Quantcast

Βρέθηκαν επιτέλους όλα τα χαμένα animation του Terry Gilliam απ’ το “Monty Python and the Holy Grail” (VIDEO)

Και οι Monty Python στα δίνουν δώρο για να την ακούσεις χωρίς ναρκωτικά

President Creed

21 Οκτωβρίου 2016

Καλά τα νέα για τους φίλους των Monty Python και τους θαυμαστές του Terry Gilliam, μιας και εδώ και λίγες ημέρες έχουν ανέβει στο κανάλι των Monty Python στο youtube όλα τα χαμένα animation που είχε γυρίσει ο Βρετανός δημιουργός για το Monty Python στο Holy Grail.

Η γνώριμη πλέον μεσαιωνική παρανοϊκή αισθητική του σε υψηλής ποιότητας βίντεο έρχεται για να προσφέρει ένα όμορφο τριπ σε όλους όσοι απολαμβάνουν τα animation, το χιούμορ των Montypython, ή αυτό.

Άλλωστε το 2016 ουσιαστικά κλείνουν 40 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας Monty Python and the Holy Grail και oι μερακλήδες του ανόσιου βρετανικού χιούμορ προσπαθούν πάλι να βγάλουν λεφτάκια. Όπως λέει με χιουμοριστική διάθεση ο Gilliam στο σχολιασμό του βίντεο θα μπορούσε να έχει γίνει ένας καταπληκτικός animator αλλά τελικά τον εξώθησαν στις ταινίες live action και γι’ αυτό τώρα αναγκάζονται να πουλάνε blue ray για να βγάλουν λεφτά.

Ο Gilliam αναφέρει ότι τα σχέδια για τα animation τα βρήκε και τα έκοψε από ένα βιβλίο με εικονογραφήσεις μεσαιωνικών χειρόγραφων και όταν βλέπει κανείς τα animation μαζεμένα, μπορεί εύκολα να φανταστεί μια ολόκληρη ταινία με τα -σχεδόν αρρωστημένα- animation.

Ο Terry Gilliam σε ένα παλιότερο βίντεό του μιλάει για τα animation.

Κι εδώ μερικά παλαιότερα animation του ίδιου που θα ήταν ωραίο να βλέπαμε αποκατεστημένα και ψηφιοποιημένα σε υψηλή ανάλυση.

 

 

giphy

Best of internet