Quantcast

Το Blair Witch Project επιστρέφει στα σινεμά μετά από 17 χρόνια με το “Blair Witch η Επιστροφή”

Σίγουρα καλύτερο από το προηγούμενο σήκουελ αλλά όχι τόσο καλό όσο η πρώτη ταινία

President Creed

20 Σεπτεμβρίου 2016

Δεκαεφτά χρόνια έχουν περάσει απ’ όταν έσκασε το Blair Witch Project σαν κομήτης στους κινηματογράφους αλλάζοντας μια για πάντα την εξέλιξη του horror ζανρ μια για πάντα. Ε, φέτος έρχεται το sequel του Blair Witch Project, με τίτλο Blair Witch – Η Επιστροφή με σκοπό να σε επιστρέψει στον τρόμο, στο δάσος και στην ψευδαίσθηση της gonzo κινηματογράφησης και του found footage.

Φυσικά το Blair Witch Project ήταν η πρώτη ταινία που χρησιμοποίησε με τέτοιο τρόπο την κάμερα, τη σκηνοθεσία και την κινηματογράφηση ώστε να βγάλει αυτή την gonzo αληθοφάνεια προς τα έξω και σίγουρα το πρώτο σήκουελ της ταινίας που είχε ακολουθήσει ένα χρόνο μετά την πρώτη ταινία (2000) είχε απογοητεύσει αρκετά. Γι’ αυτό το λόγο το Blair Witch (2016) προσπαθεί να ξεχάσει το σήκουελ του 2000 αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ξεχνάει και την πρώτη ταινία, μιας και οι πρωταγωνιστές δεν φαίνεται να μαθαίνουν από τα λάθη των προηγούμενων.

 

Μία ομάδα φοιτητών επιχειρεί να διασχίσει το δάσος Black Hills του Maryland και να ξεδιαλύνει το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνιση της αδερφής ενός μέλους την ομάδας. Πολλοί πιστεύουν ότι η εξαφάνιση συνδέεται με τον θρύλο της μάγισσας του Blair. Αρχικά όλοι στην ομάδα είναι αισιόδοξοι, ειδικά όταν οι ντόπιοι προσφέρονται να τους καθοδηγήσουν στα σκοτεινά και άγνωστα μονοπάτια του δάσους. Καθώς όμως η νύχτα προχωράει η παρέα καταλαμβάνεται από μια μυστηριώδη και απειλητική παρουσία. Σταδιακά όλοι συνειδητοποιούν ότι η θρύλος είναι αληθινός και περισσότερο μοχθηρός από όσο θα μπορούσαν να φανταστούν.

 

Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας του Blair Witch (η επιστροφή) είναι ο αδερφός της Χέδερ (πρωταγωνίστριας στο Blair Witch Project) και άρα συνδέεται άμεσα με τα περιστατικά που είχαν λάβει χώρα πριν από 16 χρόνια.

MV5BMTgzMzU0NjI0MV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzI5NzY4OTE@._V1_SY1000_CR0,0,667,1000_AL_

ΗΟΡΡΟΡ

Mπορεί να υπάρχει η γνωστή συνθήκη που θέλει τους χαρακτήρες των θρίλερ να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου δεν υπάρχουν θρίλερ (και άρα είναι ευκολότερο να πάρουν τη λάθος και την επικίνδυνη απόφαση), αλλά ο αδερφός της Χέδερ δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση να έχει τέτοια άγνοια κινδύνου και άρα μέσα στην αφέλεια να σέρνει τους φίλους του μέσα στο δάσος χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό μάλιστα για τις κασέττες από το Blair Witch Project.

 

Αυτοί οι πρωταγωνιστές δε θα βάλουν ποτέ μυαλό και θα πηγαίνουν μια ζωή γυρεύοντας στα δασάκια. Καλύτερα να δείτε το Scary Movie στο οποίο η Sindy έχει συναίσθηση του κινδύνου και ξέρει ότι παίζει σε ταινία τρόμου, οπότε δεν αποφασίζει να κάνει τα πράγματα που θα τη θέσουν σε κίνδυνο με τον πλέον προφανή τρόπο. Βασικά δείτε μια Πολωνική πολιτική ταινία καλύτερα.

Όπως και να ΄χει, αφήνουμε αυτό εδώ:

 

 

 

Best of internet