Quantcast

Tα Video Clip του Ηarmony Korine

Μια ακόμη πλευρά της αρμονίας του;

Moloch

4 Απριλίου 2013

O πολυτάλαντος Harmony Korine πριν 3 μήνες έγινε 40 χρονών. Στα 19 του έγραψε το σενάριο για την ταινία Kids του Larry Clark (Ken Park, Bully κ.α) και στα 24 του έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με  το επικό Gummo. Κέρδισε κατευθείαν ένα cult classic status και την εκτίμηση μεγάλων σκηνοθετών όπως ο Werner Herzog και ο Gus Van Sant.

tumblr_mhk83uQgP51qzspj4o1_500Συνέχισε με τα Julien Donkey-Boy, Mister Lonely, Thrash Humpers, πολλές μικρού μήκους ταινίες και φέτος περιμένουμε με αγωνία την τελευταία του δημιουργία, το Spring Breakers. Στο οποίο τέσσερα κοριτσόπουλα, ανάμεσα τους και η Selena Gomez, το κορίτσι του pop idol, που μόλις λένε ανακάλυψε την μαριχουάνα, Justin Bieber, ενώ ξεφαντώνουν στο ανοιξιάτικο διάλειμμα τους από το σχολείο, μπλέκουν με τον dealer James Franco, ο οποίος τις αποπλανεί στην παρανομία. Στο soundtrack ακούμε και τα dupstep beats του Skrillex, αρκετά διαφορετικό το εγχείρημα και με διακριτή την πιο εμπορική του τάση, αλλά τον εμπιστευόμαστε!

tumblr_mkojprx3281rj38duo1_500

Η ασταμάτητη έμπνευση του, η όρεξη να εξετάζει ανθρωπινούς χαρακτήρες και να δημιουργεί, με πειραματική ματιά, VHS σύμπαντα, είτε βγαλμένα από όνειρα, είτε από σκόνη και λάσπη, δεν σταμάτησε στις ταινίες. Κατά καιρούς, έχει κάνει μουσικά videoclips με εξέχουσες προσωπικότητες, που αφέθηκαν στην πρωτότυπη ματιά του. Δείτε τα!

Sonic Youth ▹ Sunday

The Black Keys ▹ Gold On The Ceiling

Cat Power ▹ Living Proof

Bonnie Prince Billy ▹ Workhorse

Best of internet