Quantcast

Όλα τα τρελά παρεάκια που έπαιξαν στο τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones

Η ανασκόπηση του Eastwatch μέσα από φωτογραφίες όπου θα θελες αλλά δε μπορείς να σε τα(ρ)γκάρεις

Στέφανος Βλάχος

14 Αυγούστου 2017

Φτάσαμε, λοιπόν, αισίως, αγαπητοί φίλοι, πριν το προτελευταίο επεισόδιο μιας ακόμα σεζόν GoT. Το 5ο επεισόδιο, ονόματι “Eastwatch”, επαναφέρει τα χαμόγελα στους παλιακούς και ορθόδοξους φανς της σειράς, που, δικαίως, έχουν χαωθεί με την ταχεία κλιμάκωση της διαμόρφωσης των στρατοπέδων στα 4 πρώτα επεισόδια, ενόψει του πολέμου που έρχεται. Κι αυτό γιατί το “Eastwatch” επέστρεψε, λίγο ως πολύ, στο μοτίβο των πολλών παράλληλων ιστοριών και των παρασκηνιακών πλάνων, μαζί με ένα πιο ορθολογικό στήσιμο των πιονιών λίγο πριν την αναπόφευκτη σύγκρουση με την αρμάδα των δροσερών απ’ το Βορρά. Και όλα αυτά μέσα από την οικοδόμηση κάδρων στα οποία ταγκάρονται σε χρόνο dt μπόλικα τρελά παρεάκια, σίγουρα πιο τρελά από το φλαμίνγκο που σου κρατάει συντροφιά όλο το καλοκαίρι. Για του λόγου το αληθές:

Κολλητάρια στην όχθη του ποταμιού

Το μπατιρντί από το πρώτο καυτό live Dothraki και Drogon στο Westeros έχει λάβει τέλος και ο Bronn με τον Jaime αράζουν λίγο πιο πέρα με κομμένη την ανάσα. Ανάσα πολύ λογικά κομμένη, αν αναλογιστεί κανείς πόσο γλυκό νερό εισήλθε στα πνευμόνια τους, όσο το live κορυφωνόταν. Ο Jaime συνειδητοποιεί ότι ο ξεπεσμένος του οίκος δεν έχει καμιά ελπίδα και σπεύδει να το πει στην αγαπημένη του, αδερφή και ερωμένη.

Μπαμπάς και γιος στην πυρά

“Bend the knee” είπε για 45.671η φορά η Daenerys στους αιχμαλώτους της μάχης και, ως ήταν φυσικό, οι επιζήσαντες του οίκου Tarly στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τίμησαν την απόφασή τους να αλλάξουν στρατόπεδο 2-3 μέρες πριν. Όσο και αν ο Tyrion προσπάθησε να επέμβει για να αποφευχθεί ένα ακόμα μίνι επεισόδιο του “Κάτι Ψήνεται”, ο Drogon ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος για μπαμπά και γιο Tarly.

Horny Bastard nearly rides a Fire Pokemon

Ο Drogon επιστρέφει τη μαμά Dany σπίτι και, καθώς πάει για προσγείωση, μυρίζει λίγο Snow και πλησιάζει να τσεκάρει. Ο Jon σκαλώνει, αλλά προσπαθεί να το παίξει κουλ μπροστά στο θηρίο, ο Drogon δείχνει δοντάκια και πλησιάζει το Βασιλιά του Βορρά. Κι εκεί που κάποιος πάει να σκεφτεί “ΡΕ ΜΑΡΤΙΝ ΑΝΩΜΑΛΕ ΤΙ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΕΣ ΠΑΛΙ ΑΜΑ ΤΟΝ ΚΑΨΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ Η ΜΕΛΙΣΑΝΔΡΗ ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΟΣ ΜΠΡΑΒΟ”, το γυρνάει σε Χατζηγιάννη και ο Jon αρχίζει να χαϊδεύει το ζωντανό. Το οποίο αποκρίνεται, καθότι, πιθανόν, το μυρίστηκε ότι το παληκάρι από το Βορρά είναι ξάδερφος.

Η θεία, ο ανηψιός και ο καληνυχτάκιας

Κι αφού λήγουν τα μέλια Jon-Drogon, το jukebox το γυρνάει σε Τζένη Βάνου με το ξαφνικό μπάσιμο του ανανεωμένου βασιλιά της Friendzone, του μεγαλύτερου καλημεράκια, καλησπεράκια και καληνυχτάκια που γνώρισε το Westeros, του Sir Jorah Mormont. Αγκαλιές, φιλιά, ιστορίες και συστάσεις με τον King In The North και βουρ στην κατάστρωση πλάνων τώρα που κάναμε μεταγραφή βετεράνου άσου. Ο οποίος δεν έχει ούτε δέκα λεπτά που έχει εμφανιστεί και προλαβαίνει άλλη μια φορά να θυσιαστεί για την καλή του, προσφερόμενος να μετάσχει στο crew που θα φέρει ένα ζόμπι στο Νότο για να πειστεί η Cersei ότι όλα αυτά δεν είναι παραμυθάκια. Μπράβο, Jorah, άλλη μια φορά έπαιξες με το θύμα σου, τίγρη, χομπίστα.

Πλεκτάνες στο Βορρά

Κι ενόσω ο Snow παίζει με δράκους στο Νότο, η Sansa παλεύει να διαχειριστεί το βάρος που της άφησε ο Jon στο Winterfell, κόντρα κιόλας στην επιθυμία της να τα βροντήξει όλα και να γίνει αυτή βασίλισσα στο Βορρά. Τη φάση έχει μυριστεί ο σιχαμένος Littlefinger, ο οποίος δείχνει να στήνει σκηνικάκια ανατροπής, προσεταιριζόμενος Σανσικούς Βόρειους και Arryn, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Arya. Την οποία, επίσης, μυρίζεται, και την οδηγεί σε ένα παλιό γράμμα της Sansa στο Robb, γράμμα που καλεί μέσες-άκρες τον Robb να τα βρει με τον εχθρό στο Νότο, ίσα ίσα για να τη μπερδέψει λίγο περισσότερο και να προχωρήσει τη σατανική του μηχανή. Μεγάλο ατόπημα της HBO ότι δεν τον έχει ξεπαστρέψει ακόμα, κάθε επεισόδιο η σκατόφατσά του φαντάζει όλο και πιο γλοιώδης. ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ

Αδελφικό reunion στα υπόγεια

Στο “Spoils Of War” ο Tyrion είχε την ευκαιρία να ξαναδεί τον αδερφό του μετά από καιρό, λουσμένος σε κρύο ιδρώτα, καθώς τον ατένιζε να χυμάει ενάντια στην Daenerys και να σώζεται κυριολεκτικά στο 90φεύγα. Στο “Eastwatch”, ο Bronn φέρνει ξανά τα δυο αδέρφια κοντά, αυτή τη φορά στα υπόγεια του King’s Landing, σε μια πολυαναμενόμενη και φορτισμένη συνάντηση. Τα αδερφάκια τα λένε σε όχι-και-τόσο-έντονο ύφος, ο Tyrion ρίχνει τα μηνύματά του για την αδερφή του και το meeting λαμβάνει τέλος χωρίς δάκρυα και φιοριτούρες, απλά και κυνικά.

Ο κωπηλάτης, τα σπαθιά και τα κρεμμύδια

Μόνιμο ερώτημα των φανς εδώ και καιρό το πού βρίσκεται κείνος ο γιος του Barratheon που χε λακήξει κάνοντας κουπί. Ω του θαύματος, ο τυπάς όλο αυτό τον καιρό άραζε κάτω απ’ τη μύτη του εχθρού φτιάχνοντάς του σπαθιά, μέχρι να τον βρει το γατόνι ο Sir Davos και να ξαναλακήξουν με κουπί, αυτή τη φορά για Dragonstone. Στο ενδιάμεσο ο Gendry μας δείχνει ότι, μάλλον, στις περιηγήσεις του με τη βάρκα έφτασε μέχρι Νορβηγία και έμαθε την τέχνη του σφυριού και το παρεόνι Tyrion-Davos-υιός Barratheon πάει Dragonstone για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία με το team Targaryen-Snow και να χιμήξουν Βορρά για τη mission impossible που κατάστρωσε ο Tyrion.

Ο αδελφός, η αδελφή κι ένα (ακόμα νεκρό) μωρό

Ο Jaime προσπαθεί να ενημερώσει τη Cersei για τη συνάντηση με Tyrion, εκείνη του σκάει ένα “τα ξέρω όλα, χλεχλεδάκο”, εκείνος σκαλώνει και, μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, η βασίλισσα του ανακοινώνει ότι περιμένει ένα ακόμα παιδί του. Που, άντε να το πουν κανονικά Lannister αυτό, καθότι τα προηγούμενα με ονομασία προέλευσης Barratheon δε μακροημέρευσαν. Βέβαια, υπάρχει, πάντα η πιθανότητα όλο αυτό να είναι ένα ραδιούργο σχέδιο της Cersei μπας και αναπτερώσει το ηθικό του καλού της, που δικαίως βρίσκεται στα τάρταρα, καθότι, αν θυμηθούμε την προφητεία της Maggy the Frog, πίσω στην 5η σεζόν, η Cersei έχει ολοκληρωθεί, μάλλον, ως μάνα με τον Tommen. Φιδιές, λοιπόν; Θα δείξει, η ζωή και το GoT είναι απρόβλεπτα.

Σύγκλητος και αποχώρηση εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων

Σύναξη των Maesters είχαμε, εντωμεταξύ, στη Citadel, με αφορμή το μήνυμα που εστάλη από Βορρά για την επικείμενη έφοδο των νεκρών, με το νεαρό σπουδαστή Sam να παρακολουθεί τη διαδικασία και να προσπαθεί να τους λογικέψει, καθότι λαμπροί άνθρωποι του πνεύματος, καθώς είναι, δεν πιστεύουν σε ζόμπια και ιστορίες για αγρίους. Εις μάτην για τον εκπρόσωπο των φοιτητικών συλλόγων, ως είθισται στις Συγκλήτους, άλλωστε, ο οποίος αποχωρεί σχεδόν καταγγέλλοντας, για να επιστρέψει στα βιβλία του. Όπου τρώει μια μπιέλα, προσπερνώντας τη σημείωση της καλής του για έναν κρυφό γάμο κάποιου επιγόνου Targaryen (λολ ρε Sam), συνειδητοποιεί ότι δε θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του, κλέβει κάτι τελευταία βιβλία και λακάει σαν κύριος.

Οι Avengers πάνε Βορρά

Το επίλεκτο crew για την ειδική αποστολή “ΠΙΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ” φτάνει Eastwatch-by-the-sea, όπου ξανασυναντάμε μετά από καιρό τον τιτάνα καυλέουρα ανωμαλιά Tormund (ο οποίος ακόμα να ξεχάσει τη νταρντάνα τη Brienne). Και μετά σύντομο meeting, ο άγριος αρχηγός παρουσιάζει στο crew τους τρεις αιχμαλώτους του, με αποτέλεσμα τη συγκρότηση του πλεόν κουλ παρεονιού που συναντήσαμε εφέτο στο GoT: Hound, Beric Dondarrion, Thoros of Myr, Gendry Barratheon, Sir Jorah Mormont, Tormund Giantsbane, Jon Snow, Sir Davos Seaworth, όλοι έτοιμοι (πλην του τελευταίου που παραείναι old for this shit) να αρπαχτούν μεταξύ τους για τις παλιές τους ιστορίες. Ξέρετε, που η αδελφότητα δίχως banners ήθελε να φάει το Gendry για το βασιλικό του αίμα, που ο πατέρας του Mormont ξεπάστρευε αγρίους συντρόφους του Tormund ως αρχικόρακας κλπ. Ο Jon τους επαναφέρει στην τάξη, θυμίζοντάς τους ότι, ως ζωντανοί, είναι στο ίδιο στρατόπεδο και, όλοι μαζί, αγέρωχοι και αποφασισμένοι, κινάνε στο απέραντο λευκό με βάρκα την ελπίδα για να συναντήσουν το έτερο (και μεγαλύτερο) δροσερό παρεόνι του Night’s King.

Προβλέψεις θανάτων σε αυτή τη σύναξη και σημεία για στοιχηματική δραστηριότητα σε επόμενο άρθρο πριν το 6ο επεισόδιο.

Best of internet