Quantcast

Ravi Zupa: Κολλάζ, Ντόπα, Ραπ

Θρησκευτικές εικονογραφήσεις, σοβιετική προπαγάνδα, πρωτόγονη φλαμανδική τέχνη, αφηρημένος εξπρεσιονισμός και αναγεννησιακή τυπογραφία. Xάος, ναι.

LUBEN CREW

24 Οκτωβρίου 2013

Ο Ravi Zupa είναι ο σκηνοθέτης, ανιματέρ και art director πίσω από τα καταπληκτικά βίντεο της αμερικανικής hiphop κολλεκτίβας anticon. Με δείγμα γραφής δηλαδή στις δεκάδες συνεργασίες του με ονόματα όπως οι Themselves, o Why? και ο Sole. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένας από τους πιο επιβλητικούς σύγχρονους καλλιτέχνες του κολλάζ. Αν ήδη κοροϊδέψατε, ναι, χρειάζεται ένας τόσο τρομακτικός και overwhelming υπότιτλος για την τέχνη του Zupa, γιατί η τέχνη του Zupa είναι Η Κόλαση Και Ο Παράδεισος Τα Πάντα Όλα.

Mια καταπληκτική συναστρία από ό,τι πιθανό και απίθανο έχει υπάρξει στην ιστορία της τέχνης, χωρίς όμως να μεταμορφώνεται σε κάποιου είδους ειρωνικό μεταμοντέρνο συμπίλημα. Η τέχνη του Zupa έχει και αρχή και μέση και τέλος, δική της προσωπικότητα και δική της τοποθέτηση. Αντιγράφοντας από το βιαστικό About της ιστοσελίδας στην οποία αξίζει να περιηγηθείτε:

“With a distaste for ironic art or the thoughtless appropriation of culture, Zupa seeks to integrate these disparate elements in search of some universal experience that explains, at least in part, what our incredibly fortunate historical position might mean.”

Best of internet