Quantcast

Game of Thrones Eπεισόδιο 2: Είναι το ίδιο παρανοϊκός με το μπάσταρδο Μπόλτον τελικά ο θείος Γκρέιτζοϋ;

Σιγά σιγά τα πιόνια μπαίνουν στην θέση τους για την μεγάλη μάχη

Γιώργος Τσαγκόζης

25 Ιουλίου 2017

Το επεισόδιο ξεκινάει σε ένα ζοφερό Dragonstone, εκεί που η Βουγιουκλάκη από τα Lidl Ντενέρις, απειλεί τον Βάρυς ότι θα τον κάνει ψητό σε περίπτωση που της παίξει μαλάκια. Μετά μαθαίνει από την Μελλισάνδρη, που σκάει από το πουθενά, και λέει ότι έκανε λάθος και με τον Στάνις και με τον Σνόου, και τελικά η Ντενέρις είναι αυτή που σύμφωνα με τις προφητείες θα σώσει τα βασίλεια. Η βασίλισσα των δράκων στέλνει γραμματάκι με κόρακα στον Τζον Σνοόου να πάει στο Dragonstone να τα πούνε.

Το γραμμα φτάνει πολύ γρήγορα στο Winterfeld, πράγμα που μας κανει να απορούμε για το αν στο Westeros χρησιμοποιούν υπερηχητικά κοράκια. Ο Τζον διαβάζει το γραμμα και ψήνεται να πάει να δει την Ντενέρις, η Σάνσα  του πάει πάλι κόντρα και του λέει ότι παίζει να είναι παγίδα. O Tζον όμως παίρνει και το γραμμα του Τάρλυ που του λέει για το βουνό dragonglass που υπάρχει στο Dragonstone, οπότε ορίζει βασίλισσα του βορρά την αδερφή του και αποφασίζει να την κάνει για να επισκεφτεί τους δράκους της Ντενέρις. Πριν την κάνει, ο Βασιλιάς του βορρα τραμπουκίζει τον γλοιώδη Littlefinger και του λέει ότι έτσι και ακουμπήσει την Σάνσα θα τον κάνει να δει τα ραδίκια ανάποδα.

Στην σχολή για μάγους του Τάρλυ, τα πράγματα για τον Σερ Τζόνας δεν πάνε πολύ καλά. ο Σερ Τζόνας έχει μπετώσει για τα καλά και όχι με την καλή έννοια. Ο Τάρλυ προσπαθεί να τον σώσει παίζοντας τον μαθητευόμενο μάγο και χαρίζοντας μας μια από τις σιχαμενότερες στιγμές της σειράς.

Η Άρυα, στον δρόμο της για να σκοτώσει την Σέρσεϊ, επισκέπτεται ταβερνείο όπου πετυχαίνει τον θεούλη – άνιωθο Hot Pie, τρώει την πίτα του, κατεβάζει και μια καράφα κρασί και μαθαίνει ότι οι Μπόλτον δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε ο αδερφός της ο Τζον Σνόου που έγινε και Βασιλιάς του βορρά παρέα με την Σάνσα. Παρατάει προς στιγμήν την ιδέα να φάει την Σέρσεϊ και πάει να βρει τα αδέρφια της. Στον δρόμο για το Winterfell της την πέφτει το λυκάκι της η Nymeria άλλα καταλαβαίνει ότι είναι η Άρυα και φεύγει με το κρου του να φάει κάτι άλλο, παρότι η πρώην ιδιοκτήτρια του, του ζητάει να πάει μαζί της.

Meanwhile η Σέρσεϊ μαζεύει τους λόρδους τους και προσπαθεί να τους πείσει να ενωθούν γιατί έρχεται η «τρελή Ντενέρις» να τους φάει με τους δράκους της, άλλα δεν φαίνεται να τους πολυπείθει. Μετά η εναπομείνασα Λάνιστερ πάει στην υπόγα του κάστρου με τον τρελάκια επιστήμονα Qyburn και δοκιμάζει μια υπερβαλλίστρα που κατασκευάστηκε για να αντιμετωπίσει δράκους (ολόιδια με την βαλλίστρα που υπήρχε στην ταινία Hobbit, να τα λέμε και αυτά).

Ξαναγυρνάμε στο Dragonstore, όπου με την βοήθεια του Τύριον, η βασίλισσα των δράκων, κλείνει ντηλ με τους Ελλάρια Σαντ που κυβερνά το Ντορν και τους Τυρέλ να την πέσουν μαζί με τους Γκρειτζόις, στους Λάνιστερς στο King’s Landing και όχι οι Άσπιλοι παρέα με τους Ντοθράκι και τους δράκους , γιατί πρώτον, άμα κανουν ντου οι Ντοθράκι με τους Άσπιλους, θα φαίνεται σαν επέμβαση ξενών δυνάμεων στα εσωτερικά του Westeros και δεύτερον, γιατί αν την πέσουν και οι δράκοι μαζί, όλη η πρωτεύουσα θα γίνει στάχτη και μπούρμπερη και δεν θα μείνει τίποτα για την ξανθομαλλούσα βασίλισσα να κυβερνήσει. Οι Άσπιλοι και οι Ντοθράκι θα την πέσουν στην ιστορική έδρα των Λάνιστερς το Casterly rock.

Όλοι αυτοί οι προγραμματισμοί πάνε στράφι, γιατί στην διαδρομή προς το Ντορν, την πέφτει στον στόλο της Γιάρα Γκρειτζόι, ο θείος της ο Euron. Σε μια επική πειρατική μάχη, όπου γίνεται το έλα και να δεις, ο Euron καταφέρνει να συλλάβει την ανιψιά του και τις Ελλάρια και Τυενε, λογικά για να τις στείλει πακέτο στην Σερσει . Ο ψυχολογικά διαταραγμένος Θύριον βλέποντας όλα αυτά απλά να βουτάει στην θάλασσα (σώθηκε).

Αυτά τα ολίγα συνέβησαν στο δεύτερο επεισόδιο του έβδομου κύκλου της σειράς. Όπως ολα δειχνουν η τελική μάχη που θα κρίνει ποιος θα γίνει ο άρχοντας του Westeros, πλησιάζει. Μετά θα δούμε αν θα έχει μείνει κανείς για να τα βάλει και με τους White Walkers.

 

 

 

Best of internet