Quantcast

O Bill Gates ζήτησε συγγνώμη για την ύπαρξη του Control-Alt-Delete

Του πήρε μόνο σχεδόν 40 χρόνια για να απολογηθεί για αυτόν τον «Γόρδιο δεσμό»

Ελευθέριος Γώγος

21 Σεπτεμβρίου 2017

O πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου τον μήνα Σεπτέμβρη, Bill Gates παραδέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκης πως η λειτουργία Control-Alt-Delete, η οποία χρησιμοποιείται για την εκκίνηση των υπολογιστών με Windows είναι άμπαλη και δυσλειτουργική.

«Εάν μπορούσα να κάνω μια μικρή επεξεργασία, θα το έκανα ένα μόνο πλήκτρο», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος στο Bloomberg Global Business Forum, ζητώντας και συγγνώμη από τους χρήστες. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Bill Gates μίλησε για αυτό το φλέγον ζήτημα. Το 2013 είχε κατηγορήσει και επίσημα την IBM για αυτό το θέμα.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μόνο πλήκτρο, αλλά ο David Bradley (o τύπος που έκανε το σχεδιασμό πληκτρολογίου της IBM) δεν ήθελε να μας δώσει το δικό μας πλήκτρο», δήλωσε ο Gates σε μια εκδήλωση του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ εκείνη την εποχή.

Γελάει το φάντασμα του Steve του Jobs πάντως, καθώς είναι γνωστό ότι οι χρήστες Μac μπορούν να πατήσουν ένα μόνο πλήκτρο για να συνδεθούν και όχι τρία – στη Διαχείριση Εργασιών. Καθόλου άσχημα για χρήστες συσκευών που δεν έχουν Home και δεξί κλικ…

Best of internet