Quantcast

24 δισεκατομμύρια selfies ανέβηκαν τον τελευταίο ένα χρόνο στο Google Photos

Παράγουμε περισσότερες selfies απ’ όσες μπορούμε να καταναλώσουμε

LUBEN CREW

17 Ιουνίου 2016

 

Ασταμάτητα τραβάει ο κόσμος σέλφιζ, αγαπητοί φίλοι και αυτό είναι παραπάνω από σίγουρο, αφού η Google αυτές τις ημέρες ρουφιάνεψε ότι μέσα στον τελευταίο ένα χρόνο ανέβηκαν στους σέρβερ της μέσω της υπηρεσίας cloud “Google Photos” 24.000.000.000 σέλφιζ.

Ο τεχνολογικός κολοσσός χρησιμοποιεί ένα λογισμικό το οποίο μπορεί να ξεχωρίζει τις φωτογραφίες και να τις κατηγοριοποιεί, οπότε ανέλυσε ότι από μηνιαίως ανεβάζονται 200 εκατομμύρια selfies, οπότε αν κάνετε τα μαθηματικά μέσα σε ένα χρόνο οι σέρβερς της Google μπουκώνουν με 24 δις selfies. Η Google ανέφερε ότι ο συνολικός όγκος φωτογραφιών που δέχτηκαν οι server της σε αυτό το διάστημα ήταν 13.7 PETABYTE, αγαπητοί φίλοι, που ισοδυναμεί δηλαδή σε 30 φανταστικομύρια πέτραμπάητ.

 

GooglePhotosTNW

Η ανακοίνωση της Google αναφέρει:

Καταφέρατε να αποδεσμεύσετε από τις συσκευές σας συνολικά 13,7 petabytes – θα έπαιρνε 424 χρόνια για να περάσετε από όλες αυτές τις φωτογραφίες. Επισης σας παρείχαμε δύο τρισεκατομμύρια κατηγοριοποιήσεις, και 24 δισεκατομμύρια από αυτές ήταν για selfies.

 

Είμαστε σίγουροι ότι ως ανθρωπότητα παράγουμε περισσότερες selfies απ’ όσες μπορούμε να καταναλώσουμε, εάν σκεφτεί κανείς ότι σε αυτό το νούμερο δεν υπολογίζονται όσοι δεν χρησιμοποιούν για cloud service το Google Photos (αλλά μπορεί να χρησιμοποιεί πχ το iCloud της Apple), αυτές που βγαίνουν στο Snapchat, στο Messenger κλπ, οπότε φανταζόμαστε ότι το συνολικό νούμερο είναι πραγματικά δυσθεώρητο.

Κιμ πάτα το κουμπί

<> at SiriusXM Studios on August 11, 2014 in New York City.

Best of internet