Quantcast

Έρχονται οι Swans στο Plissken Festival αυτόν τον Δεκέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για όσους ψάχνουν εκκωφαντικές live εμπειρίες.

felix

25 Νοεμβρίου 2014

tumblr_inline_n24xy9uHza1qectsr

Swans είναι μια εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας μέσα στο κεφάλαιο με τις ήδη ιδιαίτερες μπάντες. Μέσα στην τριαντάχρονη και βάλε πορεία τους έχουν αλλάξει ριζικά το ύφος τους πολλές φορές: από τον βιομηχανικό όλεθρο σε ήχο και περιεχόμενο του Cop στην είσοδο της Jarboe στη μπάντα και τους σαφώς πιο εμπλουτισμένους ηχητικά μεταγενέστερους δίσκους όπως το κορυφαίο Children Of God, οι Swans με διαχρονικό ηγέτη και αρχιτέκτονα του ήχου τους τον εξηντάχρονο πια Michael Gira μείνανε πάντοτε πιστοί στο καλλιτεχνικό τους όραμα.

Ένα όραμα που ούτε δευτερόλεπτο, είτε δισκογραφούσαν για την RCA είτε για τη δικιά τους εταιρία Young God η οποία έχει κυκλοφορήσει και τους περισσότερους από τους δίσκους τους, δεν έχει υποκύψει ούτε στιγμή σε συμβατικές rock ή οποιεσδήποτε άλλες φόρμες. Αυτοσχεδιαστικοί, τελετουργικοί, στριφνοί, χωρίς να υπολογίζουν τη διάρκεια, βαριοί και ασήκωτοι σε ένταση και διάθεση, αντλώντας την έμπνευση τους από τον ανθρώπινο ψυχισμό ή την ιστορία της Αϊτής και πάνω απ’όλα βγάζοντας τα σώψυχα του  Gira σε κοινή θέα.

SwansBand2-580x5801

H εκφραστική διαδικασία αυτή συνεχίζεται ακάθεκτη από το καταπληκτικό Soundtracks For The Blind, τελευταίο τους album πριν διαλυθούν, στα φανταστικά The Seer και Το Be Kind  που ήρθαν 15 χρόνια μετά τα προηγούμενα.Eίναι ολοφάνερο πως ο Gira, χωρίς τη Jarboe αλλά με ένα επίλεκτο επιτελείο μουσικών να τον πλαισιώνουν (μερικοί από αυτούς πολλά πολλά χρόνια τώρα), σε καμία περίπτωση δε γερνάει, και αυτός είναι ο λόγος που θα πάμε να τον δούμε στο Plissken Fest.

Ο άλλος είναι ότι όσοι φίλοι μας πήγαν στις δύο πρόσφατες συναυλίες τους στην Αθήνα, έχουν να μας λένε για την παράσταση/τελετουργία/ηχητικό όργιο που αποτελούν οι ζωντανές εμφανίσεις των Swans. Και αυτό είναι μια άλλη σταθερά της πορείας τους: ακόμα κι αν έγιναν πιο μελωδικοί σε σχέση με τους πρώιμους δίσκους τους, η παρουσία τους στο σανίδι ήταν πάντοτε εκκωφαντική.

Ο Michael Gira και η μπάντα του εμφανίζονται την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στην Ιερά Οδό μαζί με τους Simian Mobile Disco, Son Lux, The Bug και τον dub θρύλο Lee “Scratch” Perry στα πλαίσια του Plissken Festival – Winter Edition και στις 5 με το ίδιο line-up στο Principal club στη Θεσσαλονίκη. Θα συνιστούσαμε να μην τους χάσετε: αν υπάρχει ένα live που αξίζει να λέγεται εμπειρία, αυτό είναι οι Swans.

unnamed

Οι πόρτες για το Winter Plisskën Festival θα ανοίξουν την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στις 20:00 μμ σε Αθήνα και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 20:30 μμ, στην Θεσσαλονίκη. Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται στη τιμή των 25 ευρώ, ενώ στο ταμείο εισιτήρια θα διατίθενται προς 30 ευρώ.

Το Plisskën Festival έχει τη χαρά να ανακοινώσει σε συνεργασία με το Taxibeat μια εναλλακτική μορφή μετακίνησης: κατεβάζοντας το δωρεάν app του Taxibeat και εισάγοντας τον κωδικό PLISSKEN κατά την εγγραφή, αυτομάτως προστίθενται 10 ευρώ στον λογαριασμό του χρήστη, για μεταφορά προς ή από την Ιερά Οδό και το Principal.
Η προσφορά ισχύει για νέους χρήστες της υπηρεσίας και μόνο τις ημέρες του φεστιβάλ

|| Τιμές Εισιτηρίων ||

Early Bird προπώληση | 20 ευρώ – SOLD OUT
Προπώληση εισιτηρίων | 25 ευρώ
Tαμείο | 30 ευρώ
Εισιτήρια | www.viva.gr/tickets/festival/plissken-2014-winter-edition/

Εισιτήρια προπωλούνται στα Viva.gr & τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public (on-line στο www.public.gr), Παπασωτηρίου, Ianos, Seven Spots, Reload Stores και 123tickets.gr.

|| INFO ||

Αθήνα
Ημερομηνία: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014
Χώρος: Ιερά Οδός
Δ/νση: Ιερά Οδός 18 – 20, Αθήνα
Πόρτες Ανοίγουν: 20.00

Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014
Χώρος: Principal Club
Δ/νση: Aνδρέα Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη
Πόρτες Ανοίγουν: 20.30

Πληροφορίες: www.plisskenfestival.gr

Best of internet