Quantcast

10 πράγματα που κρατάμε από την πρεμιέρα του καινούριου Twin Peaks

Προσοχή, η συσκευασία μπορεί να περιέχει ίχνη από σπόηλερ

President Creed

26 Μαΐου 2017

Επιτέλους, ΩΣΑΝΝΑ, μετά από τόσα χρόνια ο Ντέιβιντ Λίντς επέστρεψε προς μεγάλη ανακούφιση όλων όσων προσποιούνταν ότι λατρεύουν το Twin Peaks.

Η σειρά που εξελίχθηκε στο απόλυτο καλτ σκοτεινό διαμάντι, συνεχίζεται μετά από 25 (και κάτι) χρόνια, αφού πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν απ’ το Showtime τα πρώτα 4 επεισόδια της καινούριας σεζόν. Εμείς είδαμε το πρώτο (διπλό) επεισόδιο και καταγράψαμε τι κρατάμε από αυτό το λιντσικό δίωρο.


Oι τίτλοι αρχής

Οι τίτλοι αρχής του Twin Peaks άλλαξαν, αγαπητοί φίλοι, προς απογοήτευση πολλών twin freaks, αφού στο ενάμιση λεπτό που κρατάει η νέα εισαγωγή, μαντέψτε τι δεν βλέπουμε καθόλου: Το γαμημένο το Τουήν Πικς. Καταρράκτες τσεκ, μπλακ λότζ, τσεκ. Αλλά ούτε το πουλάκι, ούτε το πριονιστήριο, ούτε τίποτα από αυτά που υπήρχαν στις προηγούμενες σεζόν. Προφανώς όλα αυτά συμβαίνουν για κάποιο λόγο ο οποίος είναι ο εξής:


Ήταν σα να βλέπουμε κάτι μεταξύ της ταινίας Twin Peaks και των προηγούμενων κύκλων της σειράς

Αποκρυφιστικό γράφημα που παρουσιάζει το feeling του νέου κύκλου Twin Peaks. Βρέθηκε σκαλισμένο στην Owl Cave και κατά λάθος μοιάζει με το λόγκο της Μάστερκαρντ.

Οι πρώτες δύο σεζόν (ντάξει, η δεύτερη όχι και τόσο) είχαν δημιουργήσει μεγάλη επιτυχία, δίνοντας ένα πιο σκοτεινό στοιχείο πατώντας πάνω στο μοτίβο της σαπουνόπερας. Η ταινία που ακολούθησε στη συνέχεια ήταν ακόμη πιο σκοτεινή, ακόμη πιο συνειρμική, ακόμη πιο Λίντς, γεγονός που απογοήτευσε πολλούς φανς. Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο της καινούριας σεζόν, επαληθεύτηκαν οι εικασίες ότι τα καινούρια επεισόδια θα θυμίζουν λίγο από τη σειρά και λίγο από την ταινία.

Όλα τα επεισόδια τα σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Λίντς, σε αντίθεση με τους προηγούμενους κύκλους που η σκηνοθεσία άλλαζε σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Ο Λίντς, γνωστός μύστης και παίκτης-ρέκτης του ονειρικού στοιχείου σκηνοθέτησε την ταινία Twin Peaks: Fire Walk With Me και το αποτέλεσμα είχε έξτρα μαυρίλα και λιγότερο την σαπουνοπερική αφέλεια των τηλεοπτικών επεισοδίων. Μπορεί να νιώσετε ότι σας λείπει λίγο η παλιά κωμόπολη του Τουίν Πικς, αλλά αν το καλοσκεφτείτε έχουν περάσει 25 χρόνια από όταν την είχατε ξαναεπισκεφτεί, οπότε είναι λογικό τα πράγματα να έχουν αλλάξει.


Oι χαρακτήρες που επέστρεψαν

Προφανώς το ενδιαφέρον και η προσμονή του κοινού για τη νέα σεζόν τροφοδοτείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη νοσταλγία και του γεγονότος ότι έχουν περάσει 25 χρόνια και στην πραγματικότητα, αλλά και στο Twin Peaks. Οπότε πραγματικά χαίρεσαι να βλέπεις ξανά τον Agent Cooper, τη Λώρα Πάλμερ (;), τη Λούση, τον Χωκ, τον Λίντς, το Γίγαντα και όλους αυτούς τους χαρακτήρες και να σκέφτεσαι ποιος γέρασε και ποιος έμεινε ίδιος και απαράλλαχτος.


Oι χαρακτήρες που δεν επέστρεψαν

Μετά από τόσα χρόνια είναι λογικό κάποιοι χαρακτήρες να μη χρειάζονται, κάποιοι ηθοποιοί να έχουν πεθάνει, ή ακόμη και κάποιοι να μην ψήνονται να συμμετέχουν στη νέα σεζόν (ντάξει, αυτό δεν το λες και τόσο λογικό). Συγκεκριμένα οι ηθοποιοί που ενσάρκωναν τον Bob και τον Pete Martell μας άφησαν χρόνους ήδη από τη δεκαετία του 90.

O Μichael Anderson, είχε μπει σε συζητήσεις για να συμμετέχει στο comeback της σειράς, ωστόσο η συνεργασία στράβωσε στο οικονομικό θέμα. Η όλη ιστορία κατέληξε με τον Anderson να κατηγορεί στα social media τον Λίντς για βιασμό, δολοφονία αλλά και υποκίνηση αυτοκτονίας. Τελικά, ο Man from the other place, aka “The Arm” αντικαταστάθηκε από αυτό:
Seemless, right?

Η Log Lady

Ξεχωριστή κατηγορία μόνη της, η παρουσία της Log Lady στην επιστροφή του Twin Peaks είναι εντελώς συγκινητική, γι’ αυτό προσοχή, αγαπητοί φίλοι μη σας δουν να κλαίτε και σας πουν σνόουφλεηξ. Ειδικά γνωρίζοντας ότι λίγο μετά τα γυρίσματα, η Catherine E. Coulson που υποδύεται την Log Lady πέθανε, το ήδη φορτισμένο συναισθηματικά σκηνικό γίνεται εντελώς δακρυγόνο. Παρομοίως, η παρουσία του Miguel Ferrer (FBI Agent Albert) είναι συγκινητική, αφού και αυτός πέθανε λίγο μετά το πέρας των γυρισμάτων.


To Weirdness

Nαι, προφανώς “το τουην πικς είναι μυστήριο” και πολλά “πράγματα μπορεί να μη τα καταλαβαίνεις” και “αγκάλιασε το φόβο”, αλλά αυτή τη φορά ο Λιντς και ο Μαρκ Φροστ πήγαν σε άλλο λέβελ το γουιρντνες. Ο γίγαντας που εμφανιζόταν και στους προηγούμενους κύκλους και έφερνε στον Agent Cooper υπεραστικά μηνύματα απ’ το επέκεινα, επιστρέφει και στη νέα σεζόν, όπου προειδοποιεί τον Κούπερ για κάτι νούμερα και κάτι ονόματα. Όλα καλά, μέχρι εδώ. Έλα όμως που στα credits πλέον ο ρόλος του Struycken δεν αναφέρεται καν ως “The Giant”, όπως στις προηγούμενες σεζόν, αλλά ως “?????”.

Συγκεκριμένα, να αναφέρουμε ότι ο ????? ανέφερε στον Κούπερ να θυμάται το νούμερο 430 και επίσης του είπε “Ρίτσαρντ και Λίντα, μ’ ένα ζμπάρο δυό τριγώνια”. Σας τα λέει ωραία; Σας τα εξηγεί καλά;


Τα σπέσιαλ εφέ

Τα ειδικά εφέ που βλέπουμε στο καινούριο Twin Peaks είναι σίγουρο ότι δεν σκοπεύουν να μοιάζουν πραγματικά. Επειδή πραγματικότητα δεν υπάρχει, αγαπητοί φίλοι. Ούτε χώρος, ούτε τόπος. Όλα είναι μάταια, ή και όχι, αλλά όπως και να ‘χει ένα φωσφωρίζων άλογο δεν θα πρέπει να σαν φαίνεται παράλογο.


Δεν είναι μόνο νοσταλγία

Νέος Λιντσικός χαρακτήρας που ΕΠΡΕΠΕ να μπει στη λίστα

Όπως φαίνεται στο πρώτο επεισόδιο, το νέο Twin Peaks δεν αρκείται μόνο στη νοσταλγία. Για την ακρίβεια, φαίνεται να ταΐζει μόνο ψίχουλα τους νοσταλγόφιλους φανς, πράγμα το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό. Αυτό γιατί η καινούρια σεζόν δεν προσπαθεί να θυμίσει στον κόσμο πόσο υπέροχη σειρά ήταν το Twin Peaks το 1990, αλλά φιλοδοξεί (και φαίνεται ότι το πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό) να γίνει μια εξαιρετική σειρά το 2017, έχοντας το υπόβαθρο μιας ιστορίας που κρατάει πίσω μια 25ετία.


Το γυάλινο κουτί

Αυτό το γυάλινο κουτί δημιούργησε τόση αγωνία και ίσως έραψε δυό τρία χασμουρητά που ρίξαμε στο πρώτο μέρος του επεισοδίου. Ένας τύπος και μια τύπισσα παρατηρούν ένα γυάλινο κουτί και περιμένουν να δουν εάν θα εμφανιστεί κάτι. Προφανής συμβολισμός, ή και όχι, δεν παίζει ρόλο. Ρόλο παίζει ότι εισάγεται ένα εντελώς νέο setting με νέους χαρακτήρες το οποίο όμως καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον του θεατή και ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ.


Το Roadhouse έχει γίνει χιπστερολαηβάδικο

Το τζεντριφικέησον άγγιξε και τη μικρή πόλη του Τουήν Πικς, αγαπητοί φίλοι και οι Chromatics εμφανίστηκαν με τα σύνθια τους στο Roadhouse για ένα λαηβάκι. Απ’ ό,τι φαίνεται κάθε επεισόδιο του νέου κύκλου θα τελειώνει με ένα live στο Roadhouse, πράγμα που εξηγεί τα άπειρα ονόματα μουσικών που είχαν αναφερθεί στο cast.

 

 

ΒΟΝUS:

Εννοείται κρατάμε και τη νέα κουπ του Κουπ.

 

Best of internet