Quantcast

Όλα τα prequels ταινιών που περιμένουμε τους επόμενους μήνες

Και τα Μίνιονς; Και ο Χάρι Πότερ; ΚΑΙ Η ΛΑΜΨΗ ΡΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ;

Γιάννης Βάντσος

8 Οκτωβρίου 2014

Μια από τις τελευταίες τάσεις του Hollywood φαίνεται να παίρνει τα πάνω της ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Φυσικά, γίνεται λόγος για τα prequels, που κατά κοινή ομολογία είναι ένα είδος που έχει αγαπηθεί από το κοινό περισσότερο από τα sequels, μιας και το πρώτο έχει συνήθως τη δυνατότητα να εξιστορήσει κάτι του οποίου ξέρεις μέρος της κατάληξης, χωρίς να καταστρέφει την αρχική ιδέα (τα Star Wars εξαιρούνται γιατί τουλάχιστον μας έδωσαν το Επεισόδιο ΙΙΙ), ενώ το δεύτερο τραβάει από τα μαλλιά την αρχική ιδέα και την συνεχίζει λόγω κέρδους. Προσεχώς θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μερικά καινούρια prequels γνωστών ταινιών, με την ελπίδα πως θα μας συναρπάσουν.

 
 

Annabelle (2014)

maxresdefault

Λειτουργώντας παράλληλα ως prequel και spin-off στο Conjuring, που κέρδισε τις εντυπώσεις πέρυσι με την απλότητα και τη μοναδική του ατμόσφαιρα, το Annabelle έρχεται για να μας πει την ιστορία της creepy κούκλας που είδαμε στο Κάλεσμα. Την ιστορία πάνω κάτω την ξέρεις ήδη: ένα ζευγάρι αρχίζει να βιώνει περίεργες μεταφυσικές καταστάσεις μετά την αγορά μιας vintage κούκλας, η οποία φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από μια απλή κούκλα. Κατί πολύ λογικό, γιατί όταν αγοράζεις κάτι τέτοιο, δε γίνεται να μην περιμένεις πως θα σε ξεκοιλιάσει. Τουλάχιστον, μέσα στην απλότητα της υπόθεσης του, περιμένουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα μέχρι το Conjuring 2 (imdb).

 
 

Minions (2015)

paradise-minions-despicable-me-2-wallpaper

Το μόνο καλό που μας έχουν αφήσει τα Despicable Me, είναι τα minions, τα οποία είναι και το μόνο πράγμα που παλεύεται στις ταινίες. Λογικό λοιπόν να αποκτήσουν δική τους ταινία και μάλιστα, με ωραία υπόθεση. Τα minions, απ’ οτι φαινεται, υπάρχουν απ’ την αρχή του κόσμου, βοηθώντας κατά καιρούς γνωστούς κακούς, από το Δράκουλα έως τον Τζένγκις Χαν. Η βοήθεια τους όμως οδηγεί τους εκάστοτε “αφέντες” στην αποτυχία, κάτι που με τον καιρό τους οδηγεί στην απομόνωση. Έτσι, κάπου προς το 1960, τα minions αναλαμβάνουν να γίνουν βοηθοί της Scarlet Overkill, μιας φιλόδοξης κοπέλας που έχει σκοπό να κυριεύσει τον κόσμο και να γίνει η πρώτη γυναίκα super-villain. (imdb)
 
 

The Huntsman (2016)

snow-white-huntsman-movie-image-chris-hemsworth-1

Το Snow Whine and the Huntsman είχε βγει την άβολη περίοδο που η Χιονάτη για κάποιο λόγο ήταν μόδα, μαζί με το Mirror Mirror και το Once Upon a Time. Το “σκοτεινό” παραμύθι με την Kristen Stewart όμως δεν ενθουσίασε το κοινό, με τη Charlize Theron να αφήνει μόνο θετικές εντυπώσεις στο ρόλο της Βασίλισσας. Έτσι, τα πλάνα για την υποτιθέμενη τριλογία άλλαξαν, με την ανακοίνωση του prequel της ιστορίας, με τη Βασίλισσα και τον Κυνηγό να επιστρέφουν μόνο στους ρόλους, αφήνοντας την KStew να ζήσει αυτή καλά κι εμείς καλύτερα. (imdb)
 
 

The Overlook Hotel (2015)

o-THE-SHINING-facebook

Η Λάμψη θεωρείται από τις πιο κλασσικές ταινίες του κινηματογράφου και ένα από τα προσωπικά διαμάντια του Stanley Kubrick. Κάτι που από μόνο του μπορεί να κομπλάρει κάποιον σκηνοθέτη που θέλει να αγγίξει ξανά τη μυθολογία του βιβλίου, πόσο μάλλον να δημιουργήσει το prequel της ιστορίας, για χάρη της μεγάλης οθόνης. Ο Mark Romanek έχει ήδη αναλάβει το project του Overlook Hotel, το οποίο είναι βασισμένο σε έναν πρόλογο του βιβλίου, ο οποίος δεν εκδόθηκε ποτέ, εξιστορώντας την ιστορία του Bob T. Watson, ενός φιλόδοξου, ύπουλου αριστοκράτη που ήθελε να χτίσει το σπουδαίοτερο ξενοδοχείο της Αμερικής. (imdb)
 
 

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

harry-potter-and-the-prisoner-of-azkaban-buckbeak-and-harry

Ποτέ δεν λέμε όχι σε μια επέκταση του σύμπαντος του Harry Potter. Το Fantastic Beasts (που έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα γίνει τριλογία) είναι έμμεσα βασισμένο στο εγχειρίδιο που είχε εκδόσει η J.K. Rowling στο ομώνυμο βιβλίο της. Οι ταινίες, από την άλλη, τοποθετημένες στη Νέα Υόρκη των 20s, θα ακολουθούν τις περιπέτειες του Newt Scamander, του συγγραφέα του βιβλίου που ταξιδεύει στον κόσμο ψάχνοντας μαγικά πλάσματα. Το καλύτερο κομμάτι, στο οποίο βασιζόμαστε ότι θα πετύχει, είναι στο ότι η J.K. Rowling θα αναλάβει το σενάριο, ενώ ο David Yates, που σκηνοθέτησε τις τέσσερις τελευταίες ταινίες του Harry Potter, θα αναλάβει για ακόμη μια φορά τη σκηνοθεσία. (imdb)
 
 

Skull Island (2016)

skull_island_ii_stock_by_moroka323-d5f9lr0

Ένα από τα projects που κανείς δεν ζήτησε και όμως ενθουσίασε πολλούς, είναι αυτό του Skull Island, που ανακοινώθηκε στο Comic-Con. Το prequel του King Kong δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα είναι η ιστορία πριν την ταινία του 1933 ή του remake του 2005, με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους, γιατί η ιστορία είναι περίπου η ίδια, ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός ότι έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου 2016, χωρίς να έχει βρει καν σκηνοθέτη, πόσο μάλλον σεναριογράφο. (imdb)


 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ SLAG.GR:

Short films με μεγάλους σταρ
Κινηματογραφικά Easter Eggs
Ηθοποιοί One Hit Wonders
Ηθοποιοί που έχουν κερδίσει Oscar και Razzie στην καριέρα τους

Best of internet