Quantcast

Ποια είναι η καλύτερη ταινία Βatman στα χρονικά; (POLL)

ΕΣΥ αποφασίζεις

Διονύσης Παππάς

20 Δεκεμβρίου 2016


Ααααχ, Χριστούγεννα. Μέρες αγάπης, θαλπωρής και αναστοχασμού πάνω σε όλες τις καλές πράξεις που έκανες μέσα στη χρονιά που πλησιάζει στο τέλος της. Με λίγα λόγια, η πιο ταιριαστή περίοδος για ένα βαρβάτο μαραθώνιο με όλες τις live action ταινίες για έναν τύπο που ντύνεται με στολή νυχτερίδας και σακατεύει εγκληματίες στο ξύλο. Αν αδυνατείτε να δείτε τη νοηματική σύνδεση, μην ανησυχείτε – είναι επειδή δεν υπάρχει.

Από την άλλη, που κολλάει να βάζουμε στο σαλόνι μας ένα έλατο και να του κρεμάμε στολίδια περιμένοντας ένα χοντρό παππού να μπει κρυφά στο σπίτι μας από την καμινάδα που δεν έχουμε για να μας φέρει δώρα για τα γενέθλια κάποιου που γεννήθηκε πριν 2 χιλιετίες; Πολύ σωστά, δεν κολλάει πουθενά, οι θρησκευτικές  δοξασίες και τα εθιμοτυπικά τους είναι 100% αυθαίρετα, πράγμα που μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε και να γιορτάζουμε ό,τι θέλουμε κι εμείς πιστεύουμε στον ΒΑΤΜΑΝ.

Η ιστορία του αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων, γνωστή: Όταν ο φιλήσυχος φοιτητής δημοσιογραφίας Κλαρκ Κεντ, δαγκώνεται από μία ραδιενεργή νυχτερίδα, αποκτά όλες τις ιδιότητες του συμπαθούς ιπτάμενου τρωκτικού (πτήση, τύφλωση, ακόρεστη δίψα για αίμα) και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις νέες του δυνάμεις για να πολεμήσει το έγκλημα.

Draft του ήρωα, δια χειρός του δημιουργού του, Walt Disney (1960)

Draft του ήρωα, δια χειρός του δημιουργού του, Walt Disney (1960)

Πάμπολλες οι φορές που η γνώριμη αυτή ιστορία έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και συγκεκριμένα 8 τον αριθμό. Ευτυχώς για εμάς, τα Novacinema ανέλαβαν να μαζέψουν όλες αυτές τις ταινίες και να τις προβάλουν τις άγιες τούτες μέρες, αποκλειστικά στο κανάλι Nova Christmas, (από 17/12 έως και 6/1) με bonus τον ακραίο νυχτεριδομαραθώνιο που ζητούσαμε την παραμονή Πρωτοχρονιάς από τα μεσάνυχτα και ολόκληρη τη μέρα της Πρωτοχρονιάς. Ώωωωοου, γιέα (στο ίδιο αφιέρωμα προβάλλονται και ταινίες Σούπερμαν αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο εντελώς αδέκαστο άρθρο μας).

Κι αν δεν το’χετε για να λιώσετε στο Batman τις συγκεκριμένες ημερομηνίες επειδή από κάποιο σκέρτσο της Τύχης, έκατσε εκείνες τις μέρες να έχετε κοινωνική ζωή, μη χολοσκάτε καθόλου αγαπητοί φίλοι γιατί μπορείτε να απολαύσετε το κανάλι Nova Christmas και στο Nova Go οπότε είστε καλυμμένοι: Χάρη στην εν λόγω υπηρεσία, μπορείτε να απολαύσετε τις περιπέτειες του Ανθρώπου – Νυχτερίδα από το τάμπλετ, το κινητό, το λάπτοπ σας κι ό,τι άλλο τελοσπάντων σας βολεύει και δε σας περιορίζει εντός σπιτιού.

Και τώρα ας περάσουμε όμως, γρήγορα-γρήγορα, στην ψηφοφορία για την καλύτερη ταινία Batman όλων των εποχών:

Best of internet