Quantcast

ΗΠΑ: Οι πάροχοι Ίντερνετ έχουν πλέον το δικαίωμα να διαχειρίζονται τα δεδομένα του σερφαρίσματος χωρίς την άδεια των χρηστών

Για εμπορικούς ή και για άλλους σκοπούς

felix

30 Μαρτίου 2017

H συγκεκριμένη είδηση αλήθεια είναι πως πέρασε χωρίς να κάνει ιδιαίτερο ντόρο, αλλά βάζει τις βάσεις για το μέλλον για εξελίξεις που αφορούν κάθε χρήστη του Ίντερνετ, παρότι προς στιγμήν περιορίζεται στις ΗΠΑ. Έχει να κάνει με τα δικαιώματα που θα έχουν οι πάροχοι Ίντερνετ να διαχειρίζονται τα δεδομένα του σερφαρίσματος που κάνετε.

Τον Οκτώβριο του 2016, πριν γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC – Federal Communications Commission) ψήφισε νέους κανόνες για να προστατεύονται τα δεδομένα των χρηστών. Αυτό πρακτικά σήμαινε πως οι εταιρείες – πάροχοι θα έπρεπε να τους ενημερώσουν και να ζητήσουν την άδεια των χρηστών για να παραχωρήσουν ή να πουλήσουν αυτά τα δεδομένα.

Αυτό άλλαξε την προηγούμενη βδομάδα, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι κάνοντας χρήση ειδικής διάταξης ψήφισαν να ακυρωθούν αυτοί οι κανόνες και άρα οι εταιρείες να κάνουν ό,τι θέλουν αυτά τα δεδομένα. Τα λόμπι των πάροχων Ιντερνετ πίεσαν σε αυτή την κατεύθυνση με δικαιολογία το ότι πρέπει κι αυτοί να έχουν κάτι για να είναι ανταγωνιστική στην ιντερνετική διαφήμιση, δεδομένου του ότι η Google και η Facebook κάνουν τα ίδια και δεν τους βάζει χέρι κανείς.

Φυσικά, μπορεί κανείς  να μη χρησιμοποιήσει το Google ή το Facebook αν θέλει να προστατέψει τα δεδομένα του ή να χρησιμοποιήσει Adblock. Το να αποφύγεις να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σου ο πάροχος Ίντερνετ είναι όμως μια εξαιρετικά δυσκολότερη υπόθεση, καθώς είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος τον κόσμο να μπαίνει μαζικά στο Facebook από Tor ή κάτι τέτοιο.

Τα πράγματα φαίνονται μάλλον δύσκολα.

(πηγή)

 

Best of internet