραμμα της Αθήνας και να αγοράσεις πάσο για το τριήμερο (παίζει και ρεμπέτικο γλέντι στη Ροζαλία).

Καλή τύχη αγαπητοί και τα λέμε στο Κύτταρο.

Best of internet