Quantcast

iDaft: το online pad για να μάθεις να παίζεις Daft Punk

Γιατί σε όλους μας αξίζει μια ευκαιρία να φορέσουμε κουλ κράνη

JR

12 Νοεμβρίου 2013

 
 

Μετά την πλύση εγκεφάλου με το Get Lucky, ας πάμε λίγα χρόνια πίσω στη δισκογραφία των Daft Punk. Η απήχηση του τελευταίου τους άλμπουμ Random Access Memories άλλωστε, αποτελεί καλή ευκαιρία για μια αναδρομή στις παλιότερες δουλειές τους, εκείνες που τους έκαναν γνωστούς. Πριν την τεράστια επιτυχία του Get Lucky, υπάρχει μια μεγάλη σταδιοδρομία στη μουσική για το γαλλικό ντουέτο και με πολλές επιτυχίες μάλιστα. Για όποιον τυχαίνει να μην τη γνωρίζει, αξίζει μια μικρή έρευνα. Μια καλή αρχή είναι εδώ:

 
 

 
 

Το iDaft είναι ένα online pad που δημιούργησε ο Matías Najle με τα samples από τα πιο γνωστά κομμάτια των Daft Punk. Το iDaft μετατρέπει το πληκτρολόγιό του PC σε pad, δίνοντας στον καθένα μια ευκαιρία αναμέτρησης με το αγαπημένο δίδυμο.

 
 

Λειτουργεί πολύ απλά. Επιλέγεις κομμάτι, επιλέγεις layout για το πληκτρολόγιο, πατάς Play στο beat και προσπαθείς να το ταιριάξεις με τα samples. Μπορεί στην αρχή να παρουσιαστεί μία μικρή καθυστέρηση στην απόκριση των πλήκτρων και να ακούγεται “εκτός χρόνου” αλλά με λίγη εξάσκηση θα βγει άκρη.

 
 

Best of internet