Quantcast

Και τα δύο σου νεφρά χρειάζεται να πουλήσεις για να αγοράσεις το νέο iPhone που παρουσίασε χτες η Apple

Δύο νεφρά για το iPhone X, ένα νεφρό για το iPhone 8

Ελευθέριος Γώγος

13 Σεπτεμβρίου 2017

Με μια παρουσίαση που παρακολούθησαν εκατομμύρια κόσμου η Apple παρουσίασε τα καινούρια της iPhone, όπως είθισται έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα των προηγούμενων. Η φετινή παρουσίαση θεωρήθηκε αρκετά διαφορετική, μιας και ήταν η επέτειος δέκα χρόνων από όταν κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone, ενώ για πρώτη φορά  η παρουσίαση έγινε στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο “Steve Jobs” στο νέο campus του τεχνολογικού κολοσσού. Επιπλέον, ήταν η πρώτη φορά που η Apple παρουσίασε τρία iPhone: το iPhone 8, το iPhone 8 Plus και το επετειακό iPhone X, με το τελευταίο να είναι το ακριβότερο κινητό που έχει λανσάρει έως τώρα.

Πολλοί μπορεί να περίμεναν την αναβάθμιση να ονοματιστεί με την καθιερωμένη προσθήκη του “s”, αλλά αντί γι’ αυτό παρουσιάστηκαν δύο εκδοχές iPhone 8, με αυτές μάλιστα να μην είναι καν το «ζουμί» της παρουσίασης, μιας και αυτό ήταν στο μονάκριβο iPhone X. Το νέο iPhone 8 και το iPhone8 plus αν και αναφέρεται ότι είναι ανασχεδιασμένο σχεδόν εξ’ ολοκλήρου, οπτικά παρουσιάζει ελάχιστες αλλαγές από το iPhone7, εάν εξαιρέσει κανείς την προσθήκη γυαλιού στην πίσω πλευρά. Επειδή μάλιστα μπορεί να συμπεριφέρεστε πολύ σκληρά στα κινητά σας, να αναφέρουμε ότι η Apple υποστηρίζει πως έχει προσθέσει το πιο ανθεκτικό γυαλί που έχει μπει ποτέ σε κινητό. Στις βασικότερες αναβαθμίσεις συγκαταλέγεται η ασύρματη φόρτιση, ο νέος επεξεργαστής A11 bionic, αλλά και το λογισμικό της κάμερας που επιτρέπει στις δύο κάμερες να τραβούν μαζί ώστε να δημιουργούν ένα έντονο βάθος πεδίου στη φωτογραφία πορτρέτου. Τα iPhone8 είναι (όπως και τα iPhone7)ανθεκτικά στο νερό, ενώ θα υποστηρίζουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που θα φέρει το iOS 11.

Το iPhone 8 θα ξεκινάει από 64GB στα $699, ενώ το 8 Plus θα ξεκινάει από $799 πάλι στα 64GB και θα φτάνει μέχρι 256GB. Oι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου και τα κινητά θα είναι διαθέσιμα από τις 22 Σεπτεμβρίου ενώ το iOS 11 θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 19 Σεπτεμβρίου.

Μετά την παρουσίαση των iPhone 8 o Tim Cook εμφάνισε το κινητό το οποίο είχαμε δει στα προηγούμενα leaks. Το επετειακό iPhoneX (δέκα), ένα tribute στα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone, το οποίο όμως θα κοστίσει πάνω από $1000 σε όσους θέλουν να τιμήσουν την επέτειο. Μια τεράστια οθόνη που πιάνει ολόκληρη τη μπροστινή πλευρά με μια 5,8 ιντσών OLED super retina οθόνη και με γυάλινη πλάτη, όπως το 8. Το home button φεύγει και για να επιστρέψτε στην αρχική οθόνη έρχονται τα gestures. Eπιπλέον το iPhoneX δεν το απασχολούν πλέον τα δακτυλικά αποτυπώματα, μιας και το TouchID καταργείται και τη θέση του παίρνει άλλη δυστοπική τεχνολογία, το FaceID, το οποίο δεν λειτούργησε καν σωστά στην παρουσίαση:

Ούτε στο iPhoneX υπάρχει audio jack, οπότε εάν θέλετε να ακούτε μουσική, θα δώστε και κάτι παραπάνω για τα ear Pods, αλλά θα σας φανούν ψιλικά μπροστά στα $999 που είναι και η αρχική έκδοση του X. Eάν το έχετε ήδη πάρει απόφαση, το τηλέφωνο αρχίσει να στέλνεται από τις 3 Νοεμβρίου στα $999 (64G) και μπορεί να παραγγελθεί από τις 27 Οκτωβρίου.

Eάν πολλά από τα νέα τεχνολογικά στοιχεία, όπως τα gestures, το Face ID ή ακόμη και τα animated emoticons που αλλάζουν εκφράσεις σύμφωνα με τις εκφράσεις του προσώπου σας σάς φαίνονται scary shit βγαλμένα από το Black Mirror, τότε μαντέψτε: Οι δημιουργοί του Black Mirror σκέφτονται ακριβώς το ίδιο.

Best of internet