Quantcast

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το τηλεοπτικό Lord of the Rings

Ίσως ήρθε η ώρα το Ένα Δαχτυλίδι να βρει το δρόμο του για την τηλεόραση

Κώστας Αρβανίτης

7 Νοεμβρίου 2017

Όταν η πρώτη ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Peter Jackson έκανε πρεμιέρα στα τέλη του 2001, η προοπτική του να έβγαινε κάτι σχετικό στη μικρή οθόνη φαινόταν σαν κάτι τελείως εξωφρενικό. 15 χρόνια και 7 σεζόν Game of Thrones μετά όμως, είναι φανερό πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υπάρξει και όπως φαίνεται, ίσως να μην απέχει και πολύ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Warner και οι διαχειριστές της κληρονομιά του J.R.R. Tolkien συζητούν με την Amazon Studios τη δημιουργία μιας νέας σειράς  βασισμένης στο “The Lord of the Rings”. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά ο ισχυρός άντρας της Amazon (και ζάπλουτος επίσης) Jeff Bezos φαίνεται να είναι ο ίδιος ανακατεμένος στις συζητήσεις, κάτι το οποίο ίσως λύσει πολλά προβλήματα καθώς ο εκατομμυριούχος είναι λάτρης της επιστημονικής και ηρωικής φαντασίας και έχει προσωπικό ενδιαφέρον.

Η ίδια η ασυνήθιστη για τον Βezos αυτή κίνηση έρχεται να κολλήσει με τις μεγάλες πρόσφατες αλλαγές στο τμήμα τηλεοπτικών παραγωγών της Amazon, διάφορα στελέχη της οποίας τον περασμένο μήνα αποχώρησαν ή απολύθηκαν (ο πρόεδρος Roy Price μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον που ανήκε στην παραγωγή του “The Man in the High Castle”). Παρά την αλλαγή φρουράς όμως, ο εκατομμυριούχος την ίδια χρονιά είχε δώσει γραμμή να το γυρίσει η Amazon Studios σε πιο γκράντε παραγωγές που θα μπορούν να πιάσουν μεγάλο κομμάτι του κοινού: Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι το The Lord of the Rings, ενώ η εταιρεία ακύρωσε δύο προγραμματισμένες παραγωγές για να μπει στο νέο προγραμματισμό.

Η τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του Άρχοντα  τότε σίγουρα δημιουργεί μεγάλες φιλοδοξίες, καθώς η τριλογία είχε σπάσει ταμεία με 3 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα, ενώ η Επιστροφή του Βασιλιά είχε κερδίσει και τα 11 Όσκαρ για τα οποία ήταν υποψήφια. Η Warner το συνέχισε ακάθεκτη το 2012 με τις ταινίες “The Hobbit”, οι οποίες δεν ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία αλλά σίγουρα δεν απογοήτευσαν (στο ταμείο τουλάχιστον).

Η φιλοδοξία αυτή φαίνεται να είναι τέτοια που να κατάφερε να αναθερμάνει τις σχέσεις ανάμεσα στους διαχειριστές της κληρονομιάς του άγγλου συγγραφέα και του εκδότη από τη μία και της Warner από την άλλη. Oι οποίες προς έκπληξη κανενός μόλις τον Ιούλιο είδαν την κατάληξη μιας τεράστιας μήνυσης που τράβαγε από το 2012, με το θέμα της να είναι φυσικά η εμπορική χρήση στοιχείων από το έργο του δημιουργού.

Το σίγουρο είναι ακόμη κι αν υπάρχουν εκατοντάδες θεμάτων δικαιωμάτων και παραγωγής για να λυθούν αυτή τη στιγμή για το τηλεοπτικό The Lord of the Rings, υπάρχει σίγουρα μια κινητικότητα. Οι fans ενός από τα κορυφαία fantasy franchise έχουν κάτι να περιμένουν.

(πηγή: 1, 2, 3)

 

 

 

Best of internet