Quantcast

WESTWORLD: Το sci-fi western του HBO ίσως και να σε κάνει να ξεχάσεις τι θα πει Jon Snow

Με παραγωγή του Jonathan Nolan και πρωταγωνιστές τους Anthony Hopkins και Ed Harris, η πρωτοκαθεδρία του Game of Thrones απειλείται για τα καλά

Bobol Gordello

1 Οκτωβρίου 2016

Μια “σκοτεινή οδύσσεια για την αυγή της τεχνητής νοημοσύνης και το μέλλον της αμαρτίας”: έτσι περιγράφει η γνωστή μας HBO τη νέα σειρά που έρχεται να γεμίσει το κενό που έχει αφήσει η αναμονή της 7ης σεζόν του Game of Thrones. Το “Westworld”, ένα western επιστημονικής φαντασίας, όπως θα μπορούσε να πει κανείς, έρχεται για να μείνει στις ζωές όσων καίγονται με τις ξένες σειρές, απειλώντας για τα καλά, όπως φαίνεται, ακόμα και την πρωτοκαθεδρία των ιστοριών των οίκων του Westeros και του Essos. Και ξεκινάει αύριο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Τι γίνεται, όμως, στο “Westworld” και είναι να φοβάται τόσο πολύ το GoT; Η φάση μπορεί να σε ξεγελάσει στην αρχή και να πιστέψεις ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μοντέρνα οπτική σε ένα γουέστερν. Λάθος, αγαπητέ, φίλε, κάθε άλλο. Το “Westworld” είναι η υλοποίηση των ονείρων ενός τύπου που παίζει με τεχνητή νοημοσύνη μέσα από ένα θεματικό πάρκο με ράντσα, καουμπόηδες και το απαραίτητο “πίου-πίου”.

westworld2

Τα ρομπότ, όμως, παθαίνουν μια τεχνική βλάβη και αρχίζουν να επιτίθενται στους επισκέπτες του θεματικού πάρκου, κάνοντας τη φάση να μυρίζει ακόμα πιο πολύ old school western. Και, ναι, αν είστε τόσο nerds (με την καλή έννοια) που αυτή η sci-fi υπόθεση σας λέει κάτι, μάλλον ξέρετε πως η ιδέα του Westworld δεν είναι τωρινή αλλά παλιά, από το μακρινό 1973, όταν ο Michael Crichton σκηνοθετούσε την ομώνυμη ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του.

Η ταινία ήταν τόσο επιτυχημένα cult που απέκτησε και sequel ονόματι “Futureworld”, ενώ γυρίστηκε και σειρά με τίτλο “Beyond Westworld”, που άντεξε, όμως, μόνο για 3 επεισόδια. Η Warner ήθελε από το 2011 να παίξει remake της ταινίας, αλλά τζίφος. Μέχρι που η HBO μπήκε στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να έρχεται δυναμικά αυτή το sci-fi western δια χειρός Jonathan Nolan (Σκοτεινός Ιππότης, Interstellar).

main-s1

Και δεν είναι μόνο η υπόθεση και το όνομα του παραγωγού που θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη αλλά και το casting: Anthony Hopkins στο ρόλο του mastermind που δημιούργησε τον artificial κόσμο του Westworld και Ed Harris στο ρόλο τρελαμένου ρομπότ σερίφη, μαζί με μια σειρά πολλών καλών ονομάτων καθιστούν το νέο πόνημα της HBO ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη σειρά της χρονιάς.

westworld1 (1)

westworld3

westworld4

Τρέμε Jon Snow.

westworld-hbo-ed-harris

Best of internet