Quantcast

Γιατί αξίζει να πάτε στο φετινό Plissken Festival

H πέμπτη (και μεγαλύτερη μέχρι τώρα) εκδοχή του γνωστού φεστιβάλ

LUBEN CREW

2 Ιουνίου 2015

Γενικά χεστήκαμε που δεν είμαστε “Ευρώπη” που λένε διάφοροι, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα από τα πράγματα που δεν έχει η Ελλαδίτσα, είναι καλά μουσικά φεστιβάλ στυλ Primavera. Επί σειρά ετών η επιλογή ήταν το τα-πάντα-όλα μαντρί (Rockwave) στη Μαλακάσα ή ποιοτικές αλλά ακριβές επιλογές τύπου Synch. Αυτό το χάσμα παλεύουν διάφοροι να γεφυρώσουν τα τελευταία χρόνια και μία από τις καλύτερες προσπάθειες είναι το Plissken Festival.

plissken_13_lineup

img42944_e3f133e6978feba335393df5da110b1a_600_850

To Plissken Festival από το 2010 προσπαθεί να σταθεί όπως τα μεγάλα festival του εξωτερικού, με προσβάσιμο εισιτήριο για πάρα πολλά σύγχρονα ονόματα από πάρα πολλούς χώρους, από ψυχεδελικό ροκ σε τέκνο και χιπ χοπ. Έχει ήδη επεκταθεί σε ένα χειμερινό event αλλά και στη Θεσσαλονίκη πέρα από την Αθήνα. Αυτό το Παρασκευοσάββατο 5 & 6 Ιουνίου είναι η σειρά του μεγάλου festival της Αθήνας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο φανταστικό χώρο που λέγεται Κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου, εκεί όπου έγινε και το τελευταίο Rave Parade.

DSCN0052

PlisskenFestival_2015_540x

Όσο για το πρόγραμμα, για μία ακόμα φορά είναι για όλα τα γούστα από την ασήκωτη τέκνο του Andy Stott και το doom όλεθρο που λέγεται Electric Wizard μέχρι τους θρύλους του Seattle, Mudhoney και πολλά ακόμα ονόματα. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ονόματα. Από το δελτίο τύπου του Plissken Festival:

Bασικοί πρωταγωνιστές της 5ης Ιουνίου, οι Βρετανοί The Horrors και ο πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού πειραματισμού Squarepusher, ενώ μια μέρα μετά στις 6 Ιουνίου, οι Σκωτσέζοι θεμελιωτές του post rock ήχου Mogwai μαζί με τους θρύλους της doom metal, Electric Wizard θα ταρακουνήσουν το Main Stage.
Παράλληλα το Republic, ηγείται από τους ήχους των Gonjasufi, Austra και ..And You Will Know Us By The Trail of Dead. Στη ναυαρχίδα του εντυπωσιακού Aquarium με τουςBrodinski, Ame, Andy Stott και Soul Clap έρχεται να προστεθεί η καθηλωτική minimal techno του Γάλλου παραγωγού Oxia, ενώ στο Tunnel οι Dels, Cairo Liberation Front καιLivio & Roby εγγυούνται μια αξέχαστη οδύσσεια για τους λάτρεις της underground ηλεκτρονικής σκηνής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά ημέρα και stage:

plissken2

 

plissken3

plissken4

 

Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν κάμποσες επιλογές για φαΐ-ποτό. Για αυτούς που ψήνεστε και δεν έχετε κλείσει, παίζει ακόμα προπώληση που είναι για την κάθε μέρα ξεχωριστά είναι 40 ευρώ και για το διήμερο 70. Εμείς πάντως πειστήκαμε.

Για περισσότερες πληροφορίες, το site του φεστιβάλ.

Best of internet