Quantcast

Κατακραυγή για την ρατσιστική επίθεση χακινγκ στην πρωταγωνίστρια του Ghostbusters, Leslie Jones

Η Leslie Jones δέχεται bullying επειδή είναι μαύρη και γυναίκα

President Creed

25 Αυγούστου 2016

 

H ηθοποιός και κωμικός Leslie Jones κοντεύει να σπάσει στο ρεκόρ των περισσότερων (και πιο ένθερμων) haters, αφού έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας διαδικτυακής μάχης με ένα στρατό τρολλς-ρατσιστών να της επιτίθενται και από την άλλη αρκετούς διάσημους να την υπερασπίζονται.

Η πρωταγωνίστρια της καινούριας ταινίας Ghostbusters εδώ και καιρό δέχεται φραστικές επιθέσει (κυρίως μέσω του twitter) εξ’ αιτίας της καταγωγής της και μάλλον επειδή είναι μαύρη, γυναίκα και πάνω από 40 χρονών.

GKSTBSTRZ

O λόγος των επιθέσεων που δέχεται η Jones δεν είναι η, μάλλον κακιά, ταινία Ghostbusters που κυκλοφόρησε φέτος με την ίδια για πρωταγωνίστρια, αλλά το γεγονός ότι είναι γυναίκα, μαύρη, πάνω από 30 χρονών και το οτι αρνείται να παραιτηθεί από τα social media παρά τις απειλές που δέχεται.

Μάλιστα, μόλις εχθές χάκερς επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του γορίλα Harambe στην ιστοσελίδα της μαζί με γυμνές φωτογραφίες της ηθοποιού, εικόνα από το δίπλωμα οδήγησης κι ένα διαβατήριο και φωτογραφίες της με επώνυμους όπως η Rihanna, ο Kanye West και η Kim Kardashian.

378CFB7300000578-3756748-image-m-22_1472058680729

H προσωπική ιστοσελίδα της Leslie Jonnes χακαρισμένη

Αρκετοί επώνυμοι, μόλις έγινε γνωστό το hacking στη σελίδα της Jones, έσπευσαν να την υποστηρίξουν μέσω του Twitter.

 

Το χάκινγκ έγινε λίγες μέρες αφού η Jones ενεργοποίησε εκ νέου τον λογαριασμό της στο twitter. Ένα μήνα νωρίτερα, οι επιθέσεις που δεχόταν στο twitter ήταν τόσο έντονες και μαζικές, που αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει το λογαριασμό της.

Εδώ η ίδια η Leslie Jones μιλάει στο Late Night Show του Seth Mayers για τα trolls του twitter που την παρενοχλούν ασταμάτητα.

 

Εκτός των άλλων, τον Ιούλιο ακολούθησε η οριστικό ban του δεξιού τρολ Milos Yanopoulos, ο οποίος ο ίδιος tweetαρε επιθετικά και ρατσιστικά σχόλια για τη Leslie, ενώ κατεύθυνε και τους 338 χιλιάδες θαυμαστές του προς την ίδια κατεύθυνση, παρενοχλώντας τη δηλαδή με ρατσιστικές φωτογραφίες και memes, εικόνες από γορίλες και ρατσιστικά μηνύματα μίσους

Πολλοί εικάζουν ότι πίσω από την επίθεση χάκινγκ του site της Jones κρύβεται ο Milo Yanopoulos, προσπαθώντας να πάρει εκδίκηση για τον αποκλεισμό του από το twitter.

milo-trump-twitter-640x480

Ο Milo Yanopoulos, το δεξιό τρόλλ που υποστηρίζει τον Τράμπ και ξεκίνησε όλο αυτόν το χαοτικό bullying εναντίον της Jones

 

 

 

H Jones δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δήλωση σχετικά με το χακάρισμα της σελίδας της.

 

Best of internet