Quantcast

Μέσα στο 2017 έρχεται το νέο βιβλίο του Τόλκιν με την μια ιστορία αγάπης μεταξύ ενός ανθρώπου κι ενός ξωτικού

Την επιμέλεια του βιβλίου έχει αναλάβει ο γιός του, Κρίστοφερ Τόλκιν

President Creed

20 Οκτωβρίου 2016

Καλά είναι τα νέα για όλους όσοι λατρεύουν τον Τόλκιν, μιας και τον Μάιο του 2017 θα εκδοθεί ως ξεχωριστό βιβλίο η πιο θρυλική ιστορία αγάπης που διαδραματίστηκε στη Μέση Γη. 100 χρόνια μετά τη συγγραφή της ιστορίας του Beren και της Luthien, θα κυκλοφορήσει ένα ομώνυμο βιβλίο με την επιμέλεια του υιού του Τόλκιν, του Κρίστοφερ Τόλκιν.

 

tolkien-last-large_trans++ddTe-ahJX1v0rlE0R9OXXQpy7Za8F1Guib7heN7ePgY

Η τελευταία φωτογραφία του J.R.R. Tolkien, στο πάρκο της Οξφόρδης

Στη γλυκόπικρη ιστορία, ο θνητός άνθρωπος Beren ερωτεύεται την Luthien, η οποία είναι ξωτικό. Ο πατέρας της Luthien είναι αντίθετος στη σχέση της με τον Beren, και έτσι τον στέλνει να εκπληρώσει μια αδύνατη αποστολή πριν τους επιτρέψει να παντρευτούν: να φέρει πίσω το Σιλμαριλ, ένα πολύτιμο κόσμημα των Ξωτικών, από τον μεγάλο τους εχθρό, Morgoth. Πέρα από την βούληση του πατέρα της Luthien όμως, υπάρχουν και άλλα εμπόδια που μπαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι. Οι κίνδυνοι της αποστολής που απειλούν τη ζωή του Beren αλλά και η αθανασία της Luthien ως ξωτικό.

Η μεταξύ τους ένωση ήταν η αφορμή για το μετέπειτα σχηματισμό κάμποσων σχέσεων ανάμεσα σε ανθρώπους και ξωτικά. Η Arwen, το ξωτικό που απαρνήθηκε την αθανασία της για να είναι κοντά στον αγαπημένο της Aragorn, ήταν απόγονος της Luthien και ήρθε αντιμέτωπη με τα δικά της εμπόδια για παντρευτεί ένα θνητό.

Όπως διαβάζουμε εδώ, την ιστορία την είχε γράψει ο Τόλκιν το 1917, μόλις επέστρεψε από τη μάχη του Σόμμ και αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της ιστορίας του Σιλμαρίλλιον. Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2017 θα περιέχει αυτόνομη την ιστορία του Beren και της Luthien.

tolkin

Η ιστορία του Beren και της Luthien φαίνεται μάλιστα πως ήταν αρκετά σημαντική για τον ίδιο τον J.R.R. Tolkien, μιας και στον τάφο στον οποίο έχει ταφεί ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του, αναγράφονται τα ονόματα των δύο ερωτευμένων ηρώων.

 

 

Best of internet