Quantcast

Ο Nicolas Jaar ρεμιξάρει ολόκληρο το τελευταίο άλμπουμ των Daft Punk

…κάνει – φυσικά – φοβερή δουλειά και το διαθέτει ολόκληρο online

Normo Gin

22 Ιουνίου 2013

Darkside210613

 
 

Ο Nicolas Jaar έκανε δυναμική εμφάνιση με το ντεμπούτο του “Space is Only Noise” το 2011, ένα άλμπουμ που – δικαίως – αποθεώθηκε από κριτικούς και κοινό, παίζοντας μ’ έναν ήχο του συνδύαζε πάνω-κάτω όλες τις εκφάνσεις του minimal στην ηλεκτρονική μουσική σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο ατμοσφαιρικό ήχο. Πέρα από το άλμπουμ και τα διάφορα – πολύ αξιόλογα – EP του, ο Jaar έχει ασχοληθεί πολύ επιτυχημένα και με το ρεμίξ, ανασυνθέτοντας από Ellen Allien μέχρι Brian Eno.

Στο side project του, Darkside, ο Jaar συνεργάστηκε με τον μουσικό Dave Harrington, γεννώντας ένα πολύ ενδιαφέρον πειραματικό ΕΡ που ενσωμάτωνε πολλά χαρακτηριστικά από τους κλασσικούς πειραματιστές (σαν τον Robert Fripp ή τον Pete Namlook) σ’ έναν ξεχωριστά νέο ήχο, δείχνοντας ότι η μουσική αντίληψη του Jaar δεν περιορίζεται σε μία επιτυχημένη μανιέρα.

Το Darkside επέστρεψε, έγινε Daftside και έπιασε ν’ αναδομήσει ριζικά το τελευταίο άλμπουμ των Daft Punk. Το Give Life Back to Music έγινε κάτι σε industrial disco, το Get Lucky πήρε πραγματικό χαρακτήρα επιτυχίας για clubbing και το Beyond αποδεικνύεται ότι έκρυβε μέσα του το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Και το όνομα αυτού του πονήματος πατάει πάνω στο ύπουλο νοσταλγικό φετίχ του Jaar που τόσο αγαπήσαμε: “Random Access Memories Memories”.

Χωρίς αμφιβολία, φόβο και πάθος θα πούμε ότι είναι καλύτερο από το αυθεντικό. Και διπλά αξιοσέβαστο που το δίνει τζάμπα online. Ακούμε παρακάτω.

 
 

 
 

[sauce]

 
 

Best of internet