Quantcast

7 καυτά πράγματα που κρατάμε από το 4ο επεισόδιο του Game of Thrones

Πικάντικη εμφανίστηκε η Νταινέρυς και οι Λάνιστερς το κατάλαβαν για τα καλά

Διονύσης Παππάς

8 Αυγούστου 2017

Συνήθως αργούμε να γράψουμε τα recaps του Game of Thrones (για το δικό σας καλό) αλλά έτυχε αυτή τη φορά να έχει βγει ήδη από την Παρασκευή είναι μικρής διάρκειας  το 4ο επεισόδιο και το να το δούμε εγκαίρως. Mε μια πρώτη ματιά θα το χαρακτηρίζαμε πιο καυτό και από το καύσωνα Εωσφόρο αλλά ας αναλύσουμε λίγο παραπάνω τα 7 πράγματα που κρατάμε από αυτό το επεισόδιο υπενθυμίζοντας σας κάποιες μικρές λεπτομέρειες που πιθανότατα να έχετε ξεχάσει. Όσο για τα σπόιλερς που ακολουθούν, όσοι δεν το έχετε δει το “The Spoils Of War” GET OUT! GET OUT!

Ο Κυνικός Μπραν Σταρκ

Με τον τρόπο που αποχαιρέτησε ο Μπραν την Μίρα πειστήκαμε ότι όντως πέθανε ο νεαρός Σταρκ στη σπηλιά μαζί με το τρίτο κοράκι και πλέον έχουμε να κάνουμε με έναν μπαφιάρη μάγο Τειρεσία του Got που είναι ένα κράμα μεταξύ Ρίνγκο Σταρ και Γιόντα και με τις μαγικές ικανότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η επιστροφή της Άρυα στο σπίτι της

Η Άρυα Σταρκ αποφασίζει να γυρίσει στο σπίτι της ύστερα από 7 κύκλους και τι βλέπει; 2 κάγκουρες πορτιέρηδες να την ειρωνεύονται και να ρίχνουν πόρτα. Ένα ντεζαβου για δυνατούς παίκτες, καθώς και στο King’s Landing στα αθώα χρονιά που ζούσε ο πατέρας της συνάντησε παρόμοιο σκηνικό.  Η μόνη διάφορα; Τότε δεν ήταν και το πιο τέρας ψυχραιμίας της σειράς.  Πλέον όμως έχει βαρεθεί μάλλον να ξεκάνει τέτοιους πουθενάδες και αποφάσισε να φερθεί λιγάκι πιο ώριμα.

Αυτό το βλέμμα του Littlefinger

Τι έγινε Μικροδάχτυλε; Πήγαμε να πουλήσουμε παραγοντιλίκια στον Μπραν και φάγαμε… κοράκι; Μπορεί να τους έχεις όλους του χεριού σου μιλώντας τους με την αθόρυβη φωνούλα σου αλλά με το τρίτο κοράκι που ξέρει όλο το σάπιο παρελθόν σου και τα αποφθέγματα σου, ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΕΙΣ.

 

Η Καλίσι άκουσε τα λόγια της Ολένας τελικά

Η badass γιαγιά έκανε την mic drop έξοδο της στο προηγούμενο επεισόδιο και η Καλίσι φρόντισε να μην την ξεχάσει. Έγινε “δράκος” και απαγγέλοντας το κεφάλαιον ΚΕ’ του Βιβλίου Ιεζεκιήλ της Αγίας Γραφής τιμώρησε  και έκαψε  τους Λαννιστεραΐους και τους Ταλλιαίους που τόλμησαν να κλέψουν το χρυσό των Ταϊρέλ.

Η φρίκη της Σάνσα

Στο προηγούμενο επεισόδιο βλέπαμε τη Σάνσα να απορεί με τον Μπραν και τα περίεργα λογία του. Σε αυτό τη βλέπουμε να χαζογελάει στην αρχή με τη λίστα της Άρυα αλλά να σοβαρεύει και να κλαίει από μέσα της γιατί μάλλον συνειδητοποίησε ότι έχει μια ασσασιν αδερφή, έναν μεγάλο αδερφό που επέστρεψε από τους νεκρούς, έναν μικρότερο που βλέπει τα πάντα και ότι το δικό της κατόρθωμα είναι τρεις αποτυχημένοι (ευτυχώς βασικά) γάμοι.

O Τζείμι Λανίστερ την ώρα της μάχης

Το ύφος του Τζέιμι την ώρα που ο ΕΝΑΣ δράκος της Καλισι καίει τις άμαξες με τις προμήθειες, τα άλογα και τον στρατό (ήταν σε BURN THEM ALL mode), μας θυμίζει έντονα το καλύτερο -νταξει υπερβολή – meme του Ίντερνετ.

Η τελευταία σκηνή

Και πάμε στην τελευταία σκηνή. Ο Τζέιμι αφού έζησε όλη την πανωλεθρία απλά παρακολουθώντας, αποφάσισε να δράσει σαν Μουτζαχεντίν και να την πέσει πισώπλατα στην Καλίσι την ώρα που αυτή περιέθαλπε το λαβωμένο δράκο της. Κάποιοι κακεντρεχείς θα πουν ότι το ίδιο πράγμα έκανε και στον πατέρα της. Πάλι καλά που βρέθηκε ο Μπρον που τον έσωσε από βέβαιο barbeque και θα δούμε λογικά σύντομα επικό τρελό παρεάκι Καλίσι, Τίριον με Τζέιμι και Μπρον.

Best of internet