Quantcast

Φασισμός Α.Ε.: Κυκλοφορεί αύριο το ελλήνικο ντοκιμαντέρ που ερευνά τις ρίζες του φασισμού

Η καινούρια δουλειά των δημιουργών των Debtocracy και Catastroika

danaouki-hime

9 Απριλίου 2014

still_001_logo2

Ένα ντοκιμαντέρ που χρηματοδοτήθηκε από εκατοντάδες κόσμου μέσω του διαδικτύου και διερευνά τις διασυνδέσεις των φασιστικών κινημάτων με την οικονομική ελίτ και το καπιταλιστικό σύστημα. Αναζητά το ρόλο που έπαιξαν εγκεκριμένοι επιχειρηματίες στην εμφάνιση και την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη από την Ιταλία και τη Γερμανία της δεκαετίας του ’30 μέχρι σήμερα.

Παρακολουθήσαμε σήμερα το φιλόδοξο αυτό έργο στην πρώτη δημοσιογραφική του προβολή και αυτό που μας εξέπληξε ιδιαιτέρως ήταν η διαφορετική οπτική από την οποία εξέταζε αυτό το φλέγον ζήτημα της εποχής μας, το οποία απασχολεί την καθημερινότητα μας εδώ και δυο χρόνια. Πέρα από τα όρια των κυρίαρχων μίντια παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν αντίστοιχα καθεστώτα και κόμματα οι ισχυροί επιχειρηματικοί κύκλοι για να περάσουν μέτρα που δε μπορούσαν με τις συμβατικές κυβερνήσεις και να ευνοήσουν τα συμφέροντα τους. Μας παρουσιάστηκαν μια σειρά από εντυπωσιακά ντοκουμέντα, στοιχεία και μαρτυρίες για γεγονότα που είχαν συγκαλυφθεί ή παραλειφθεί. Μας έδωσε σίγουρα πολύ τροφή για σκέψη σχετικά με ένα πρόβλημα που μέχρι στιγμής αποδίδονταν μόνο σε κοινωνικοπολιτικά αίτια.

Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, γνωστός από την εκπομπή Infowar, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Η πρώτη προβολή θα γίνει αύριο, στις 20:00 μέσω διαδικτύου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε δωρεάν από τις σελίδες fascism-inc.com και info-war.gr, καθώς και από τις σελίδες χορηγών επικοινωνίας. Ταυτόχρονα δεκάδες προβολές έχουν οργανωθεί για την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα. Μην το χάσετε!

Best of internet