Quantcast

Ο ταλαντούχος κύριος Μπέιλ γίνεται σήμερα 40 χρονών

5 ρόλοι-μεταμορφώσεις του Κρίστιαν Μπέιλ που αξίζει να δείτε

Terry Luben Gogos

30 Ιανουαρίου 2014





 
 

Ο Κρίστιαν Μπέιλ γίνεται σήμερα 40 χρονών και δεν γινόταν να μην γράψουμε κάτι για αυτόν. Μαζί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το Χόλιγουντ σήμερα (η μόνη διαφορά τους είναι ένα αγαλματίδιο που από ότι φαίνεται δεν θα το πάρει ούτε φέτος ο Λίο). Ανήμερα τον γενεθλίων του λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε 5 ταινίες του που μπορεί να μην ήταν όλες εμπορικές, μας μάγεψε όμως σε όλες με την υποκριτική του αλλά και την αγνώριστη εμφάνιση του. Όσοι λοιπόν το γνωρίζετε απλά σαν τον τύπο που έκανε τον Μπάτμαν θα σας ζητούσα ευγενικά να πάτε να δείτε τις πέντε αυτές ταινίες ΤΩΡΑ.

Ο Μπέιλ γεννήθηκε στην Ουαλία από γονείς Αγγλικής καταγωγής. Ο πατέρας του, Ντέιβιντ Μπέιλ, γεννημένος στη Νότια Αφρική ήταν επιχειρηματίας, πιλότος και μάνατζερ ταλέντων, ενώ η μητέρα του, Τζένυ Τζέιμς, ήταν καλλιτέχνης τσίρκου.
Ο πρώτη επαφή του Μπέιλ με το χώρο της υποκριτικής ήταν μέσω μιας διαφήμισης για το μαλακτικό ρούχων Lenor το 1982. Ένα χρόνο αργότερα, εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση των δημητριακών Pac-Man, όπου υποδυόταν ένα παιδί ροκ σταρ. Το 1984, έκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο με την παράσταση The Nerd, στην οποία συμμετείχε και ο Ρόουαν Άτκινσον.

Ο Μπέιλ τράβηξε την προσοχή του κοινού σε ηλικία δεκατριών ετών, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Η Αυτοκρατορία του Ήλιου (Empire of the Sun) τo 1987. Υποδύθηκε ένα αγόρι από την Αγγλία που χωρίζεται από τους γονείς του και στη συνέχεια καταλήγει σε ένα ιαπωνικό στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Την δεκαετία των ’90ς υποδύθηκε πολλούς β’ ρόλους μέχρι να έρθει η καταξίωση το 2000 και να πρωταγωνιστήσει στο American Psycho

 
 

1. American Psycho

Στην ταινία, που του έκανε όνομα για τα καλά, ο Μπέιλ υποδύεται τον κατά συρροή δολοφόνο Πάτρικ Μπέιτμαν, σε μια κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου προκλητικού μυθιστορήματος του Μπρετ Ίστον Έλλις. Για να τα καταφέρει όμως χρειάστηκε να ξοδέψει πολλούς μήνες κάνοντας ηλιοθεραπεία και σολάριουμ αλλά και σκληρή άσκηση προκειμένου να πετύχει την αθλητική εικόνα που περιγραφόταν στο βιβλίο.

 
 

2. The Machinist

Το 2004 και λίγο πριν πρωταγωνιστήσει στο Batman Begins o Μπείλ μας συγκλονίζει με την πιο επώδυνη μεταμόρφωση που έχουμε δει σε ταινία ποτέ. Ο Μπέιλ, ο οποίος την έβγαζε με μια κονσέρβα τόνο και ένα μήλο τη μέρα μέχρι να χάσει 30-40 κιλά, είναι ένας εργάτης σε μηχανουργείο που έχει να κοιμηθεί έναν χρόνο και βασανίζεται από παραισθήσεις, νομίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη συνωμοσία εναντίον του.

 
 

3. Harsh Times

Πως γίνεται να γίνεις τούμπανος από κοκαλιάρης σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Μόνο ο Μπάτμαν μπορεί να το καταφέρει. Από τον δημιουργό του εξαιρετικού Training Day, το Harsh Times δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και είναι σίγουρα η χειρότερη ταινία της λίστας, αλλά αξίζει να το δει κανείς για το μπαντασιλίκι που βγάζει ο Μπέιλ αλλά και για τον ρόλο του ως ένας από τους καλύτερους wannabe γκάγκστερς που έχουμε δει στο σινεμά.

 
 

4.The Fighter

Το 2010 ενσαρκώνει τον ναρκομανή αδερφό του Boxer που εκτελεί και χρέη προπονητή του. Για ν-οστή φορά ο Μπέιλ αλλάζει εντελώς την εμφάνισή του και το σώμα του, πλησιάζοντας τα κιλά του Μηχανουργού και δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία, κερδίζοντας επιτέλους το χρυσό αγαλματάκι για τον ρόλο αυτό.

 
 

5. American Hustle

Τέλος στην δεύτερη του συνεργασία με τον Ντέιβιντ Ο Ράσελ, μετά το The Fighter, τον βλέπουμε και πάλι εντελώς αλλαγμένο, φαλάκρα με κακή περούκα και τόσο χοντρό που θύμιζε την μεταμόρφωση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο σαν Τζέικ Λα Μότα στο Raging Bull το 1980. Για να το καταφέρει τρεφόταν αποκλειστικά με ντόνατ και τσίζμπεργκερ.

 

 

 

 

 

Best of internet