Quantcast

Πιλοτικό επεισόδιο για τηλεοπτική μεταφορά του «Watchmen» ζήτησε το HBO

Την εκτέλεση παραγωγής θα αναλάβει ο Lindelof του “The Leftovers” και “Lost”

Χρήστος Πρόεδρος

21 Σεπτεμβρίου 2017

Στην (όχι και τόσο μικρή πια) οθόνη προβλέπεται να δούμε ξανά το Watchmen, και μάλιστα από το κανάλι του HBO με την υπογραφή του Damon Lindelof του “Lost” και του “Leftovers” στην εκτέλεση παραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hollywood Reporter, το HBO παρήγγειλε επίσημα ένα επεισόδιο-πιλότο για την τηλεοπτική μεταφορά του Watchmen του Alan Moore και του Dave Gibbons με τον συν-δημιουργό των σειρών “Lost” και του “The Leftovers”, Damon Lindelof στην εκτέλεση παραγωγής.

Μάλιστα η τηλεοπτική σειρά δεν θα είναι μια ακριβής μεταφορά του παλιού Watchmen, αλλά ο Lindelof θα αναλάβει την παραγωγή νέου περιεχομένου, ενώ ο Ζak Schnyder που είχε σκηνοθετήσει την ταινία Watchmen του 2009 δεν πάρει μέρος στο πρότζεκτ της Warner Bros Television.

Mια μέρα πριν ανακοινωθεί ότι το HBO έδωσε το πράσινο φως για το πιλοτικό επεισόδιο, ο Lindelof ανέβασε στο instagram του μια φωτογραφία από την αίθουσα της συγγραφικής ομάδας με το αγαλματίδιο του Night Owl και με λεζάντα “Day One”, δίνοντάς μας ένα “τυράκι” για το ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη τηλεοπτική μεταφορά:

Day One.

A post shared by Damon (@damonlindelof) on

Το “Watchmen” που κυκλοφόρησε από την DC Comics το 1986-1987 διαδραματίζεται την εποχή του ’80, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης, όπου οι σούπερ-ήρωες έχουν τεθεί εκτός νόμου ή δουλεύουν για την κυβέρνηση. Η ιστορία στρέφεται γύρω από μια ομάδα Αμερικανών υπερηρώων – συμπεριλαμβανομένων των Doctor Manhattan, Nite Owl, Silk Spectre και Rorschach – που ερευνούν τη δολοφονία ενός άλλου ήρωα και αποκαλύπτουν μια συνωμοσία που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της ιστορίας, όπως την ξέρουμε.

Ο Lindelof είχε διαβάσει για πρώτη φορά το κόμικ όταν ήταν παιδί τη δεκαετία του 80 και έχει δηλώσει ότι το Watchmen συνεχώς επηρεάζει τη δουλειά του. «Από τα flashback και τη μη γραμμική αφήγηση μέχρι και τους ήρωες με τα ελαττώματά τους, όλα αυτά είναι στοιχεία που προσπαθώ να τα εντάσσω σε ο,τιδήποτε γράφω», είχε δηλώσει το 2009. Για την ιστορία να πούμε ότι ο Alan Moor, δημιουργός του κόμικ “Watchmen” δήλωσε πριν από ένα χρόνο ότι παρατάει για τα καλά τη δημιουργία κόμικ. Οπότε αν μη τι άλλο θα έχουμε να περιμένουμε τη σειρά του HBO και πραγματικά ελπίζουμε να μας ανταμείψει.

 

Best of internet