Quantcast

The Bent Bullet: Όταν ο Magneto δολοφόνησε τον Kennedy

Η ερχόμενη ταινία X-Men προωθείται μέσα από ένα φοβερό trailer, site και concept που συνδυάζει την ιστορία, τη συνωμοσιολογία και τους έντονους συμβολισμούς πίσω απ’ την αγαπημένη μας γκρούπα μεταλλαγμένων

Normo Gin

27 Νοεμβρίου 2013

 
 

Η δολοφονία του Κένεντυ είναι το βούτυρο στο ψωμί των συνωμοσιολόγων. Τα διάφορα σενάρια για το τι ακριβώς συνέβη στις 22 Νοεμβρίου του 1963, πόσοι ήταν οι σκοπευτές και ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στη δολοφονία του αμερικάνου Προέδρου, έχουν οδηγήσει στην έκδοση πολλών βιβλίων, την κυκλοφορία πολλών ντοκιμαντέρ και μέχρι σήμερα αποτελούν θέμα πολλών συζητήσεων στο διαδίκτυο και αλλού. Ξεχωριστή θέση στη φιλολογία επί του ζητήματος κατέχει η λεγόμενη “Magic Bullet Theory”, σύμφωνα με την οποία πυροβολήθηκε μόνο μια σφαίρα και η οποία, αν ισχύει, υπολογίζοντας το σύνολο των όσων χτυπήθηκαν, θα έπρεπε η σφαίρα αυτή «να διαπεράσει 15 στρώσεις ρουχισμού, 7 στρώσεις δέρματος, 15 ίντσες ουλώδους ιστού, να χτυπήσει έναν κόμπο γραβάτας, να αφαιρέσει 4 ίντσες απ’ τα πλευρά και να θρυμματίσει ένα αντιβράχιο».

 
 

Το τμήμα μάρκετινγκ της FOX προτείνει μια διαφορετική απάντηση στο ζήτημα, παίρνοντας θέση υπέρ της Bent Bullet Theory, σύμφωνα με την οποία η πορεία της σφαίρας ελέγχθηκε απ’ τον Magneto, προκειμένου να βρει τον στόχο της στον JFK. Στο εξαιρετικό thebentbullet.com πληροφορούμαστε μέσα από μια εκτενή δημοσιογραφική έκθεση για την υπόθεση, ενώ είναι διαθέσιμο και ένα ιδιαίτερα καλογυρισμένο βίντεο με μια περίληψη της θεωρίας σε οπτικοακουστική μορφή.

 
 

 
 

Το εξαιρετικό αυτό κόνσεπτ υλοποιήθηκε στα πλαίσια της προώθησης της επόμενης ταινίας X-Men, Days of Future Past. Η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή του σκηνοθέτη Bryan Singer στις κινηματογραφικές περιπέτειες του επιτυχημένου franchise και βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία των Chris Claremont και John Byrne απ’ το 1981. Το Days of Future Past αφηγείται ένα δυστοπικό μέλλον όπου οι μεταλλαγμένοι κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και η απελευθέρωσή τους γίνεται υπόθεση των X-Men σε συνεργασία με τους παρελθοντικούς εαυτούς τους και αποτελεί ορόσημο στις αφηγήσεις των mainstream αμερικάνικων κόμικς. Οι συμβολισμοί είναι έντονοι και το τμήμα μάρκετινγκ της FOX τους έχει εντάξει πίσω απ’ τη «δολοφονία» του Κένεντυ απ’ τον Magneto, αποδίδοντας τα κίνητρά του στην κοινωνική περιθωριοποίηση και εξολόθρευση μειονοτικών ομάδων. Θυμίζουμε ότι το Bent Bullet δεν είναι το μοναδικό εξαιρετικό site που προέκυψε με αφορμή τα 50 χρόνια απ’ τη δολοφονία του αμερικάνου Προέδρου.

 
 

[sauce]

 
 

Best of internet