Quantcast

Δόκτωρ Παράξενος: Eίδαμε τη νέα τριπίλα της Μarvel και μαγευτήκαμε μετρίως

Η καράφλα της Τίλντα Σουίντον κλέβει την παράσταση

Διονύσης Παππάς

27 Οκτωβρίου 2016

doctor-strange-movie-composer-cumberbatch

Σήμερα βγαίνει στις αίθουσες το Doctor Strange, η νέα ταινία των Marvel Studios. Εμείς, επειδή είμαστε όλοι μασώνοι 33ου βαθμού, την είδαμε προχτές και έχουμε για εσάς την κριτική.

Καλούτσικο είναι. Δεδομένου του άχαρου φορτίου του origin story που βαραίνει κάθε ταινία στην οποία πρωτοεμφανίζεται ένας μεγάλος χαρακτήρας, τα πάει μια χαρά με την ανάπτυξη του arc. Aν σας άρεσε η φάση με τα κτίρια που αναδιπλώνονται στο Inception, θα την καταβρείτε γιατί αυτό το σκηνικό παίζει 70 φορές μέσα στην ταινία ή τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου έμεινε.

landscape-1469463742-doctor-strange-kaecilius2

 

Αν περίμενετε να δείτε την υπερτριπίλα ή κάτι που θα σας διευρύνει τη συνείδηση και θα σας ανοίξει ένα τρίτο μάτι στο κούτελο, μάλλον θα απογοητευτείτε αλλά από την άλλη παίζει η Τίλντα Σουίντον με καράφλα κι αυτό αποκλείεται να μη σας φτιάξει τη διάθεση (φοβερή παρεμπιπτόντως, όπως και ο Κάμπερμπατς). Επίσης παίζει και η τύπισσα απ’το Mean Girls πράγμα το οποίο δε θυμόμουν καν απ’το τρέιλερ αλλά είναι πάντα συμπαθής οπότε καλή φάση I guess.

 

8692ea2ec492790df81fe9f044c279dd458ce165

 

Γενικά προσπαθεί να είναι πολύ πιο χωρατατζίδικο απ’όσο θα περίμενες, πράγμα που προφανώς και δε λειτουργεί πολύ καλά, αλλά φυσικά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει τους 150 ντορκς που ήταν μέσα στην αίθουσα απ’το να χέζονται στο γέλιο με την παραμικρή υποψία χιούμορ (έχει κάνα-δυο πραγματικά καλές στιγμές πάντως). Το 3D αξίζει και υπάρχουν κάποιες σκηνές που το αβαντάρουν πολύ. Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι η ετυμηγορία μου είναι η ίδια με κάθε φορά που βλέπω μια ταινία με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Πώς στο κέρατο είναι έτσι η μούρη του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς;

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Αριθμός post-credit σκηνών: 2 (η πρώτη έχει δυνατό καμεό, η δεύτερη μάλλον δεν αξίζει το περίμενε)
Αριθμός Infinity Stones που εμφανίζονται στην ταινία: 1
Aριθμός τραγουδιών της Mπιγιονσέ που ακούγονται στο soundtrack: 1
Πώς είναι η μούρη του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Φουλ περίεργη

 

 

j8lej6jyhdze465psqjf

(Το Doctor Strange διανέμεται από τη Feelgood)

Best of internet