Quantcast

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 5 ελληνικότατες τοποθεσίες για παραγωγές GoT, τώρα που η Β. Ιρλανδία ρίχνει άκυρο

George Martin, έλα απ’ τα μέρη μας, παίζουν ακόμα ΕΣΠΑ

Bobol Gordello

25 Ιουνίου 2016

Δίναν και παίρναν οι φήμες τις τελευταίες μέρες πριν το δημοψήφισμα πως, σε περίπτωση Brexit, θα παίζανε θεματάκια με το Game of Thrones και τη συνέχεια της σειράς, καθότι ένα από τα main σημεία του χάρτη όπου παίζουν γυρίσματα είναι η Βόρειος Ιρλανδία, που ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και είναι αλήθεια πως δε μας έχει χαρίσει και λίγα όμορφα τοπία, όπως το Murlough Bay, Slaver’s Bay του Essos για τις ανάγκες του GoT:

Murlough-Bay-Pano-copy

Έλα, όμως, που, λέει, τώρα με το Brexit η HBO και άλλοι παραγωγοί δε θα ψήνονται για γυρίσματα εκεί, καθότι θα κοπούν “μακέρι” οι ευρωπαϊκοί κοινοτικοί πόροι στους οποίους στηρίζονταν για τα γυρίσματα. ΕΣΠΑ σαν να λέμε. Ή έτσι, τουλάχιστον, αφήνει να εννοηθεί άνθρωπος της German Marshall Funds στις Βρυξέλλες, εταιρείας που αναλαμβάνει την επίλυση διατλαντικών προβλημάτων.

αρχείο λήψης (30)

Η HBO διαψεύδει, βέβαια, τι φήμες αυτές, λέγοντας πως το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμά του ουδεμία συνέπεια θα έχει υλικά στην αγαπημένη σειρά, ενώ άνθρωπος κοντά στους παραγωγούς δηλώνει πως, τα τελευταία χρόνια, δεν παίζουν καθόλου μπάλα με ΕΣΠΑ για τα ις εργασίες των γυρισμάτων.

screen_shot_2016-03-07_at_11.03.33_am

Επειδή, όμως, ποτέ δεν ξέρεις εμείς έχουμε τις προτάσεις στους ανθρώπους της HBO για τα γυρίσματα του GoT που γίνονταν στη Βόρειο Ιρλανδία, σε περίπτωση που παίξει ζήτημα με τα ΕΣΠΑ. Και είναι 100% ελληνικές:

Winterfell – Σιάτιστα

Χτισμένη σε υψόμετρο 920 μέτρων, η κωμόπολη του νομού Κοζάνης και τόπος καταγωγής του Ypo, φαντάζει ιδανική για να φιλοξενήσει την επάνοδο των Stark στην κυριαρχία του Βορρά. Αφήστε που στο Σιάτιστα βουνό από πίσω μπορεί να παίξει εύκολα κατεβασιά White Walkers, αφού περάσουν το τείχος.

neroimage001 (1)

Dothraki Grasslands – Θεσσαλικός Κάμπος

Αλογατάρηδες οι Ντοθράκι, θέλουν άπλα για τα άτια τους. Ποιος θα δώσει, λοιπόν, περισσότερη άπλα από το Θεσσαλικό Κάμπο, τον κάμπο που τόσες και τόσες αγροτικές οικογένειες και μπουσουκτσίδικα στην Εθνική έθρεψε επί Ανδρέα; Τα ιερά αυτά σοσιαλιστικά χώματα είναι το κατάλληλο μέρος για τα ιερά άλογα των Ντοθράκι. Αφήστε, δε, που με την ΑΕΛ (μασκότ αλογάκι) του Αλέξη τον Κούγια να δεσπόζει στον κάμπο μπορεί να παίξει και καλό merchandise. Ντοθράκι στο Αλκαζάρ και τέτοια.

resize-of-img_1941

Brotherhood Without Banners Hideout – Σπήλαια Καταρρακτών Έδεσσας

Η παρούσα κρυψώνα της παρέας των Beric Dondarion και Thoros of Myr, της Αδερφότητος άνευ Λαβάρων, είναι μια σπηλιά ονόματι Pollnagollum. Δεν πας μπροστά με τέτοια ονόματα, σοβαροί να μαστε. Και να μη σας κόψουνε τα ΕΣΠΑ εκεί στην HBO, μην το σκεφτείτε καν, ελάτε Έδεσσα, στο σπήλαιο των καταρρακτών. Τρεχούμενα νερά, λιμνούλα ολογάλαζη μέσα, σταλαγμίτες και σταλακτίτες για να κάνουν ακόμα πιο υποβλητικές τις φάσεις των νεκραναστάσεων, ε ναι αγαπητοί φίλοι, και ο Θεός του Φωτός ο ίδιος ένα τέτοιο μέρος θα θελε να ξαποσταίνει. Αφήστε, δε, που συμφέρει και τους παραγωγούς, όταν θα ρθει η ώρα να απολογηθούν στους φανς για τη μη εμφάνισης της Λαίδης Στόουνχαρτ. Βγάζεις εκπρόσωπο τύπου Θωμά Μάτσιο, πρόεδρο Εδεσσαϊκού και ξεμπερδεύεις.

WaterF

Iron Islands – Σχίζα, Σαπιέντζα, Αγία Μαρίνα

Δε σας φταίει κανείς που δεν ξέρετε γεωγραφία, ημιμαθείς, και σας διαφεύγει η ύπαρξη τριών πολύ γειτονικών νησιών νότια της Μεθώνης και της Φοινικούντας. Μεσσηνιακά Iron Islands, κύριοι, χτίζουμε και δυο γέφυρες να συνδέουν τα νησιά μεταξύ τους, γιατί εμείς έχουμε ΕΣΠΑ και θα μπορούμε να χτίζουμε, και έχουμε έτοιμο το σημείο δολοφονίας του βλάκα νέου βασιλέα Euron Greyjoy από το Theon, όταν με το καλό επιστρέψουν απ’ το Meereen.

Καταγραφή

Slaver’s Bay – Κόλπος του Ναυαρίνου

Το Essos στη Μεσσηνία, αγαπητοί φίλοι, στον κόλπο του Ναυαρίνου, εκεί όπου η σκλαβιά (slavery, το πιάνετε;) της πατρίδας μας από τον Τουρκικό ζυγό έληξε με τη μπελαλίδικη καρπαζιά που ρίξανε οι σύμμαχοι στον Ιμπραήμ Πασά. Τέλειωσαν οι slavers τότε, τελειώνουνε και τώρα με την επάνοδο της Daenerys. Κόλπος γεμάτος references για υπόδουλους και απελευθερωτές, με αναπτυξιακό φορέα Costa Navarino για Meereen, με Πύλο και ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ για Yunkai των ευγενών και τα Μπαλοδημαίικα στην ενδοχώρα για Astapor. Έχουν Μπαλοδημαίικα στη Βόρεια Ιρλανδία; Φυσικά και όχι. Ούτε και ΕΣΠΑ.

60-1-thumb-large

Best of internet