Quantcast

Χρυσές Σφαίρες: Ρεκόρ βραβείων έσπασε το “La La Land” αυξάνοντας τους φόβους ότι τα μιούζικαλ θα ξαναέρθουν στη μόδα

Με 7 Χρυσές Σφαίρες, ξεπέρασε μέχρι και το “Στη φωλιά του κούκου”

President Creed

9 Ιανουαρίου 2017

Σάρωσε στα φετινά βραβεία “Χρυσές Σφαίρες” το μιούζικαλ “La La Land” του Damien Chazelle, κάνοντάς μας να αναρρωτηθούμε μήπως τελικά αυτό το μιούζικαλ είναι καλό και το προσθέσουμε στη λίστα με τα μιούζικαλ που θα βλέπαμε ευχαρίστως (προς το παρόν αυτή η λίστα έχει μέσα μόνο ταινίες του Jack Black).

la-et-mn-la-la-land-review-20161205

Πολλοί παραγωγοί θα σκέφτονταν τι ωραία που θα ήταν να έπαιρνε κανα βραβείο η ταινία τους, αλλά το “La La Land” βασικά τα ισοπέδωσε όλα, αφού ήταν υποψήφιο σε εφτά κατηγορίες και κέρδισε και στις εφτά.

Xρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία τους στο πολυσυζητημένο μιούζικαλ πήρε ο Ryan Gosling και η Emma Stone, ενώ η ταινία επιπλέον πήρε και τα βραβεία: καλύτερης κομεντί, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου, καλύτερης μουσικής και καλύτερου τραγουδιού.

Κάπως έτσι, το “La La Land” έσπασε το ρεκόρ περισσότερων βραβείων στις Χρυσές Σφαίρες, ξεπερνώντας το “Στη φωλιά του κούκου (1975)” και το “Εξπρές του Μεσονυκτίου”(1978). Αναμενόμενος ήταν λοιπόν ο ενθουσιασμός από τους συντελεστές τις ταινίας.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του βραβείου καλύτερης κομεντί που φυσικά και αυτό πήγε στο La La Land, η Emma Stone πιστή στο ραντεβού με τον εαυτό της να είναι συνέχεια τέλεια, πανέμορφη και αμήχανη, πήγε να αγκαλιάσει τον σκηνοθέτη ο οποίος εκείνη την ώρα φιλιόταν με τη δικιά του, και όλο αυτό κατέληξε σε ένα στιγμιότυπο που άξιζε από μόνο του μια Χρυσή Σφαίρα:

 

To βραβείο της σκηνοθεσίας και του σεναρίου πήγε στον Damien Chazelle, ενώ το βραβείο για το σάουντρακ πήγε στον Justin Hurwitz. Τέλος, το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι πήγε στον Benj Pasek και στον Justin Paul για το “City of Stars”:

 

Best of internet