Quantcast

Πρεμιέρα χθες για την ταινία για τα “90 Χρόνια ΠΑΟΚ” και το Ολύμπιο ντύθηκε Τούμπα (PHOTOS)

Ιβάν Σαββίδης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και λοιπά αρρωστάκια, ήταν όλοι εκεί

LUBEN CREW

6 Νοεμβρίου 2016

Πρεμιέρα χθες για το κύκνειο άσμα του μεγάλου Νίκου Τριανταφυλλίδη “90 Χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το Μέλλον” και το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη έζησε κάτι από Τούμπα με πλήθος Παοκτσήδων να συρρέουν για να δουν το πόνημα του εκλεκτού Παοκτσή δημιουργού. Προλόγισε ο κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης:

Είναι μία μέρα μεγάλης χαράς η σημερινή και ταυτόχρονα μεγάλης λύπης γιατί ο άνθρωπος που έφτιαξε αυτήν την ταινία, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, δεν βρίσκεται πια εδώ. Είναι όμως εδώ η αγαπημένη του ομάδα κι η αγαπημένη του πόλη, για να παρακολουθήσει αυτή την ταινία-ερωτική επιστολή. Είναι μία ολόκληρη πόλη που αυτή η ομάδα βοήθησε να σταθεί στα πόδια της.

No 962222

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η Μαρίνα Δανέζη, σύντροφος του Νίκου Τριανατφυλλίδη και παραγωγός του πιο παοκτσίδικου ντοκιμαντέρ που βγήκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη:

Ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, ο σκηνοθέτης της ταινίας, δεν είναι πια κοντά μας. Eφυγε στις 6 Ιουνίου. Κατάφερε όμως να πραγματοποιήσει το τελευταίο του όνειρο. Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε ΠΑΟΚ, το DNA του ήταν ΠΑΟΚ. Γι’ αυτόν ο ΠΑΟΚ ήταν μία ανταρσία, μία ουτοπία που δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Για τον Νίκο, το ποδόσφαιρο ήταν μία μορφή πολιτισμού. Oταν έφυγε από τη ζωή ο Νίκος αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε το όνειρό του. Οι σκηνοθέτες δεν πεθαίνουν ποτέ, γιατί τα έργα τους ζουν μέσα μας στην οθόνη. Aν ο κ. Σαββίδης δεν είχε πιστέψει στο όραμα του Νίκου, η ταινία αυτή ποτέ δεν θα είχε πραγματοποιηθεί. Διέκρινε ότι μπορεί να γίνει μία ταινία ιστορική με κινηματογραφικές προδιαγραφές, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στην Ελλάδα, πραγματικά πρωτοπόρο. Στα γυρίσματα δεν παρενέβη κανείς από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι αυτό είναι μεγάλη ευτυχία, διότι συνήθως οι παραγωγοί θέλουν τον τελευταίο λόγο κι εδώ τον τελευταίο λόγο τον είχε ο σκηνοθέτης.

Από την πρεμιέρα δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έκανε μια μεστή τοποθέτηση χωρίς να βρίσει την πρωτεύουσα και τα αμάξια με αθηναϊκές πινακίδες:

Ονειρευόμουν να έρθει αυτή η μέρα στη ζωή μου και να μπορέσω να μιλήσω για τον ΠΑΟΚ. Είμαι ευτυχής που η γιορτή των 90 ετών γίνεται με τη δική μου συμμετοχή. Κι ενδεχομένως να μη γράψαμε πολλές λαμπρές σελίδες, αλλά είμαστε ακόμη νέοι, μόνο… 90 χρονών. Εχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας να γράψουμε τις πιο λαμπρές σελίδες. Για πολύ καιρό προσπαθούσα να αναλύσω τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Υπάρχουν ομάδες με υπέροχη υποδομή και πλούσιους φιλάθλους, ομάδες που διαχειρίζονται τα συστήματα, ομάδες που δημιουργούν τα συστήματα, με πολλούς τίτλους. Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι κάτι διαφορετικό. Εχει εκείνο που δεν έχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη κι αυτό είναι οι άνθρωποι που δημιούργησαν την ομάδα. Ενας από αυτούς ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο οποίος ζούσε και ανέπνεε με τον ΠΑΟΚ κι ένιωσε την ανάγκη να γράψει αυτές τις σελίδες, που δεν θα σβήσουν ποτέ από την ιστορία της ομάδας. Χαίρομαι που ολόκληρος ο ΠΑΟΚ, ερασιτέχνες κι επαγγελματίες, αντιλήφθηκαν με ξεκάθαρο τρόπο ότι το έργο αυτό πρέπει να υπάρχει. Δεν υπήρξε ούτε ένας που να με ρωτήσει γιατί να το χρηματοδοτήσουμε. Κι αυτό επειδή όλοι καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται αυτή η χρυσή σελίδα που ποτέ δεν θα σβήσει. Χαίρομαι που έχω σχέση με αυτό το έργο διότι θα είναι ένα μοναδικό προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου με μεγάλο ενδιαφέρον, που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας.

No 962342

Από την εκδήλωση, φυσικά, δεν έλειψαν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού και των τεχνών μεταξύ των οποίων: ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, η Βούλα Πατουλίδου, ο Γιώργος Λιάνης, ο Αργύρης Μπακιρτζής των Χειμερινών Κολυμβητών, ο Ζήσης Βρύζας, ο Μπάνε Πρέλεβιτς και πλήθος άλλων.

No 962406

No 962371

БςϋǠԇӠԁɍɁӠ"90 בύɁ Ёϊ"

No 962381

No 962360

Ιδού και ένα σχετικό teaser:

Αναμένουμε και την προβολή στην Αθήνα και ευελπιστούμε να επιτραπεί η μετακίνηση οπαδών.

Best of internet