Quantcast

8 ταινίες για ανεπανόρθωτο καλοκαιρινό κάψιμο

Ταινίες με μια (απροσδιόριστη) σχέση με το καλοκαίρι, που είναι τόσο χάλια που γίνονται καλές

Γιώργος Τσαγκόζης

3 Ιουλίου 2017

Σκαταριστούργημα αγαπητές φίλες και φίλοι. Μια ταινία που είναι τόσο σκατά που γίνεται αριστούργημα. Ή μια ταινία που είναι αριστούργημα επειδή ακριβώς είναι πολύ σκατά.

Καθώς καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει ξεγνοιασιά, ΑΝ είσαι τουρίστας ή ΑΝ έχεις τα φράγκα να διακοπάρεις κάνα τρίμηνο σε κάποιο νησάκι η φάση είναι άραγμα στο «εξοχικό» του Φάνη ή της Μαρίας στο Δήλεσι μαζί με την παρέα σου και 430 κιλά φούντα μερικές μπυρίτσες. Εδώ ερχόμαστε εμείς αγαπητοί φίλοι και φίλες και σας προτείνουμε 10 ταινίες που θα σας δώσουν δύναμη για να περάσετε όσο το δυνατόν λιγότερα επώδυνα και αυτό το καλοκαίρι. Αυτές τις ταινίες που μπορούν να κάνουν τις βραδινές σας διακοπές στο κλεινόν ή στο αποκλίνων άστυ ακόμα καλύτερες.

Κάποιες απαράδεκτες, κάποιες εξαιρετικές, όλες ακριβώς στο κλίμα της φάσης.

Χόμπι μου ο βιασμός (1986)

Μια ταινία που εξελίσσεται στην καλοκαιρινή Αθήνα του 1986. Ο πρωταγωνιστής – σεναριογράφος – σκηνοθέτης – παράγωγος Δημήτρης Βογιατζής (Χάρης Σταυρόπουλος) περιφέρεται σε μια καυτή Αθήνα, έχοντας σκοτεινές επιθυμίες…  Το καλύτερο-χειρότερο ελληνικό B-Movie όλων των εποχών.

 

JAWS – Τα σαγόνια του καρχαρία (1975)

Το 1975 ο Στήβεν Σπήλμπεργκ κατάφερε να καταστρέψεις τα μπάνια εκατομμυρίων ανθρώπων. Ένας τεράστιος καρχαρίας, έχει βγει στις ακτές των ΗΠΑ και γευματίζει κολυμβητές και σέρφερς. Ο δήμαρχος της πόλης, που ο καρχαρίας έχει κάνει το λημέρι του, είναι φιλελέ και δεν θέλει να κλείσουν οι παραλίες γιατί θα χάσει τουρίστες. Ο Αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, παίρνει έναν έμπειρο καπετάνιο και έναν ειδικό στους καρχαρίες και βγαίνει στα ανοιχτά να κυνηγήσει το τέρας.

Όταν σου λένε να πάτε για μπανάκι εντός αττικής

Όποτε σου περάσει η ιδέα να πας παραλία, βάλε «Τα σαγόνια του καρχαρία» και θα σου περάσει άμεσα.

Do the right thing (1987)

Την πιο ζεστή Κυριακή του χρόνου, μια γειτονιά στο Μπρονξ «εκρήγνυται». O Spike Lee το 1987 σκιαγραφεί τις κοινωνικές αντιθέσεις, τον ρατσισμό που επικρατούν στα παραμελημένα γκέτο. Είναι όμως η βία λύση;

 

Sexy beast (2000)

Αγγλάρας γκάνγκστερ, μετά την φυλακή έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και απολαμβάνει την ζωή του στην καλοκαιρινή Ισπανία.  Εκεί που κάνει την καλοκαιρινή ζωάρα που όλοι θα θέλαμε να κάνουμε, με βουτιές στην πισίνα του, κοκτεϊλάρες και ρέστα, η φάση στραβώνει με την εμφάνιση ενός φίλου από τα παλιά, που του ζητάει να κάνει μια τελευταία αποστολή. Μακράν η καλύτερη καλοκαιρινή μαφιόζικη ταινία.

 

Τσίου (2005)

Ίσως η κλασσικότερη καμμένη, ελληνική, καλοκαιρινή ταινία. Για τους ελάχιστους που δεν την έχουν δει, στην ταινία ένας πρώην τοξικομανής μας περιγράφει την οδύσσεια που πέρασε για να γίνει πρέζα στην Αθήνα έναν Δεκαπενταύγουστο

Ανάλαφρη και δροσιστική, η ταινία αυτή του 2005 δεν έχει χάσει καθόλου από την φρεσκάδα της και δείχνει σαν να γυρίστηκε εχτές, πράγμα που βεβαία που υποδηλώνει ότι ως προς το ζήτημα της τοξικομανίας, τα πράγματα στην Αθήνα, είναι πάνω κάτω τα ίδια.

Juan of the Dead (2011)

Θέλετε να μάθετε πως θα αντιμετωπίζονταν μια επίθεση από ζόμπις στην θερμή Αβάνα του Φιντέλ Κάστρο; Αν ναι δείτε αυτή την τίμια ζόμπι movie από την Κούβα.

Island of death (1976)

Μύκονος, καλοκαιράκι, serial killers, golden showers, αιμομιξίες και κτηνοβασίες, στην ιστορική (για την καφρίλα της) ταινία του 1976, που έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο τον  Νίκο Μαστοράκη.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης δήλωσε ότι «γύρισε αυτή την ταινία προσπαθώντας να πατήσει πάνω στην τεράστια επιτυχία του “Texas chainsaw massacre” χωρίς να τον ενδιαφέρει καλλιτεχνικά». Τον πιστεύουμε.

Surf Νazis Μust Die (1987)

 

Για τελευταία ταινία, επιλέξαμε το χαοτικό Surf Nazis must die. Πάρτε ναρκωτικά (ή και όχι) και προσπαθήστε να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει, σε αυτή την ιστορία εκδίκησης. Το σενάριο είναι κάπως έτσι, μια αφροαμερικανίδα μάνα στην μετά-αποκαλυπτική Καλιφόρνια, κυνηγάει να καθαρίσει τους νεοναζί surfers που σκότωσαν τον γιο της. Προσθέστε σε αυτή την περίεργη ιστορία και μια μεγάλη δόση από την γοητεία της Troma Films, που μας έχει χαρίσει διαμαντάκια όπως τους “Toxic Avengers” “Caniball- The musical” κ.α και κάψτε το κεφάλι σας μόνοι σας χωρίς να χρειάζεται τα 45 άρια που κάνει εκεί έξω.

 

Φυσικά ξεχάσαμε 15.345 ακόμα ταινίες που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Το ξέρουμε. Γι’ αυτό θα πρέπει να τις γράψετε στα σχόλια.

Best of internet