Quantcast

18 χρόνια μετά το αγαπημένο μας Big Lebowski βγαίνει ταινία με πρωταγωνιστή τον Jesus Quintana

O Tζίζους σε νέες περιπέτειες, 18 χρόνια μετά

President Creed

8 Νοεμβρίου 2016

18 χρόνια μετά την θρυλική ταινία “Big Lebowski”, λίγοι θυμούνται τον κανονικό Lebowski και οι περισσότεροι θυμούνται τον the Dude, τον Walter και τον John Turturro να γυαλίζει τη μπάλα του Bowling ως ο (ελαφρώς παιδέρας) Jesus Quintana.

jesus

Oι αδερφοί Κοέν είχαν δηλώσει επανειλημμένως ότι δε σκοπεύουν να ασχοληθούν με κάποιο sequel της απόλυτης ταινιάρας-τρίμπιουτ στα πιο κουλ λουζέρια, αλλά ο John Turturro είχε άλλα σχέδια και είπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, σκηνοθετώντας μια ταινία spin off του Big Lebowski με κεντρικό ήρωα τον Jesus Quintana. Η πρώτη επίσημη φωτογραφία που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, δείχνει ότι όλα βρίσκονται στη θέση τους. Το μοβ πουκάμισο, τα δαχτυλίδια, το μπαντανοδιχτάκι και το νυχάκι στο μικρό δαχτυλάκι.

164f035a835ab1f0f5bec1bb55c4432a

GOING-PLACES-FIRST-LOOK

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Turturro σε συνέντευξή του, η ταινία θα ονομάζεται “Going Places”, θα τη σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Turturro, κεντρικός ήρωας θα είναι ο Jesus Quintana αλλά το στόρι θα βασίζεται σε μια γαλλική ταινία του 1974. Μάλιστα ανέφερε ότι οι αδερφοί Κοέν είναι ενθουσιασμένοι με το εγχείρημά του, αλλά δε θα έχουν κάποια ανάμειξη στην ταινία:

“Θα έλεγα πως τους ξετρέλανε. Τη βρήκαν πολύ ωραία ιδέα και μου είπαν”Εμείς πήραμε ένα χαρακτήρα εμπνευσμένο από ένα θεατρικό έργο και τώρα εσύ θα τον βάλεις σε μια γαλλική ταινία, η οποία είναι εμπνευσμένη από αμερικάνικες road movies!”

Ο Turturro αρχικά είχε αποφασίσει ότι θα επαναπροσάρμοζε την ταινία “Going Places” αλλά προσπαθούσε να δει τι θα κάνει με τον κεντρικό ήρωα της ταινίας, τον οποίο στη γαλλική ταινία τον υποδυόταν ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Όπως λέει ο ίδιος ο Turturro:

Toν αποκαλούσα JC και μου θύμισε το ρόλο που είχα υποδυθεί πριν από πολλά χρόνια σε ένα θεατρικό, ο οποίος και είχε εμπνεύσει τον Joel και τον Ethan ώστε να γράψουν τον χαρακτήρα του Jesus Quintana. Οπότε σκέφτηκα ‘Ουάου! Συζητούσαμε να κάνουμε κάτι με τον Jesus Quintana, αλλά πάντα φαινόταν χαζό’. Άρχισα να το επεξεργάζομαι λίγο και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να βγει καλό με αυτή την ειρωνεία και την ακυρότητα του χαρακτήρα.

Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι στην ταινία, πέρα από τον Turturro, θα παίζει και η Susan Sarandon, o Bobby Cannavale, η Audrey Tautou και η Sonia Braga. Η υπόθεση του “Going Places” στρέφεται γύρω από τον ανταγωνισμό του Χεσούς με έναν απατεώνα (Bobby Cannavale), για τα μάτια μιας γυναίκας (Audrey Tatou), και κυρίως τις προσπάθειές τους να της χαρίσουν τον πρώτο της οργασμό.

giphy

Μπράβο στον Jesus. This kid’s going places.

 

 

 

Best of internet