Quantcast

Έξι αφίσες που μυρίζουν 80s από χιλιόμετρα έβγαλε το Netflix για τη νέα σεζόν του Stranger Things

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε για την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν και οι Duffers παίζουν με τα νεύρα μας

Χρήστος Πρόεδρος

19 Σεπτεμβρίου 2017

Ένας μήνας έχει μείνει μέχρι την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Stranger Things και το NETFLIX συνεχίζει το νοσταλγικό marketing που τόσο καλά πιάνει πάνω σε εμάς και σε όλους τους φανς της διάσημης σειράς. Η 27 Οκτωβρίου πλησιάζει και τα νέα επεισόδια έρχονται για να μας κλείσουν στο σπίτι σε παθολογικό Binge watching και οι καινούριες παλιές αφίσες για τη νέα σεζόν δεν βοηθάνε καθόλου στην ανυπομονησία μας να επιστρέψουμε πίσω στη δεκαετία του ’80.

Έξι αφίσες που αποτίουν φόρο τιμής σε ταινίες όπως το ‘Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες’ (1984), ‘Το Καταραμένο Άσμα’ (1981), ‘O Άτρωτος’ (1987), ‘Stand by me’ (1986), ‘Τα σαγόνια του καρχαρία’ (1975), και το ‘Alien’ (1979).

Δεν μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση που έχουν επιλεχθεί τέτοιες ταινίες, μιας και τα αδέρφια Duffer είχαν δηλώσει ανοιχτά ότι θέλουν να κάνουν ακόμη πιο σκοτεινή και τρομακτική και γεμάτη με πράγματα από την ΑΝΑΠΟΔΗ ΠΛΕΥΡΑ.

 

Kάποιοι πιο πονηρεμένοι θα έλεγαν ότι το JAWS δεν είναι καν 80s, αλλά βγήκε το 1975 και άρα η αφίσα με την Eleven είναι tribute στο TREMORS. Όμως κάποιος πιο πονηρεμένος και απ’ τους πιο πονηρεμένους θα πει ότι το TREMORS είναι και αυτό tribiute στο JAWS και ότι η αφίσα του Stranger Things ούτως ή άλλως αναφέρεται στο JAWS, αφού έχουν διατηρήσει και την ίδια γραμματοσειρά.

Και το ALIEN είχε κυκλοφορήσει το 1979, δηλαδή στο κατώφλι των 80s, αλλά προφανώς η θεματολογία και η αισθητική ταίριαζε πολύ με αυτό που τα αδέρφια Duffer είχαν στο νου τους για την δεύτερη σεζόν του Stranger Things.

Δεν είναι ότι ανυπομονούμε για τα νέα επεισόδια, αλλά αφήνουμε αυτό εδώ:

Best of internet