Quantcast

Η Επανεφεύρεση του Τάκι Τσαν

Οι δουλειές με τον Kebzer είναι σε άλλο επίπεδο

Normo Gin

29 Μαΐου 2013

alli-fasi

 
 

Δεν είναι καινούρια, έχουν περάσει μερικοί μήνες, αλλά τώρα έτυχε να πάρει το αυτί μου τα δύο τελευταία κομμάτια του Τάκη με τον Kebzer για την Ηχοκρατορία. Δύο κομμάτια που διαφέρουν πολύ απ’ ότι έχει κάνει μέχρι τώρα, μουσικά και θεματικά, σε σημείο που θα τα πρότεινα ανεπιφύλακτα και σε όσους δεν αρέσουν οι προηγούμενες δουλειές του.

 
 

Άλλη Φάση

Φοβερή παραγωγή πάνω στην παράδοση της East Coast σχολής. Η χαρά του Scratch και ένας Τάκης να ριμάρει με απόλυτα ταιριαστό reverb πάνω στη συνήχηση με τη λέξη “φάση”. Τεχνικά άρτιο κομμάτι που δηλώνει ψάξιμο με τον ήχο στη μετα-ΖΝ φάση. Στην άλλη φάση.

 
 

Θέλει να Δίνεις την Ψυχή σου γι’ Αυτό

Επίσης φοβερή παραγωγή σε πιο downtempo ρυθμούς, παρότι το βίντεο θυμίζει ελαφρώς διαφημιστικό σποτάκι της ΝΔ. Μήνυμα σε όλους τους νεόκοπους ράπερς που ξεκινούν βάζοντας τη μούρη πριν την ουσία. Ίσως να μην είναι αυτός ο σκοπός του, αλλά το διαβάζουμε και σαν μικρό diss στους φίλους του Τάκη που άρχισαν να κλείνουν το μάτι στο σκυλάδικο και στις βρώμικες πίστες που κάποτε έκραζαν. To diss δεν γίνεται με οργισμένη πρόθεση, αλλά περισσότερο με μία αίσθηση απογοήτευσης του παλιού με το σύγχρονο rap, εκεί που θα έπρεπε να έχουν βγει δέκα Τάκηδες αλλά έγιναν όλοι ιντερνετάκηδες.

 
 

Άντε, με το καλό και δίσκο.

 
 

Best of internet