Quantcast

Αν δεν είχατε ίντερνετ χτες ήταν επειδή το έριξε αυτό το γκράφιτι στο Μεταξουργείο

Πρώτη μούρη στο Reddit

President Creed

25 Οκτωβρίου 2016

Ευτυχώς που γίνονται πραγματάκια και έξω πάμε καλά, αγαπητοί φίλοι, μιας και στην προκειμένη περίπτωση την κατάσταση έσωσε μια περίτεχνη κουκουβάγια που εμφανίστηκε σε ένα τοίχο στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης στην Αθήνα.

213212-grafiti

Το γκράφιτι που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Το μικρό Παρίσι των Αθηνών” μαζί με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, με τους διοργανωτές να συνεργάζονται με τον Wild Drawing, aka WD, έναν εκ των κορυφαίων street artists, έκανε το σχετικό χαμούλη στο ίντερνετ. Μάλιστα χτες η κουκουβάγια του WD ήταν το πιο δημοφιλές thread στο Reddit.

Η έμπνευση του WD για την κουκουβάγια του ήρθε από το ρητό του Jimmy Hendrix «Knowledge speaks but wisdom listens». Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook:

H κουκουβάγια συμβολίζει την σοφία και την ίδια στιγμή είναι το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, αυτής που έδωσε το όνομα της στην πόλη της Αθήνας. Από την άλλη η κουκουβάγια ως πουλί είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή όραση της σε μακρινές αποστάσεις ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. Σήμερα η Ελλάδα, και όχι μόνο, βιώνει μία πολύ σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι ώρα για εμάς να θυμηθούμε την σοφία αυτού του πλάσματος.

 

H κουκουβάγια βρίσκεται στη γωνία Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου, ενώ το κτήριο πριν την επέμβαση του WD, έμοιαζε κάπως έτσι:

Grafity-palaiologou-2

μαπσ

 

Ο Wild Drawing, o οποίος κατάγεται από το Bali και έχει ως βάση του την Αθήνα, έχει κάνει πολλά graffiti σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ευτυχώς δύο από αυτά βρίσκονται στα Εξάρχεια και τα βλέπουμε καθημερινά:

Homeless

Capture

Best of internet